Veldig lang gjæringstid

Lima

 
Hei.

Jeg har to typer øl (dersom det nå kan kalles øl) til gjæring. Totalt 48liter! Igrunnen skulle jeg ha fått ølet over på flasker/ fat i slutten juni/begynnelsen juli, men pga div årsaker har ikke tiden strukket til :(. Jeg lurer på om ølet må kastes, eller om det er muligheter for å "redde" det? Spørsmålet er vel rettere sagt om ølet kan f.esk. "råtne" av for lang gjæringstid?

Er det noen som har vært borti dette problemet før? Håper på hjelp snarest!
 
Odland skrev:
Smak på brygget :)

Ok. For manne meg opp til imorgen å ta en smaksprøve. ;)  Kan det være fare for at det har blitt "overgjæret" og som igjen har ført til div bi-effekter?
 
Vanskelig å si. Det kan ha fått usmak evt gått infeksjon i det eventuelt har ikke noen ting som helst skjedd. Smaker det godt er det uansett et godt tegn.
 
Tilbake
Topp