Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei !
Har brygget en stund nå, men har i for første gang på 2 år vært litt misfornøyd med ølet mitt og jeg har gjort en del endringer i bryggeriet mitt.
Aller først klarte jeg å fjerne en ganske tydelig tanninsmak med å gå over bra BIAB til meskebag, og nå har jeg nettopp lagt inn storbestilling for våren.
Planlagt ca. 5-6 brygg, bestilt ingredienser til alle sammen (bortsett fra gjær. Handler dette nærmere bryggedagen), har bygd magnetrører og bestilt erlenmeyerkolbe, spraymalt og gjærnæring (Har brukt tørrgjær frem til nå, skal begynne å bruke starter og mr. malty)
Vannet her i kommunen har tullete lavt kalsium- og sulfatnivå så jeg leste meg opp på medlemsseksjonen, og er overbevist over at det er dette som har gjort IPA'ene og Pale ales som jeg har brygget så langt litt under par.
Har derfor også slengt med vannjusteringskjemikalier, og vil justere vannet fra nå av.
Er det noen som har gjort den samme endringen i bryggeriet sitt og merket noe særlig forskjell?
Har brygget en stund nå, men har i for første gang på 2 år vært litt misfornøyd med ølet mitt og jeg har gjort en del endringer i bryggeriet mitt.
Aller først klarte jeg å fjerne en ganske tydelig tanninsmak med å gå over bra BIAB til meskebag, og nå har jeg nettopp lagt inn storbestilling for våren.
Planlagt ca. 5-6 brygg, bestilt ingredienser til alle sammen (bortsett fra gjær. Handler dette nærmere bryggedagen), har bygd magnetrører og bestilt erlenmeyerkolbe, spraymalt og gjærnæring (Har brukt tørrgjær frem til nå, skal begynne å bruke starter og mr. malty)
Vannet her i kommunen har tullete lavt kalsium- og sulfatnivå så jeg leste meg opp på medlemsseksjonen, og er overbevist over at det er dette som har gjort IPA'ene og Pale ales som jeg har brygget så langt litt under par.
Har derfor også slengt med vannjusteringskjemikalier, og vil justere vannet fra nå av.
Er det noen som har gjort den samme endringen i bryggeriet sitt og merket noe særlig forskjell?