Det egentlige svaret er kanskje "et annet sted". Det spørs hva du ønsker å styre, (a) gir deg kontroll på temperatur ved retur til MT, så av (a) og (b) er det nok det nærmeste og det jeg har brukt selv, dog brukte jeg RIMS.
Med "et annet sted" mener jeg ca midt i MT. Det er egentlig...
Tørrhumlig bør vel kun foregå over noen dager, ellers vil man få usmaker fra humla (gress). Humleolje vil nok være å foretrekke dersom du vil tilsette ved flasking.
Det ligger en til salgs på:
https://forum.norbrygg.no/threads/3-kjelebryggeri-boilermaker-15g-bk-mt-og-98l-hlt-gass-induksjon.32930/
Bare å gi bud, jeg har selv kjøpt en meskekjele der - veldig grei handel :-)
Da kan jeg rapportere tilbake som første kjøper. Jeg har fått Caso + Blichmann som annonsert og tilmed i originalemballasje. En kort test ble kjørt i kveld for å sikre at våre venner i Posten ikke hadde ristet noe i stykker. Resultatet: Er imponert, en veldig åpen salgsprosess og (selvsagt)...
Hei,
Vil gjerne legge inn følgende bud:
4000kr for 15 gallon Boilermaker isolert meskekjele med autosparge og Blichmann silbunn
1500kr for en Caso 3500W induksjon
Jeg betaler frakt om du er villig til å sende disse i posten.
Prøv å øke trykket ved servering til 1 Bar, det hjalp meg. Har Beer Brew kegerator med Corneliusfat. Prøvde først med 0.7-0.8 i trykk men da skummet det veldig, ved 1bar så kan jeg ved hjelp av å redusere flow noe tappe CO2 rike øl med lite til medium skum på toppen.
Det passer vel bra. Ser ut som et skikkelig møbel. Om kjøledelen er med lite lyd så er det en vinner. Har selv olbrygging.no sin og den puster og hveser ganske så heftig - får ikke ha den i stua :-)
Jeg er spent på hvordan dette ender opp mht FG. Det er vel der fylde kommer inn. Mesking ved noe høy temperatur vil gi høg FG og dermed høyere restsødme enn oppskriften tilsier.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
bryggekalkulator.no og brewersfriend.com har kalkulatorer for å korrigere for temperatur ved avlesing av SG. Kjenner meg ellers godt igjen i at man blir litt satt ut av feil måleverdier, heldigvis klarer man etter noen brygg å kjenne at "denne målingen er feil" - og så finne ut av hvorfor - og...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.