Hei,
Har 4 brygg med Weissbier og 1 brygg med Wit bak meg, og har lagt merke til at de blir fort daffe i smaken.
Weissen er utrolig god første uken etter karbonering, og blir gradvis dårligere frem til uke 3. Er dette noe som er normalt og angår ferskhet, eller er det noe jeg kan ha gjort feil?
Tror ikke det er oksidering, da jeg er flink til å purge flasker, gjæringskar og tappekar skikkelig før fylling, samt at jeg bare har 1,5 cm med luft i toppen av flaskene før korking. (Bruker faktisk et CO2 apparat til å purge, og det ligger et ugjennomsiktig lokk av CO2 over ølet hele tiden.
Etter 20 batcher har jeg ikke opplevd oksydering av øl, sett bort fra "slumpeflaskene" - (første og siste ølflaske som somregel bare er halvfulle).
Virker litt som at alle de smakfulle esterene som er i en Weiss forvinner relativt fort. Er det et clue å overkompensere for dette? Altså å behandle gjæren litt røffere. slik at den lager for mye estere som så lagres vekk til "normalt" nivå?
Irriterer meg litt, siden det er så j****ig godt når det er på topp, og litt kjipt når det står en stund.
På en annen side gikk den ene wit'en fra å være litt kjip i begynnelsen, til å bli veldig god etter 8 mnd. (tenk NØ Wit).
Noen andre med samme problematikk?
Har 4 brygg med Weissbier og 1 brygg med Wit bak meg, og har lagt merke til at de blir fort daffe i smaken.
Weissen er utrolig god første uken etter karbonering, og blir gradvis dårligere frem til uke 3. Er dette noe som er normalt og angår ferskhet, eller er det noe jeg kan ha gjort feil?
Tror ikke det er oksidering, da jeg er flink til å purge flasker, gjæringskar og tappekar skikkelig før fylling, samt at jeg bare har 1,5 cm med luft i toppen av flaskene før korking. (Bruker faktisk et CO2 apparat til å purge, og det ligger et ugjennomsiktig lokk av CO2 over ølet hele tiden.
Etter 20 batcher har jeg ikke opplevd oksydering av øl, sett bort fra "slumpeflaskene" - (første og siste ølflaske som somregel bare er halvfulle).
Virker litt som at alle de smakfulle esterene som er i en Weiss forvinner relativt fort. Er det et clue å overkompensere for dette? Altså å behandle gjæren litt røffere. slik at den lager for mye estere som så lagres vekk til "normalt" nivå?
Irriterer meg litt, siden det er så j****ig godt når det er på topp, og litt kjipt når det står en stund.
På en annen side gikk den ene wit'en fra å være litt kjip i begynnelsen, til å bli veldig god etter 8 mnd. (tenk NØ Wit).
Noen andre med samme problematikk?