Er ikke hele meningen med O2 i vørteren at gjæren skal formere seg?
Kan man ikke da eliminere all ristingen og tilsetnigen av O2 med faktisk å bare lage en litt større starter, eller tilsette litt ekstra tørrgjær?
Ser at takhøyden i dette forumet er meget høyt, og godt er det. Nå som stort sett hele familien hans snart må være omkommet og begravet, og de få gjennlevende lider av alskens alvorlige sykdommer og han for ørtende gang dette året har influensa må man jo ha enorm medlidenhet med fyren, ikke...
Går fint om hverandre. Du må bare ta bittelitt mere i når du setter på og tar av ball lock ventilen..
Eventuelt får du bare bygge om en av slangene med CO2 ventil til tappeslangen hvis du har flere slike liggende..
Ikke tapp ut trykket og å åpne. Prøv først å tapp øl fra CO2 inn ventilen. Det er trykk nok i fatet til å tappe uten å "tilsette" mere CO2. Fungerer dette er saken kantarell..:)
Vasker bryggeutstyret mitt med pbw, men synes det er litt i drøyeste laget å hive 250 gram av vidundermiddelet i gjæringsdunken bare for å få denne ren. Bruker dere andre like mye som annbefalt blandingsforhold fra produsent, eller er det noe jeg har missforstått?
Rent blir det i allefall..:)
Sier som Sjakkt, hydrometer er et must for måling av FG.
Coldcrashing er meget greit da du får et meget klart øl. Stresser du ned temperaturen, kan du bli litt plaget med kjøletåke. Selv senker jeg tempen med 3 grader pr.døgn og det fungerer fint..
IKKE kjøp fat fra hobbybryggeren! Bastant sagt, men dette er en kjeltring. Er over et år siden jeg kjøpte fat derifra, og de er ennå ikke kommet selv om han har sendt dem minst ti ganger. Tror jeg kan skrive bok om alle unnskyldnigene Rune Toft har kommet med.
Let, og du skal finne heter det. Her er en identisk en som jeg bestilte fra ebay, men mener å huske at prisen på min var under 200,- med frakt.
Her ser man også at man spesifiserer hvilken gjenger man skal ha på "adapteret"...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.