Weissgjær - hva skal det lukte?

Hei,
gjorde min første Weiss i går og nå har det begynt og ploppe ivrig i gjærlåsen. MEN lukta som kommer fra den minner mer om en vanlig ale enn en Weiss, kanskje også litt mer syrlig enn vanlig. Vet man ikke skal ta gjærlåsen for alvorlig, men ble litt usikker på om jeg bør senke forventningene til det ferdige brygget. :duh: 

Gjærstarteren min hadde en mye mer utpreget Weiss-lukt (i hvert fall i starten), så lurer på om noe kan ha gått feil der. Har brukt Gahrs glimrende "gjærstarter-oppskrift" noen ganger nå, men altså første gang med Weiss.

Brukte Bavarian Wheat fra Wyeast 3638 http://www.wyeastlab.com/hb_yeaststrain_detail.cfm?ID=59
Noen som har brukt denne før og husker tidlig luktkarakter?
 
Jeg hadde ikke vært bekymret hadde jeg vært deg.. Når jeg lager weiss, merker jeg også at det lukter litt mer i rommet der den gjære. Det er altfor tidlig å bedømme om noe har gått galt til nå, mest sannsynlig har alt gått glimrende godt!
 
Tilbake
Topp