Vi målte vårt første brygg med 49L Belgisk Wit igår (1 uke).
Forventet OG var 1.048-1.050, vårt brygg ble 1.049.
Forventet SG/FG var 1.012-1.015, vårt brygg var 1.008.
Brygget smakte ganske søtt og var uklart, men har ingen erfaring med hvordan smaken utvikler seg videre i prosessen (om den i det hele tatt gjør det), så kan ikke si om det ble vellykket eller ikke..
Vi har altså da en del lavere SG enn forventet, hva kan vi gjort "galt" for at den så langt er såpass mye under forventet FG?
Vi brukte T-58-gjær eller hva den het
Mesket på 68 grader i 60 minutter for deretter øke temp til 75 grader i 20 minutter.
Sirkulerte vørteren 3-4 ganger manuelt i de siste 15-20 minuttene av meskingen.
Brukte rundt 27 liter væske til mesking, og skyllte med 78 grader varmt vann (om jeg ikke husker feil) til max merket på tanken var nådd.
vi endte altså med 60L vørter som ble kokt ned til 49L.
Forventet OG var 1.048-1.050, vårt brygg ble 1.049.
Forventet SG/FG var 1.012-1.015, vårt brygg var 1.008.
Brygget smakte ganske søtt og var uklart, men har ingen erfaring med hvordan smaken utvikler seg videre i prosessen (om den i det hele tatt gjør det), så kan ikke si om det ble vellykket eller ikke..
Vi har altså da en del lavere SG enn forventet, hva kan vi gjort "galt" for at den så langt er såpass mye under forventet FG?
Vi brukte T-58-gjær eller hva den het
Mesket på 68 grader i 60 minutter for deretter øke temp til 75 grader i 20 minutter.
Sirkulerte vørteren 3-4 ganger manuelt i de siste 15-20 minuttene av meskingen.
Brukte rundt 27 liter væske til mesking, og skyllte med 78 grader varmt vann (om jeg ikke husker feil) til max merket på tanken var nådd.
vi endte altså med 60L vørter som ble kokt ned til 49L.