Volummåler på Grainfather G70 + kjøling av vørter

Hvor mye skal jeg trekke fra sånn circa mtp avlesning på volummåleren etter kok? Noterte ikke ned på forrige brygg...

Mtp kjøling; veldig effektiv den motstrømskjøleren som medfulgte, men er det beregnet av det skal gå direkte fra kok og i gjæringsspann? Tar ca 5 min å fylle ett gjæringsfat og da blir det jo en del minutter på 90 grader på den humla som er igjen i de to neste gjæringsspannene (om en lager 60 liter). Jeg kjølte først hele batchen ned til ca 70 grader før jeg fylte oppi gjæringsspannene for at ikke 1 min humla skulle gi fra seg for mye bitterhet. Hvordan gjør dere det?

Ha en strålende helg!
 
Ca 3,5 liter fordamper pr time kok (iuten lokk).

Sirkuler kjøling ned til pitch temeperatur før overføring til gjæringsspann.
 
Tilbake
Topp