Nylig innhold av dmtaylor

  1. dmtaylor

    Ingredienser i en Märzen/Oktoberfest

    WLP833 er utmerket. Jeg elsker også Wyeast 2206. Og hvis du vil prøve en tørket gjær, prøv Lallemand Diamond eller Fermentis S-189.
  2. dmtaylor

    Ingredienser i en Märzen/Oktoberfest

    Mengden avhenger også av gjæringstemperaturen og produksjonsdatoen. Har gjærpakken en "best innen"-dato? Hvis den utløper i september eller oktober, vil én pakke være tilstrekkelig til å kastes direkte i ølvørteren. Ellers vil jeg råde deg til å forplante mer gjær i stedet for å kjøpe en annen...
  3. dmtaylor

    Gjæren til Guinness

    Det er innlemmet i dette: http://tinyurl.com/yeastmaster ;)
  4. dmtaylor

    Undergjærende US-05

    Jeg er sikker på at gjæren er sunn. Jeg tror noen ganger at gjærstarteren oppfører seg annerledes fordi det er et annet proteininnhold i startvørter enn fra en større batch, eller forskjeller i geometri eller karmateriale gjør at starteren oppfører seg litt annerledes enn hovedgjæringen. Jeg...
  5. dmtaylor

    Ideell temperatur for SafAle K-97?

    Etter min mening vil K-97 vise seg like ekkelt uansett temperatur. :D
  6. dmtaylor

    Hvilken belgisk gjær?

    En dag snart. :) Informasjon om opprinnelsesbryggerier skal for det meste forbli utenfor listen min med mindre bevisene er ekstremt overbevisende. Jeg har veldig liten tillit til dataene fra MrMalty.com. Jeg har snakket. :)
  7. dmtaylor

    Hvilken belgisk gjær?

    Jeg er til stede her på dette forumet (og også mange andre fora) nesten hver dag. Jeg lytter alltid, alltid ivrig etter å lære ny informasjon. Jeg kan ikke love at verktøyet mitt noen gang vil bli perfekt eller vesentlig forbedret i forhold til slik det er akkurat nå. Men jeg kan love at jeg...
  8. dmtaylor

    Hop Creep

    Jeg har brukt "hop creep" som et verktøy fra verktøykassen for med vilje å starte fermenteringer som satt fast, med vellykket effekt. Jeg har også irritert meg over denne prosessen der jeg måtte holde ølet i gjæringsbeholderen mye lenger enn jeg hadde tenkt fordi gjæringen bare ikke ville...
  9. dmtaylor

    sanuel adams boston lager oppskrift

    Kanskje jeg burde gi W-34/70 noen flere sjanser før jeg dømmer den videre. Takk for tilbakemeldingen!
  10. dmtaylor

    sanuel adams boston lager oppskrift

    Jeg synes bare at W-34/70 er litt kjedelig, og ser heller ikke ut til å eldes godt. En flott pilsner bør bli bedre etter en lengre modningsperiode. For meg, når jeg bruker W-34/70, må jeg drikke alt ølet ungt fordi det har en tendens til å ikke bli bedre med alderen, men mister en viss "gnist"...
  11. dmtaylor

    sanuel adams boston lager oppskrift

    Denne oppskriften ser ut til å være gyldig. Ellers hadde jeg tenkt å anbefale følgende oppskrift, som er nesten identisk: https://www.homebrewtalk.com/threads/sam-adams-boston-lager-clone.384220/#post-8226350 Beklager, jeg klarte ikke å få linken din til å fungere ordentlig. Jeg vil fraråde...
  12. dmtaylor

    Gjærstarter - Gammel tørrgjær

    Tørrgjær varer i flere tiår. Du trengte ikke lage en gjærstarter.
  13. dmtaylor

    Hjelp! Bryggetabbe med lager-gjær

    You are worried for no good reason. You didn't need to chill the wort further, it would have been fine without doing the extra work. It's going to be awesome. Just stop worrying and let it be.
  14. dmtaylor

    Anbefaling hydrometer

    Kanskje denne ville fungere bedre for deg. https://www.amazon.co.uk/Thermo-Hydrometer-Tester-Triple-Scale-American-Made/dp/B001X2B4T0/ref=sr_1_fkmr0_1?keywords=hydrometer+for+final+gravity+homebrew&qid=1678363289&sr=8-1-fkmr0
  15. dmtaylor

    Gammel Wlp833

    Jeg kaster flytende gjær etter 8 måneders alder. Hvis best før-datoen var for 10 måneder siden, så ble den sannsynligvis produsert for 14-16 måneder siden. Derfor ville jeg absolutt blitt kvitt det. Etter min erfaring er det ikke verdt risikoen å prøve å bruke det.
Tilbake
Topp