Nylig innhold av Drøvtrygve

  1. Drøvtrygve

    Tilsetting av rødvin i surøl

    Takker! Og takk for linken....den vinen har gått under radaren;) Sent fra min BLA-L29 via Tapatalk
  2. Drøvtrygve

    Tilsetting av rødvin i surøl

    Har forstått det slik at litt svovel/sulfitt er det i nærsagt alle rødviner som er å få tak i på polet, også de biodynamiske. Hvis man ønsker å ha litt bedre kontroll på smaksbalansen, anbefalte Michael Tonsmeire å tilsette vin og eik hver for seg. Uansett, takk for tilbakemelding! Sent fra...
  3. Drøvtrygve

    Tilsetting av rødvin i surøl

    Tenkte å emulere lagring av surøl på rødvinsfat ved å tilsette rødvin og eiketerninger. Lurte bare på om konserveringsmiddel i rødvin (sulfitt/svovel?) vil drepe noe av gjæren/bakteriene, eller hemme modningen av ølet på noen annen måte? Har dere noen tanker eller erfaringer rundt det...
  4. Drøvtrygve

    Jomfrutest med La Motte vann-analyse kit

    Stavefeil er helt underordnet matnyttig bryggeinformasjon. Takk for innspillet[emoji106][emoji106] Sent fra min BLA-L29 via Tapatalk
  5. Drøvtrygve

    Jomfrutest med La Motte vann-analyse kit

    Takk igjen! Jeg kjøpte mitt via ebay, men her har du en link til Morebeer: https://www.morebeer.com/products/lamotte-brewlab-basic-water-test-kit-718901.html Det koster rundt tusenlappen+ frakt og importavgifter
  6. Drøvtrygve

    Jomfrutest med La Motte vann-analyse kit

    Joda, det følger med instruksjoner. Men de fleste av testene går ut på at vannet skifter farge etter x antall dråper med diverse reagenter, så det forutsetter at fargesynet er sånn nogenlunde på G. Da gikk eg gjennom testen en gang til (med et par fler verdier), uten at det ble veldig store...
  7. Drøvtrygve

    Jomfrutest med La Motte vann-analyse kit

    Takk skal du ha!.....da kjører eg gjennom testen en gang til To be continued!
  8. Drøvtrygve

    Jomfrutest med La Motte vann-analyse kit

    Heisann, Har gått til anskaffelse av et La Motte vann-analyse kit, og gjort en test av springvannet her i Bodø (...når det gjelder vann/kjemi er eg grønn som en fersk humlepellet, så ha meg unnskyldt bryderiet;) Lurte bare på om noen som har litt peiling på vannprofiler kunne gitt et lite vink...
  9. Drøvtrygve

    Kveik gone wild?

    Takk for svar! Planen er å karbonere på fat.....Har endelig gått til anskaffelse av Cornelius fat m/ tilhørende ytre organer. Det blir første gang for en rekke ting med dette brygget:) Skal holde dokker oppdatert....
  10. Drøvtrygve

    Kveik gone wild?

    Det er Sigmunds Voss Kveik eg også har brukt (....en liten stavefeil i første post) Kan det være at mengden hvete/havre, eller den enorme mengden humlepartikler, hindrer krausenring? ....vil det også være lurt med en lengre cold-crash før eg tapper på fat?
  11. Drøvtrygve

    Kveik gone wild?

    Heisann, Brygget en batch KNEIPA (Kveik New England I P A) i går, og brukte YB Voss Kveik til fermentering. Eg har aldri opplevd lignende fart på gjæringen. Vørteren var rundt 20 grader, og OG var på 1.070 ved pitching. Holdt vørteren på ca 21 grader i noen timer, og så kom eg på at Voss...
  12. Drøvtrygve

    Rengjøring av eikefat

    Takk igjen! :)
  13. Drøvtrygve

    Rengjøring av eikefat

    Takk Einar, for informativt svar!
  14. Drøvtrygve

    Rengjøring av eikefat

    Heisan, Lurer på om eg skal gå til anskaffelse av eikefat til sur-øl brygging. Noen som erfaring med dette/disse? Det som blir aktuellt for meg er evt et 30 liters fat, men kordan rengjør man disse og hvor mye rengjøring trengs for å unngå infeksjon av neste brygg? Mvh, Victor
  15. Drøvtrygve

    Whirlpool?

    Takk til dokker begge! Føler meg litt klokere, faktisk:)
Tilbake
Topp