Forsøk på eget nyttårs øl: "Happy New Ale"

Har begynt på en oppskrift (min første) i beersmith, så tar gjerne imot konstruktiv kritikk og innspill :)
Tanken er en enkel, lys APA med lav til medium bitterhet, fruktig/sitrus smak, ABV på 4,5-7.
Vurderer å bruke WLP051, men har en del andre brygg i "kø" som gjør at tørrgjær blir lettere.

Dette er det jeg har sveiset sammen foreløpig:

"Happy New Ale"
American Pale Ale (10 A)Type: All Grain
Batch Size: 25,00 l
Boil Size: 31,83 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 28,08 l
Final Bottling Vol: 24,50 l
Fermentation: Kjellern
Date: 10 Sep 2014
Brewer: DorMito
Asst Brewer:
Equipment: BBv3
Efficiency: 72,00 %
Est Mash Efficiency: 77,8 %
Taste Rating: 30,0

Taste Notes:

Ingredients Amt Name Type # %/IBU
4,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,0 EBC) Grain 1 76,9 %
1,00 kg Munich Malt (15,0 EBC) Grain 2 19,2 %
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 30L (70,0 EBC) Grain 3 3,8 %
20,00 g Citra [13,40 %] - Boil 60,0 min Hop 4 27,9 IBUs
0,50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 5 -
25,00 g Ahtanum [4,60 %] - Boil 15,0 min Hop 6 5,9 IBUs
3,00 g Yeast Nutrient (Boil 10,0 mins) Other 7 -
25,00 g Ahtanum [4,60 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs
25,00 g Citra [13,40 %] - Boil 0,0 min Hop 9 0,0 IBUs
1,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml] Yeast 10 -
20,00 g Ahtanum [4,60 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
20,00 g Citra [13,40 %] - Dry Hop 7,0 Days Hop 12 0,0 IBUs

Gravity, Alcohol Content and Color
Est Original Gravity: 1,045 SG
Est Final Gravity: 1,009 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,7 %
Bitterness: 33,9 IBUs
Est Color: 11,9 EBC

Ser frem til innspill! :)
 
Er det noen grunn til at du koker i 90 min? Ser ikke noe pilsmalt, er det kun for å få opp OG?

Ellers ser den god ut :) Har ikke prøvd Citra som bitterhumle selv, og har lest en plass at den kanskje ikke er 100% egnet som det, så kunne evt byttet den ut mot en mer tradisjonell bitterhumle?
 
Har selv lagd noe lignende, men med citra/galaxy 50/50 med en IBU på ca.50.
Steppet da opp på 15 og 2min humla og masse tørrhumling, nam!! På en slik batch ville jeg brukt min.200g humle, allt som ikke kokes, tørrhumles :) 90 min kok høres unødvendig ut.
 
Takker for innspill!

Koker i 90min for det er det jeg er blitt vandt med rett og slett, men har jo lest at 60min bør holde med pale malt egentlig. Kommer forøvrig til å meske ved 66*C i 60 min, 77*C i 5min.

Angående citra som bitter humle så har jeg også lest at den kanskje ikke er helt 100% egnet til bitter, men har også lest om folk som har brygget single hop på den med stor suksess, så er derfor jeg velger å prøve. Blir jo ikke så bitter denne, men skulle jeg hatt mer bitterhet eller laget en IPA så hadde jeg nok valgt chinook el.
Dette er jo for å eksperimentere, så kan jo ikke kjøre helt safe, hehe :cool:
 
Tilbake
Topp