Hvor mye skal jeg trekke fra sånn circa mtp avlesning på volummåleren etter kok? Noterte ikke ned på forrige brygg...
Mtp kjøling; veldig effektiv den motstrømskjøleren som medfulgte, men er det beregnet av det skal gå direkte fra kok og i gjæringsspann? Tar ca 5 min å fylle ett gjæringsfat og da blir det jo en del minutter på 90 grader på den humla som er igjen i de to neste gjæringsspannene (om en lager 60 liter). Jeg kjølte først hele batchen ned til ca 70 grader før jeg fylte oppi gjæringsspannene for at ikke 1 min humla skulle gi fra seg for mye bitterhet. Hvordan gjør dere det?
Ha en strålende helg!
Mtp kjøling; veldig effektiv den motstrømskjøleren som medfulgte, men er det beregnet av det skal gå direkte fra kok og i gjæringsspann? Tar ca 5 min å fylle ett gjæringsfat og da blir det jo en del minutter på 90 grader på den humla som er igjen i de to neste gjæringsspannene (om en lager 60 liter). Jeg kjølte først hele batchen ned til ca 70 grader før jeg fylte oppi gjæringsspannene for at ikke 1 min humla skulle gi fra seg for mye bitterhet. Hvordan gjør dere det?
Ha en strålende helg!