Modning og karbonering på flaske

Frode Foss

Norbrygg-medlem
Jeg lurer på en ting rundt karbonering på flaske. I Boken «Brygg ditt eget øl» av Greg Hughes (for øvrig en god bok) står det under alle oppskrifter «MODNINGSFORHOLD» f.eks. 4 uker ved 3 grader for en pilsner. På side 78 står det en utførende «Oppskriftsforklaring» der MODNINGSFORHOLD er definert som … lagring av ferdiggjæret øl, etter tapping på flaske eller fat.

Vil det si at en pils skal karboneres (på flaske) ved 3 grader? Jeg har alltid karbonert alle typer øl ved romtemperatur i ca. 2 uker, for deretter å lagret kjølig når jeg brygger lagerøl. Jeg har for øvrig også lagret mine pilsnerøl mye lengre enn 4 uker.

Er det noen som har en formening her?
 
Jeg lurer på en ting rundt karbonering på flaske. I Boken «Brygg ditt eget øl» av Greg Hughes (for øvrig en god bok) står det under alle oppskrifter «MODNINGSFORHOLD» f.eks. 4 uker ved 3 grader for en pilsner. På side 78 står det en utførende «Oppskriftsforklaring» der MODNINGSFORHOLD er definert som … lagring av ferdiggjæret øl, etter tapping på flaske eller fat.

Vil det si at en pils skal karboneres (på flaske) ved 3 grader? Jeg har alltid karbonert alle typer øl ved romtemperatur i ca. 2 uker, for deretter å lagret kjølig når jeg brygger lagerøl. Jeg har for øvrig også lagret mine pilsnerøl mye lengre enn 4 uker.

Er det noen som har en formening her?
Karbonering bør skje ved romtemperatur, men etter det ofte lurt med lagring.
 
Jeg lurer på en ting rundt karbonering på flaske. I Boken «Brygg ditt eget øl» av Greg Hughes (for øvrig en god bok) står det under alle oppskrifter «MODNINGSFORHOLD» f.eks. 4 uker ved 3 grader for en pilsner. På side 78 står det en utførende «Oppskriftsforklaring» der MODNINGSFORHOLD er definert som … lagring av ferdiggjæret øl, etter tapping på flaske eller fat.

Vil det si at en pils skal karboneres (på flaske) ved 3 grader? Jeg har alltid karbonert alle typer øl ved romtemperatur i ca. 2 uker, for deretter å lagret kjølig når jeg brygger lagerøl. Jeg har for øvrig også lagret mine pilsnerøl mye lengre enn 4 uker.

Er det noen som har en formening her?

Jeg er litt skeptisk til den boka der - den er ikke veldig problematiserende, og det er mye som ikke er like enkelt som det framstilles i den. Og så er det en god del unøyaktige formuleringer, som den du siterer.

Du skal fortsette å gjøre som du alltid har gjort - særlig siden det er slik jeg alltid har gjort det, også:).
 
Tilbake
Topp