Det finnes noen varianter
https://drikkelig.no/2017/05/stjordalsbryggeriet-agurken-special-edition-55/
Les om Mikeli her o_O
https://www.brewolution.no/2018/01/21/mer-goy-pa-landet-norbrygg-besoker-jatta-gardsbryggeri/
Flere gode forslag er nevnt vil legge til et par.
Voss Oregonian er et veldig godt utgangspunkt. Jeg hadde nok lagt OG 10p lavere.
https://forum.norbrygg.no/threads/voss-bryggeri-oregonian.23938/
Jeg har nylig brygget denne, jeg skal ikke konkludere enda, men den virker meget lovende...
Enig. Har flere flyteballer, synes ikke de fungerte så bra. Ofte endte det med å suge inn co2 framfor øl. Har avinstallerert alle. Kanskje jeg skal legge de ut på Finn.
Trygt er det, men jeg spår rimelig mye estere. Jeg brukte K-97 i vår. Startet på 15° steg til 17° til et par poeng før FG. Hevet til 18°. Det gav en del estere.
Synes 18° virker høyt, jeg hadde startet på 15° for å se om det får i gang gjæring.
NM 2017 2. plass
https://konkurranse.norbrygg.no/recipe/002526
NM 2010 Norgesmester
https://forum.norbrygg.no/threads/nm-10-ma1-american-west-coast-amber-ale-jan-halvor-fjeld-skien.3587/
Bør være dugelige begge disse.
Ølet jeg vant med hos bjorleik var brygget med årgangshumle (2020), utgått gjær og wienermalt og melano malten er av ukjent årgang. Eneste som er noenlunde fersk var basismalten.
Smaker malt ok, humla lukter friskt og ølet smaker godt ser jeg ingen grunn til bekymring.
Dersom du leser i ASBC...
Og ølbrygging har tilbud på Cashmere og Huell Melon pluss en del andre, om noen skulle være fristet til å brygge.
https://www.olbrygging.no/ol/ingredienser/humle
Smaker det greit, kjør på. Malteriene gir en holdbarhet på et par år men skriver stort sett at holdbarheten er bedre så lenge det har blitt lagret tørt.
Ha du lyst kan du kjøre en sensorisk test.
Jeg synes metoden til @Steinar Huneide med en liten kjele i fryseren minst en times tid fungerer supert. Dersom jeg lar en knapp dl prøve få ett minutt og to i en dypfryst kjele har jeg 25°C vørter til test.
Jeg brygget egentlig en Hopfenweizen, men synes jeg fikk litt mye fenoler. Det passer jo bedre i White IPA enn Hopfenweizen. Selv om forskjellene mellom disse stilene ikke er veldig store.
Min vurdering av ølet var mye mer kritisk enn dommernes :p...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.