De store bryggeriene bruker sjeldent mange malttyper, så en enkel oppskrift kan nok lages.
Tror både Dahls og Mack stort sett har pilsnermalt, münchenermalt ("bayermalt"), karamellmalt (lys) og sjokolademalt/svartmalt ("fargemalt")
Etter hva jeg har forstått, kommer fargen Fargen kommer i stor grad fra enten "fargemalt" eller ekstrakt fra svartmalt/carafa special eller liknende.
OG ligger gjerne rundt 1.035-1.040, og ganske beskjeden bruk av humle (ville tippet IBU på 5-10).
Forsøk på å gjette fram kommersiell vørterøloppskrift:
OG: 1.038
80% pilsnermalt
19% karamellmalt (lys)
1% svartmalt
IBU= 8 (kun bitterhumle, gjerne en med høy alfasyre som Magnum eller Target)
Si gjerne hvordan resultatet blir isåfall.
Selv ville jeg trolig byttet ut noe karamellmalt med mørk krystallmalt (f.eks 5%), palemalt istedet for hele eller deler av pilsnermalten og brukt Colombus eller annen staselig humle, muligens med en litt høyere IBU enn over.