Denne appen sluttet å virke for noen IOS versjoner siden, du kan benytte denne: https://www.petedrinks.com/abv-calculator-refractometer-hydrometer/ Når det gjelder SG og FG så vet ikke refraktormeteret når du i prosessen måler derfor ervel SG det mest riktige betegnelsen å bruke
Heisan. Jeg har forsøkt meg på en type schwarzbier, dog har jeg ikke de rette forholdene for lager, så jeg tok rett og slett og benyttet meg av Us-05 gjær og gjærer denne nå på 16 grader. Jeg lurer på om det er hensiktsmessig å øke tempen på slutten av gjæringen siden denne inneholder ca 2,5...
Driver nå og skal forsøke å male for første gang. Det funker dårlig dette. Lurer på om jeg har gjort noe feil. Forsøker med drill på lav hastighet mens nesten ingenting går ned uten jeg heller på 1 dl av gangen. Skal begge valser gå rundt? Hos meg går bare en av de rundt
jeg har fått med meg at temperatur under gjæring er viktig å kontrollere. Jeg benytter nå gjæringskap for dette. Pga plassmangel så lurer jeg på om det etter 7-8 dager gjæring går greit å flytte gjæringskaret til et annet rom med høyere temperatur. Da snakker vi om 22-25 grader og det er ale...
Heisan.
Jeg skal knuse mitt eget malt for første gang på nyinnkjøpt Monster Mill. Skal brygge på Speidel forøvrig.
Jeg har lest meg frem til at jeg bør ha ca 1.2 mm klaring, jeg har slike måleblader som jeg tenkte å bruke til dette.
Er det slik at at jeg da stikker bladene ned og justerer slik...
Jeg fikk akkurat hjelp med dette dersom du har refraktometer som måle Oe.
Jeg lastet ned appen til iphone og da får jeg det til å stemme.
http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,20518.0.html
Fant ut at datoen på bryggselv.no på produksjonsdato ikke var oppdatert, gjæren er fra 10.03 2014. Da stiller det seg annerledes.
Beersmith og mrmalty sier jeg trenger 245 eller 246 billioner avhengig av hvem av de du spør.
Beersmith sier 1,5 liter starter gir ca 295 billioner celler på en...
Jeg plottet inn OG på 1.061, valgte gjeldene dato og Stirplate på mrmalty.
Mulig jeg er helt på tur her, men jeg trodde noe av poenget med starter var å slippe unna med bedre gjæring på mindre mengde gjær. 3 pakker som kalkulatoren sier er jo mere enn hva de selger med settet om jeg hadde valgt...
Mere mas fra denne kanten :)
Jeg driver å planlegger å kjøre neste batch med gjærstarter.
Når jeg har lagt inn oppskrift i Beersmith så er det noe jeg stusser på,
Oppskriftens OG er 1.061, gjæren jeg skal bruke er WLP007, pakket 20.12.2013, oppskriften er på 22 liters batch.
Beersmith sier...
Den appen var fin egentlig, jeg får det ikke til å stemme helt 100 % men det gir en pekepinn i allefall. Ifølge appen skulle min FG være på ca 1.013 mens hydrometer viste en plass mellom 1.014 og 1.016. Jeg synes det er litt vanskelig å lese av hydrometer nøyaktig da det ofte er en vørterhinne...
Heisan. Jeg sitter å lurer på dette med bruk av refraktometer. Jeg kjøpte ett av de større som kan estimere høye alkoholprosenter. Etter hva jeg kan skjønne så er dette oppgitt i oe grader på høyresiden og ikke brix som jeg leser mye om. Hvordan kan jeg nå måle FG med dette ? Når jeg leser rett...
Heisan
Sliter litt med for høy temperatur der hvor jeg normalt gjærer. Skal nå sette gjæringsdunk i kjøleskap med UT-200 som styrer temperaturen.
Tysk bruksanvisning...jeees..
Men det jeg egentlig lurer på, sett at jeg brygger øl som skal gjære på mellom 18 og 20 grader, eksempelvis en IPA...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.