Hei,
Jeg har gjæret ferdig en imp stout nå etter 2 uker og skal snart lagre den på vinballong eller lignende i 3 mnd før flasking. Er det et poeng å ha vinballongen omtrent helt full for å unngå oksidering? (Har lest at dette er tilfellet for eikefat hvertfall...)
Brygget endte rundt 18 liter, og vinballongen jeg har er på ca 25 L. Kan det funke? Eller vil det bli for mye oksidering?
Jeg får investere i en mindre BetterBottle om dere mener det er nødvendig, brygget har allerede kostet over tusenlappen + svette og tårer så vil ikke la det glippe for å spare noen hundrelapper.
Jeg har gjæret ferdig en imp stout nå etter 2 uker og skal snart lagre den på vinballong eller lignende i 3 mnd før flasking. Er det et poeng å ha vinballongen omtrent helt full for å unngå oksidering? (Har lest at dette er tilfellet for eikefat hvertfall...)
Brygget endte rundt 18 liter, og vinballongen jeg har er på ca 25 L. Kan det funke? Eller vil det bli for mye oksidering?
Jeg får investere i en mindre BetterBottle om dere mener det er nødvendig, brygget har allerede kostet over tusenlappen + svette og tårer så vil ikke la det glippe for å spare noen hundrelapper.