Nylig innhold av D Fuglseth

  1. D Fuglseth

    Beer brew 30/60 basic -erfaringer

    Vurderte å kjøpe en BB60 med silbunn og bruke utelukkende til mesking(og da med lite behov for oppvarming). Men etter å ha lest denne tråden, vil jeg heller gå for noe enkelt, som en SS-panne. Virker ikke som et pålitelig apparat, og kundeservicen hos ølbrygging-dott-no virker helt håpløs.
  2. D Fuglseth

    Hjelp - stouten min ødelagt av mørk sirup ! (?)

    Alt er nøye logget, men skal aldri forsøke å gjenta denne bryggingen ;)
  3. D Fuglseth

    Litt spørsmål angående bb60.

    Bruker ikke BB, men generelt høres dette helt rett ut, altså man ender med ca 80% ferdig øl av preboil-volumet. Går med ca 8-10% i fordamping, 3-5% i trub, 3% i gjærkake primærgjøring, 1 % sekundærgjæring, tilsammen ca 20% tap.
  4. D Fuglseth

    Hjelp - stouten min ødelagt av mørk sirup ! (?)

    Takk for dette tipset, tenkte det ikke kunne skade å prøve meg på dette i går.. Finnes ikke noe om dette i bryggebøkene, så fant på litt underveis. Fant fram litt crystal og munich som jeg lagde en "reparasjonsmesk" av. En halv kilo malt i biab, mesket i 30 min i 1.5 liter vann på 70 grader...
  5. D Fuglseth

    Hjelp - stouten min ødelagt av mørk sirup ! (?)

    Etter at jeg skjønte hvor genialt det er med honning i nesten alle typer øl, tenkte jeg sirup også skulle være bankers. Men nei. Mørk sirup som ikke er beregnet til brygging bør man holde seg langt unna. Slikt lærer man av. Mulig lys sirup vil fungere. Har du prøvd å tilsette bakterier, og i...
  6. D Fuglseth

    Hjelp - stouten min ødelagt av mørk sirup ! (?)

    Ja, det kan du si. Det er en hyperaktiv supergjær, så det var vanskelig å beholde mye sødme. I tillegg mesket jeg ganske lavt, så det meste av sukkerstoffene var lett fordøyelig. Meningen var å få en enda høyere alkoholprosent, derav den sene sukkertilsetningen. Men temaet jeg forsøker å komme...
  7. D Fuglseth

    Hjelp - stouten min ødelagt av mørk sirup ! (?)

    Tiden leger alle sår (?), hehe spørs om jeg bare kan stole på tålmodigheten. Finnes det ikke noe som kan balansere smaken, også på kortere sikt. Litt mer sødme kunne kanskje vært tingen. Men har dårlig oversikt over hva som inneholder ufermenterbare sukkerarter, som samtidig smaker godt.
  8. D Fuglseth

    Hjemmetoasting av eikekuber

    Ville absolutt unngått varmluft om meningen er å toaste det du har i ovnen. Vanlig varme gir mer direkte overflatemodifisering + eventuelt noen minutter med grillelement på slutten, vil jeg tro gir bedre resultat.
  9. D Fuglseth

    Hjelp - stouten min ødelagt av mørk sirup ! (?)

    Driver og brygger en imperial stout, og allerede etter 2 dager hadde den blitt tørr og ganske sterk og fin. Skulle få opp alkoholprosenten enda noen hakk, bestemte meg da for å tilsette en kg av det sukkermaterialet jeg hadde liggende hjemme. Det ble da ca en halv kg mørk sirup, noen biter med...
  10. D Fuglseth

    BB Automatic 60

    Skal godt gjøres for en bitteliten temperatursensor å måle riktig gjennomsnittstemperatur i en stor gryte. Min erfaring er at hvis du bruker en vanlig vannkjøler uten samtidig å sirkulere vørteren (noe man gjerne vil unngå pga.trub), blir det vanskelig å måle uansett. Skulle ha 18 sist, men...
  11. D Fuglseth

    Oppskrift på 1664 Blanc

    Jeg også tenker at 1664 har mye sødme, og at man derfor bør meske høyere, eller spe på med spesialmalt. Sliter selv med for høy utgjæring på omtrent alle øl. Lykke til.
  12. D Fuglseth

    Oppskrift på "Krydderøl" - kan den forbedres?

    Ja, det var det jeg tenkte også. Utfordringen blir trolig å få det til å ligne mer på øl.
  13. D Fuglseth

    Oppskrift på "Krydderøl" - kan den forbedres?

    Det er bra å høre fra noen som har erfaring! Men hvordan smaker dette da, etter bare et døgn med gjæring? Hva skjer når du har det på flaske, blir det dannet kullsyre.
  14. D Fuglseth

    Innspill på oppskrift?

    Jeg har brygget en god del batcher nå, og ville bare kommentere dette med bunnfall. Det blir gjerne en del, og mer enn man tror! Får vel mellom 1-3 liter ca på en vanlig batch. Har funnet ut at for å til sist ende opp med 25 l (50 x 0.5l), må jeg ha et preboil-volum på ca 32 liter. Forsvinner...
  15. D Fuglseth

    Oppskrift på "Krydderøl" - kan den forbedres?

    Vyrde bryggarar! Jeg har en kollega som aldri har brygget før, men som har lyst å teste ut en oppskrift. Denne er hentet fra et ukeblad, og er nok aldri beregnet på de med mye erfaring med øl. Oppskriften er slik: * Kok opp(tror det stod raskt oppkok): 12 l vann 1 kilo farin 2 ts nellik 1 ts...
Tilbake
Topp