Ørnegård
Norbrygg-medlem
Hei!
Vi tenkte vårt neste brygg skulle bli en sånn super imperial extra double quad dark foreign stout/porter kanskje med litt sjokolade, kaffe og annet knask. Men er veldig usikker på dette med gjær.
Her er utkastet til oppskrift (har ikke begynt å vurdere humler). Oppskriften kommer herfra: http://www.homebrewtalk.com/f68/russian-imperial-stout-2011-hbt-competition-category-winner-238807/
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 59.7
Total Grain (kg): 31.406
Total Hops (g): 0.00
Original Gravity (OG): 1.112 (°P): 26.3
Final Gravity (FG): 1.028 (°P): 7.1
Alcohol by Volume (ABV): 11.00 %
Colour (SRM): 87.5 (EBC): 172.2
Bitterness (IBU): 0.0 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 120
Grain Bill
----------------
25.730 kg Pale Ale Malt (81.93%)
2.271 kg Roasted Barley - 1450 EBC (7.23%)
1.514 kg Special-B (4.82%)
1.134 kg Chocolate 1175 EBC (3.61%)
0.757 kg Carapils 6,5 (2.41%)
Vi har bygget oss magnetrører, men jeg tror vi sparer den til et mer normalt brygg. MrMalty sier 4 rør i en 10-liters starter - avhengig av hvordan en setter growth rate selvsagt. Så liten som mulig starter blir likevel 6,4 liter med 6 rør - og så stor kolbe har jeg ikke. Har bare en to-liter foreløpig.
Så spørsmålet blir da: MrMalty sier ca. 8 pakker tørrgjær (gitt dato på gjær som jeg har). Høres det rimelig ut? Vil Safale-us05 død av alkoholforgiftning eller går det bra?
Andre tips til oss som ikke har brygget noe over 1.070 før ...?
Vi tenkte vårt neste brygg skulle bli en sånn super imperial extra double quad dark foreign stout/porter kanskje med litt sjokolade, kaffe og annet knask. Men er veldig usikker på dette med gjær.
Her er utkastet til oppskrift (har ikke begynt å vurdere humler). Oppskriften kommer herfra: http://www.homebrewtalk.com/f68/russian-imperial-stout-2011-hbt-competition-category-winner-238807/
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 59.7
Total Grain (kg): 31.406
Total Hops (g): 0.00
Original Gravity (OG): 1.112 (°P): 26.3
Final Gravity (FG): 1.028 (°P): 7.1
Alcohol by Volume (ABV): 11.00 %
Colour (SRM): 87.5 (EBC): 172.2
Bitterness (IBU): 0.0 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 120
Grain Bill
----------------
25.730 kg Pale Ale Malt (81.93%)
2.271 kg Roasted Barley - 1450 EBC (7.23%)
1.514 kg Special-B (4.82%)
1.134 kg Chocolate 1175 EBC (3.61%)
0.757 kg Carapils 6,5 (2.41%)
Vi har bygget oss magnetrører, men jeg tror vi sparer den til et mer normalt brygg. MrMalty sier 4 rør i en 10-liters starter - avhengig av hvordan en setter growth rate selvsagt. Så liten som mulig starter blir likevel 6,4 liter med 6 rør - og så stor kolbe har jeg ikke. Har bare en to-liter foreløpig.
Så spørsmålet blir da: MrMalty sier ca. 8 pakker tørrgjær (gitt dato på gjær som jeg har). Høres det rimelig ut? Vil Safale-us05 død av alkoholforgiftning eller går det bra?
Andre tips til oss som ikke har brygget noe over 1.070 før ...?