Vienna som basemalt i Red/Amber Ale

Hei, ja, da var det dags for et brygg nok en gang.

På menyen står en semi-Imperial Red Ale/Amber Ale (amerikansk stil, som jeg liker å bruke som en unnskyldning for å hive oppi masse amerikansk humle fra fryselageret). Ble plutselig på den eventyrlystne siden, og tenkte å prøve Vienna som basemalt fremfor Pale Malt eller Maris Otter. Lurer derfor på om noen har erfaring med dette? Er ute etter en Red Ale med en god (og noe grov) maltsmak ved siden av en god humleprofil. Tenker å meske rundt 67 grader (single infusion, har ikke utstyr som gjør stegmesking enkelt).

Her er forøvrig maltlisten så langt:

5.75 kg Vienna malt (8 EBC, 74 %)
0.75 kg Munich malt, lys (15 EBC, 10 %)
0.4 kg Carared (50 EBC, 5%)
0.4 kg Pale Crystal (70 EBC, 5 %)
0.3 kg Crystal malt (120 EBC, 4 %)
0.2 kg Dark Crystal (275 EBC, 2 %)

(dette er til en batch på ca. 21 liter)

Humlen er ikke helt fastsatt enda, da jeg må sjekke hva jeg har i frysern..
Setter pris på all tilbakemelding, både på bruken av Vienna som basemalt og valg av spesialmalt! Kom gjerne med humletips og :)

- Erlend
 
Tilbake
Topp