Vørterøl oppskrift

Jeg ser vørterøl er diskutert flere gamle tråder. I hvert fall
her https://forum.norbrygg.no/threads/brygging-av-vorterol.1415/
og her https://forum.norbrygg.no/threads/hvordan-lager-man-vorterol.5860/
og her https://forum.norbrygg.no/threads/vorterol.4121/
Men jeg finner ingen gode oppskrifter. Har noen greid å lage godt vørterøl, ala det som selges i butikkene?

Metoden har vært mye diskutert. I mitt hode virker det greieste å følge metoden fra sylting;
Fyll kokende vørt på sterile fat
Kjøl ned
Tvangskarboner
For flasking:
Kok flasker og korker.
Fyll tvangskarbonert vørt på flasker

OG 1035 til 1060 sier de nevnte trådene. Lite humle. IBU 5-8. Men så var det gjelder det å få en smaklig oppskrift da. Noen som har fått til noe godt?
 
Tilbake
Topp