Nylig innhold av belzon

  1. belzon

    Hva med et DIY-underforum?

    poenget er å samle det i eget underforum. det dukker opp DIY i utstyr, bilder og media, brygging og alle underfora i forumet. hadde vært fint å samlet det :) jeg ser på utstyr som et sted å diskutere erfaringer med utstyr, ikke som et forum for å diskutere hjemmelagede magnetrørere osv. et DIY...
  2. belzon

    infeksjon eller overkarbonering?

    jeg tilsetter sukkerlake i tappedunken før jeg tapper over fra gjæringeskaret, og lar slangen fra heverten ligge i en "coil" i bunnen slik at det blir en sirkulasjon som rører inn sukkeret. det har funket fin til nå og har aldri hatt problemer med karboneringen tidligere. satte et par flasker i...
  3. belzon

    infeksjon eller overkarbonering?

    hahaha, det skal selvfølgelig medbringes mer enn en kasse :p setter en kasse av hvert brygg jeg setter ;)
  4. belzon

    infeksjon eller overkarbonering?

    har prøvd å finne stoff om dette med er vist dårlig å lete. flasket en "Wit" på torsdag med 6 g sukker/L. i dag skulle jeg smake på en flaske og sjekke karboneringen. kom et lite "tssh" når jeg spratt korken, som ble etterfulgt av skumming som ikke avtok før jeg helte ølla i glasset. en...
  5. belzon

    Caso Induksjonstopp Pro 3500

    har testet dette med lite hell på min caso. pleier å sette den på 75C før innmesk, men det blir ikke nøyaktig (kan bare stilles i trinn på 5C). mistenker også at den ikke bruker full effekt når man bruker tempstyring da oppvarmingen tar litt lengre tid, så jeg har gått over til maks watt og...
  6. belzon

    Brød og knekkebrød oppskrifter med mask

    Bakte dette i dag, smakte supert :) byttet ut rømme og sukker med brunost da :p
  7. belzon

    Bruke kolbe direkte på kokeplate?

    jeg koker først vørtelen opp i kjele til den værste skummingen har avtatt, så heller jeg over til kolben som er varmet litt på forhånd med varmt vann (på utsiden) og koker de "obligatoriske" 15 minuttene. skumdemper er genialt når man koker i kolben  :yes: kjøler også i kolben, null problemer...
  8. belzon

    Søtningsstoff i Cider

    Ved bruk av laktose i cider som har gjæret helt ut (1.000), hvor mye bør man tilsette per liter? vil ikke ha butikksødme, mer engelsk cider sødme, om det sier noe som helst :p
  9. belzon

    Valg av honning til cider

    kanskje litt off-topic, men jeg skal flaske en cider av samme billigjuice om en dag eller to. den er veldig tørr og jeg tenker derfor å søte den litt opp med laktose. lurer da på hvor mye man kan tilsette for å få LITT sødme? er ikke ute etter sukkerlaken fra rema osv, men en tørr engelsk cider...
  10. belzon

    Gamlebyen Håndbryggeri bygger om

    Det blir spennende å følge dette prosjektet videre, håper det kommer masse bilder undervegs :) stå på!
  11. belzon

    Magnetrører

    Sliter litt med dette jeg også. problemet mitt er at jeg ikke får hastigheten på vifta langt nok ned! på den minste hastigheten som viftestyringen min gjør går det så fort at virvelen går helt i bunn, og da slås magneten løs. du snakket om bedre styring av vifta, har du noen eksempler på hva som...
  12. belzon

    Surøl prosjekt

    planlegger et langtidsprosjekt med surøl og trenger litt innspill. planen er å ha et enkelt maltskjema med 3.5 kg pale malt og 1.5 kg hvete. tenkte å bruke White Labs sin sourmix-gjær. jeg tenkte å sette selve "basisen" nå, 18 liter, og la den stå frem til høsten. når jeg da hiver den over i...
  13. belzon

    Kjøpe store kjeler (>50 L) i rustfritt stål

    Har selv bestilt mine kjeler på 2080. super service! en av kjelene jeg fikk hadde en LITEN bulk og de sendte ny med en gang :) gode priser har de også!
  14. belzon

    Pumpe

    Klarer disse pumpene resirk i mesk også? vurderer et par slike selv :)
  15. belzon

    hvit gugge i gjærspannet

    ok. så bare så mistenkelig ut..
Tilbake
Topp