Nylig innhold av Bjørn k

  1. B

    Mango ipa infeksjon

    Takker for svar.Ja kan prøve med mindre mango.Mulig ein kan bade mangoen i starsan før den går i blenderen og blir most.Kan jo også være mosingen som er problemet??
  2. B

    Mango ipa infeksjon

    Har smakt ei flaske som såg litt bedre ut.Sank ein del grums til bunnen av flaska i kjøleskapet.Den smakte ganske bra den.
  3. B

    Mango ipa infeksjon

    Har ikke smakt på det.Det skummer bare over når jeg åpner. Så det er tydlig en infeksjon på gang. Dette er uvanlig for meg og få sånne infeksjoner. Så tror det må være mangoen.
  4. B

    Mango ipa infeksjon

    Jeg har laget mango ipa 4 ganger.To av gangene så har det gått bra og to andre ganger har det fyllt seg med gugge i flaska.Vet noen hva som forårsaker gugga i flaska??For den var der ikke når jeg flasket.Jeg bruker frosne mango pakker fra frysdisken i matvarebutikker,på dag tre i gjæringa.Jeg...
  5. B

    Grainfather vannjustering Skyllevann

    Er det noen som vet? Vil vannjustering ha noen effekt når ein skal ha noen av ingrediensene i skyllevannet når ein brygger med Grainfather??Noe skal være i mesken og noe skal være i skyllevannet. Men skyllevannet renner rett igjennom mesken uten noe særlig opphold?? Hva med og ha alt i mesken??
  6. B

    voss øl med kveik

    Takk for svar Det var det jeg gjorde.De brukte det vannet som var tilgjengelig.Så da er vanlig vann mest typeriktig
  7. B

    voss øl med kveik

    Er det noen som har ei formeining om hvilken gruppe eit vossa øl er under.Dette er i forhold til vannjustering.Skal lage eit øl med pils,vienna,brakelog og cansidukker og kveik som gjæring.Men er usikker hvilken gruppe dette ølet ligger under.Er det noen som veit hvilken vannprofil som kan passe...
  8. B

    Vannjustering ved brygging

    Takk for svar. Dette er PH jeg finner på på tabeller over målt ph i mitt drikkevann på komunen min sine sider. Men ingenting om andre stoffer som jern og sink i drikkevannet. Jeg får prøve og lage en mesk og justere vannet og se hva PH blir i mesken.
  9. B

    Vannjustering ved brygging

    Hei Har noen spørsmål angående dette med vannjustering. I tabeller som jeg finner på nett som foreksempel Gahr sin tabell hos Bryggselv.Her står det at man skal tilsette Kalsiumsulfat og kalsiumklorid i type Helles .(som eit eksempel) Her jeg bor er ca PH 8,8.Er PH ca lik i Norge?? Vil disse...
  10. B

    Chemipro OXI i Oppvaskemaskin

    Får prøve og se hvordan det går..Det er diverse rustfritt som skal vaskes rene
  11. B

    Chemipro OXI i Oppvaskemaskin

    Er det noen som har brukt Chemipro OXI i oppvaskemaskin? Tåler maskinen og bryggeutstyret dette eller fungerer vanlig vaskepulver like godt?? Ser at noen bruker pbw i oppvaskemaskinen og da blir visst maskinen renere enn før??
  12. B

    Humle og Malt ved Svinesund

    Ok takk for svar
  13. B

    Humle og Malt ved Svinesund

    Er det noen som vet om det er butikker som selger Humle og Malt Ved grensa eller i Svinsund-Strømstad?
  14. B

    Dårlig karbonering på fat

    Dette er et ferdig sett.Slangen fra fatet er ca 1 meter og er i kjøleskapet med fatet (picnic kran med skumdempende slange).Så at den skal klare og bli varm er er ikke mulig og ølet er kaldt.Tappetrykk er 0,5 bar.Når jeg ser i glasset rett etter tapping så er det ingen bobler i glasset.Bare...
  15. B

    Dårlig karbonering på fat

    Jeg har lagt et øl med brakelog og kveik..Ølet er 24,6 EBC og det er litt candi sirup i.Så er litt mørkt.Har filtrert ølet og sett dette på fat.Har satt det på trykk med 1 bar (425gr co2 patron)i kjøleskap.Nå har det stått i tre uker.Det kommer masse skum når jeg fyller i glasset .Men ølet er...
Topp