Nylig innhold av AndreasKi

  1. A

    For lite ferdig vørter

    Ja riktig volum før kok, 31 liter. Skylte med 1 liter vann pr kg malt, pluss avdamp på 4,5 liter og de resterende medregnede tapene
  2. A

    For lite ferdig vørter

    Jeg har brygget et brygg nå, ved hjelp av brewfather appen. Jeg ka inn 25 liter ferdig vørter og fikk bare 19. har satt opp profil på netthandelen brygger som jeg brukte, og skalerte oppskrift. profilen er satt opp med 2,7 l vann/korn ratio. 3 l avdamp i timen under kok, 1 liter tap...
  3. A

    Brewfather.app

    Er det noen som har verdier for å legge inn på 30L automatisk brygger fra netthandelen?
  4. A

    Tråden for dumme spørsmål.

    Spørsmål om overflow. Er det et poeng at vørteren skal flyte over overflowrøret under mesking, eller skal man sitkulere med pumpa på hastighet så det ikke skjer?
  5. A

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    Ser denne grei ut?: 5 kg pilsen malt 3.5 ebc 1 kg munich malt 15 ebc 65°- 60 min 78° - 10 min 25 g mittelfrueh 90 min 30 g mittelfrueh 15 min 30 g mittelfrueh 5 min. 2 pk s-189, 13° gjæringstemp.
  6. A

    Gjenbruk av gjær

    Brygger en pils nå, å tenker å prøve meg på å ta vare på gjæra å bruke denne også i neste pils. Er det slik at når gjæringa er ferdig og jeg har tappet over ølet på fat, så tar jeg bare en del av gjærkaka i bunnen av karet, har over på et syltetøyglass og fyller vørter på toppen? Eller er jeg...
  7. A

    Meske en dag, koke neste

    Tar du skyllinga før kok neste dag?
  8. A

    Meske en dag, koke neste

    Er det noen feller man kan gå i ved at man mesker og skyller på kvelden, for så å koke morgenen etter?
Topp