Nylig innhold av DanielB

  1. D

    Riste inn mer oksygen etter et døgn?

    Er ikke hele meningen med O2 i vørteren at gjæren skal formere seg? Kan man ikke da eliminere all ristingen og tilsetnigen av O2 med faktisk å bare lage en litt større starter, eller tilsette litt ekstra tørrgjær?
  2. D

    Ny bryggebutikk

    Ser at takhøyden i dette forumet er meget høyt, og godt er det. Nå som stort sett hele familien hans snart må være omkommet og begravet, og de få gjennlevende lider av alskens alvorlige sykdommer og han for ørtende gang dette året har influensa må man jo ha enorm medlidenhet med fyren, ikke...
  3. D

    Problemer ved tapping fra fat (se video)

    Går fint om hverandre. Du må bare ta bittelitt mere i når du setter på og tar av ball lock ventilen.. Eventuelt får du bare bygge om en av slangene med CO2 ventil til tappeslangen hvis du har flere slike liggende..
  4. D

    Problemer ved tapping fra fat (se video)

    Ikke tapp ut trykket og å åpne. Prøv først å tapp øl fra CO2 inn ventilen. Det er trykk nok i fatet til å tappe uten å "tilsette" mere CO2. Fungerer dette er saken kantarell..:)
  5. D

    Bryggetabbe...

    Med flaks, bra. Med uflaks ikke bra..:/ Hvorfor risikere en ny batch på dette da det stort sett ikke koster noe for malten?
  6. D

    Ser denne starteren klar ut til å pitche?

    Jeg ville latt den starteren der stått en stund til i kjøleskapet for å få med all gjæren. To dager er en grei regel i min bok før jeg dekanterer...
  7. D

    PWB og blandingsforhold

    Ser ut til at jeg kan spare ei krone eller to på å prøve ut noen liter i bøtten, og 20 gram pbw i stedenfor 200 gram til 30 liter over natta..:)
  8. D

    PWB og blandingsforhold

    Vasker bryggeutstyret mitt med pbw, men synes det er litt i drøyeste laget å hive 250 gram av vidundermiddelet i gjæringsdunken bare for å få denne ren. Bruker dere andre like mye som annbefalt blandingsforhold fra produsent, eller er det noe jeg har missforstått? Rent blir det i allefall..:)
  9. D

    Får ikke ned SG... Hjælpesmeg...

    Eller du kan tilsette en gjær, helst aktiv gjærstarter som kan ta det en del lengere ned. wlp099 burde jo kunne klare den jobben?
  10. D

    Bryggeutstyr selges (50 liter)

    Hmm, skru opp prisen og kall det et 10 000 liters-bryggeri. Fult mulig å brygge 10 000 liter øl på dette bryggeriet bare man tar tiden til hjelp..
  11. D

    Lucky Jack

    Sier som Sjakkt, hydrometer er et must for måling av FG. Coldcrashing er meget greit da du får et meget klart øl. Stresser du ned temperaturen, kan du bli litt plaget med kjøletåke. Selv senker jeg tempen med 3 grader pr.døgn og det fungerer fint..
  12. D

    Lucky Jack

    Hva målte du SG med?
  13. D

    4 Corneliusfat 19L ønskes kjøpt

    IKKE kjøp fat fra hobbybryggeren! Bastant sagt, men dette er en kjeltring. Er over et år siden jeg kjøpte fat derifra, og de er ennå ikke kommet selv om han har sendt dem minst ti ganger. Tror jeg kan skrive bok om alle unnskyldnigene Rune Toft har kommet med.
  14. D

    Co2 til "fatanlegg". Holder det med Sodastream sin beholder?

    Let, og du skal finne heter det. Her er en identisk en som jeg bestilte fra ebay, men mener å huske at prisen på min var under 200,- med frakt. Her ser man også at man spesifiserer hvilken gjenger man skal ha på "adapteret"...
  15. D

    Co2 til "fatanlegg". Holder det med Sodastream sin beholder?

    Nei, den er det ikke. Skal lete å se om jeg finner den samme som jeg bestilte igjen.:)
Tilbake
Topp