cjohansen
Norbrygg-medlem
Det er et vanskelig øl å få til, men det er ikke umulig. Jeg har brygget dette og andre belgiske øl mange ganger, og har en rekke mislykkede forsøk bak meg
Nok, frisk gjær er alfa og omega. Når det gjelder oksygen, så har ikke jeg opplegg for ren oksygen, men har lykkes i å lage en god versjon av dette med malingsblander. Luft ved pitch, og en gang til etter 12 timer.
Jeg har latt temperaturen stige til 28C etter eget forgodtbefinnende, typisk før 24 timer har gått. Dette har fungert ypperlig for meg på W12, en blonde, en Tripel og en svakere mørk øl. Å "holde igjen" denne på 18-20C har fungert mindre bra for meg, men kan også ha vært andre problemer, så jeg skal ikke være for påståelig.
Nok, frisk gjær er alfa og omega. Når det gjelder oksygen, så har ikke jeg opplegg for ren oksygen, men har lykkes i å lage en god versjon av dette med malingsblander. Luft ved pitch, og en gang til etter 12 timer.
Jeg har latt temperaturen stige til 28C etter eget forgodtbefinnende, typisk før 24 timer har gått. Dette har fungert ypperlig for meg på W12, en blonde, en Tripel og en svakere mørk øl. Å "holde igjen" denne på 18-20C har fungert mindre bra for meg, men kan også ha vært andre problemer, så jeg skal ikke være for påståelig.