Vente med å pitche?

Jeg holder på å lage en bock og skal bruke wlp833. Gjæringstemperaturen er valgt til 10 grader. Jeg tviler på at jeg klarer å kjøle ned vørteren til mer enn 15 grader. Jeg mener å ha notert meg at det ikke er gunstig å la temperaturen synke etter at gjæringen har kommet i gang. Vil det lønne seg å sette vørteren i gjæringsskapet over natten for at den skal nå riktig gjæringstemperatur før jeg pitcher den, eller er det "ikke så farlig"?
 
Jeg satte en Helles for tre uker siden med samme problem, det endte med at jeg satt dunken i fryser ett par timer for og få ned temp.
Trur nok det er bedre og få ned temp før pitching enn og treffe på så høy tempratur.
 
Jeg klarte å tyne temperaturen ned til 11 grader og pitcet. Men mens jeg ventet så så ble fryseren ryddet og tømt for årgangsmat, så tipset ble nyttig uansett :)
 
Topp