Satte et ekstraktsett med øl og slengte i 1/2kg beerenhancher for å dra O.G litt opp og for at den var til overs fra sist.
Ekstraktsettet skulle orginalt lande på ca 1.005 ferdig. Nå som jeg dro O.G opp et lite hakk lurer jeg på om den gjæren fortsatt vil spise seg ned til 1.005 F.G ?
Satte et ekstraktsett med øl og slengte i 1/2kg beerenhancher for å dra O.G litt opp og for at den var til overs fra sist.
Ekstraktsettet skulle orginalt lande på ca 1.005 ferdig. Nå som jeg dro O.G opp et lite hakk lurer jeg på om den gjæren fortsatt vil spise seg ned til 1.005 F.G ?
Nei, ikke helt. Beerenhancer inneholder vel 50% tørrmalt og 50% druesukker. Det siste spiser gjæren alt av, men i tørrmalten er det sukkerarter som gjæren ikke spiser, og som altså vil være igjen etter endt gjæring og gjøre at FG blir liggende litt høyere. Et par poeng eller så antar jeg. Orker ikke finne det ut mer nøyaktig nå, og det er uansett umulig å bestemme uten å vite hva slags gjær det er.
Om du ikke har den, kan jeg anbefale Gustav Foseids Håndbok i ølbrygging. Jeg mener det er den beste på norsk. Det er en relativt enkel innføring, og godt skrevet.
Ska du ha noe tyngre, er dette "bibelen": John Palmer How to Brew
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.