Aleksander_B
Norbrygg-medlem
Jeg har brygget en batch på ca 23 liter weiz. Noen dager ut i gjæringen begynte gjæren å danne hydrogen sulfid. Dette er visst vanlig for den gjørtypen jeg brukte, wlp351.
Nå har wizen blitt tappet på flaske og har stått i to uker for karbonering. Tok meg en flaske i går for å teste. Men det har blitt dannet litt h. sulfid i flaskene. Antakelig pga. ettergjæring.
Da mener jeg å ha lest at denne lukten vil forsvinne i flasken ved lagring. Noen andre som har erfart dette?
Det er ikke snakk om mye lukt, men den er der.
Ellers smakte ølet slik det skal
Nå har wizen blitt tappet på flaske og har stått i to uker for karbonering. Tok meg en flaske i går for å teste. Men det har blitt dannet litt h. sulfid i flaskene. Antakelig pga. ettergjæring.
Da mener jeg å ha lest at denne lukten vil forsvinne i flasken ved lagring. Noen andre som har erfart dette?
Det er ikke snakk om mye lukt, men den er der.
Ellers smakte ølet slik det skal