Marius Trones
Norbrygg-medlem
Hei!
Eg ønsker å forsøke meg på eit hveteøl for første gang. Tror det blir Vestbrygg sitt "Weissbier". Eg er ganske fersk i faget og holder meg fortsatt til ølsett. Eg har eit BIAB oppsett og ser ikkje for meg at det er noe enkel sak å ha mesking over flere steg med enkelhet. Har lest litt rundtom i foruminnlegg og forskjellige problemstillinger dukker jo opp.
Stegmesking og så videre er jo et av dei.
Har noen forslag til hvordan eg best kan løse det med å legge inn foreksempel 44 grader steget og proteinrast i oppsettet mitt? Er eg nødt til å bruke falsk bunn, starte meskinga på 44 grader og varme opp kjelen gradvis? Blir jo ikkje veldig nøyaktig slik? Er jo ikkje eit ukjent problem at så mange liter bruker lang tid på å nå ønsket temperatur. Beklager at eg hijacket tråden.
Eg ønsker å forsøke meg på eit hveteøl for første gang. Tror det blir Vestbrygg sitt "Weissbier". Eg er ganske fersk i faget og holder meg fortsatt til ølsett. Eg har eit BIAB oppsett og ser ikkje for meg at det er noe enkel sak å ha mesking over flere steg med enkelhet. Har lest litt rundtom i foruminnlegg og forskjellige problemstillinger dukker jo opp.
Jeg tror maltet er såpass bra at det ikke er veldig nødvendig med en proteinrast. Det er sikkert det folka på northernbrewer har funnet ut av også. Har ikke prøvd med proteinrast, så kan ikke si noe om hva det gjør for ølet. Steget på 44 grader er for å produsere ferulsyre, som er et viktig stoff i produksjonen av 2-metoksy-4-vinylfenol, også kjent som 4-vinylguaiacol som er nelliksmaken man ønsker å ha i weissbiers.
Har noen forslag til hvordan eg best kan løse det med å legge inn foreksempel 44 grader steget og proteinrast i oppsettet mitt? Er eg nødt til å bruke falsk bunn, starte meskinga på 44 grader og varme opp kjelen gradvis? Blir jo ikkje veldig nøyaktig slik? Er jo ikkje eit ukjent problem at så mange liter bruker lang tid på å nå ønsket temperatur. Beklager at eg hijacket tråden.