Hei. Har lest litt på mjødtråder og leser at noen kan tilsette forskjellig etter utgjæring og / eller før flasking. Er ikke oksygen like farlig for mjød som før øl?
Hadde en Brewster Beacon 40 et par år før jeg gikk over til en større maskin (mer øl, men sjeldnere brygging). Jeg var veldig fornøyd med den. Savner siktglasset den hadde, selv om det ikke er veldig viktig å ha. Fikk alltid godt utbytte på den. Ser den koster rundt 6 bob.
Jeg sliter med effektiviteten på denne, har hatt ti brygg nå. Pleier å havne på 62-65%. I dag ble det ekstra ille. 12 kg malt, mesket inn med 43 liter, skylte med 6. If Brewfather skulle jeg fått en SG før kok på 1.067, men fikk 1.050. I tillegg (if Brewfather) skulle jeg hatt 40 liter...
Jeg har brukt den 0-30L/m en del, skrudde den på nesten det laveste jeg kunne slik at kulen "fløt" like under totallet. Da bruste det godt i bøtten. Nå har jeg fått tak en oksygenflaske med regulator (slik man har til dykkere, ren oksygen) der én av de faste innstillingene er 1L/m. Virker på meg...
Jeg opplever ofte at SG-målingene til Tilten ikke er å stole på. Legger det seg en klatt opp på toppen kan det være nok til at den viser feil. Kan være lurt å riste (forsiktig) i dunken av og til.
Tar forbehold om at jeg har oversett noe i postene over. Stoler du kun på Tilten her, eller har du målt SG med hydrometer? I så fall, samsvarte målingene?
Har forstått det slik at Hornindal og ev Oslo inneholder bakterier. Bruker man dedikerte gjæringsdunker til kveik som inneholder bakterier (har skummet tråden, men kan ikke finne noe om dette)? Har hatt liggende #5 Hornindal i frysen noen måneder som jeg vurderer å bruke til noe snart.
Nettopp, har brukt 2,5 % før på en Porter, den syntes jeg smakte litt for mye brent kaffe. Regnet med at det var sjokomaltet som var synderen, har derfor justert ned denne til 1,4 %. Putrer å går en ny batch nå. Da juster jeg ned sjoko på denne også, får se hva leg lander på. Her må hun være med...
Fruen har funnet ut at hun vil brygge øl selv etter å ha sett en artikkel med en oppskrift i et magasin. Dette skal være et "juleøl". Oppskriften er:
80 % MO
10 % karamellmalt
10 % sjokolademalt
Humle Target og Saaz
Gjær - kveik (har #5 Hornindal)
Med så mye av karamell og sjokolademalt tenker...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.