Hjelp!! Ekstremt lav pre-boil gravity

Utvanning og omdanning finner du i beersmith også, under tools i toppen.
Temp påvirker SG ganske betydelig, står en tabell i boka di som du kan bruke til å se forskjellene.
 
Viktig å notere godt (og ta gjerne bilder), så du vet hva du skal flikke på.
Får håpe ølet blir bra, nå får du noen nervøse timer mens du venter på at gjærlåsen skal våkne til liv ;)
 
bryggekalkulator.no og brewersfriend.com har kalkulatorer for å korrigere for temperatur ved avlesing av SG. Kjenner meg ellers godt igjen i at man blir litt satt ut av feil måleverdier, heldigvis klarer man etter noen brygg å kjenne at "denne målingen er feil" - og så finne ut av hvorfor - og så slappe av :) Sluttresultatet ditt er like godt som mitt eget rett før jeg reiste på ferie - en imperial brown som skulle hatt 1.079 men som endte på 1.072 - selv etter 2 timers koking (ingen DME tilsatt). Det blir øl av det men kanskje ikke akkurat det ølet man såg for seg :)
 
Tilbake
Topp