Jeg fikk to pakker med gjær i posten i dag og lurer på om noen har brukt samme gjær før. Tenkte å brygge et Orval-lignende øl og også en Vlaamse Bruine of Rode.
Er det noen som har brukt samme gjær og har du tips angående temperaturstyring eller noe annet?
:brygging:
3789-PC Trap Blend
Beer Styles: Belgian Specialty Ale, Belgian Pale Ale, Flanders Red, Oud Bruin
Profile: A unique blend of Belgian Saccharomyces and Brettanomyces for emulating Trappist style beer from the Florenville region in Belgium. Phenolics, mild fruitiness and complex spicy notes develop with increased fermentation temperatures. Subdued but classic Brett character.
Alc. Tolerance: 12% ABV
Attenuation: 75-80%
Flocculation: medium
Temperature Range: 68-85°F (20-30°C)
Er det noen som har brukt samme gjær og har du tips angående temperaturstyring eller noe annet?
:brygging:
3789-PC Trap Blend
Beer Styles: Belgian Specialty Ale, Belgian Pale Ale, Flanders Red, Oud Bruin
Profile: A unique blend of Belgian Saccharomyces and Brettanomyces for emulating Trappist style beer from the Florenville region in Belgium. Phenolics, mild fruitiness and complex spicy notes develop with increased fermentation temperatures. Subdued but classic Brett character.
Alc. Tolerance: 12% ABV
Attenuation: 75-80%
Flocculation: medium
Temperature Range: 68-85°F (20-30°C)