Nylig innhold av Kold Brygg

  1. Kold Brygg

    Old Ale, øl for vinteren 2024/25

    Du får den på Systembolaget. Mulig å bestille til Strømstad om jeg skjønner systemet riktig. Finnes på lager i Gøteborg.
  2. Kold Brygg

    Secret Santa 2025

    Må bare takke for å ha dratt i gang igjen ett fantastisk initiativ. Om jeg skal være streng står gjennomføring står til 9/10. Men jeg liker ikke å være så streng. Derfor sier jeg 11/10. :cool:
  3. Kold Brygg

    Tysk humle

    Det er jammen godt observert/ smakt. Vil tro det kan fungere veldig godt ja. Det er heller ikke uhørt med tyske humler i Bitter. Brygget en pils med Aramis for noen år siden, jeg var ikke i nærheten av i tenke at dette er ei engelsk humle. Mine egne notater:
  4. Kold Brygg

    Tysk humle

    Halloooo, dette er en tråd om TYSKE humler. Så våger du å nevne en FRANSK. Hva blir det neste? At en eller annen idiot lister TJEKKISKE Saaz i en KI generert tabell?
  5. Kold Brygg

    Secret Santa 2025

    Send pm til @cjohansen så kan han se på saken når han har anledning.
  6. Kold Brygg

    Secret Santa 2025

    Jeg tror jeg fikk opp muligheten til å legge inn på første innloggingsside. Jeg bruker Chrome på Android. Noen ganger hjelper det å rense bufferminne på slike problemer.
  7. Kold Brygg

    Tysk humle

    Den ligner på Pilsemenigheten Saphir som jeg planlegger som neste brygg https://share.brewfather.app/PaRTxoaU0JNYrj Jeg bruker som Finn 5 minutter, det er her jeg også starter desinfeksjon av motstrømskjøleren. Så temperaturen ligger vel på 98-99 grader i disse 5 minuttene. Jeg har mer humle...
  8. Kold Brygg

    Tysk humle

    Hvilken type øl sikter du mot her?
  9. Kold Brygg

    Tysk humle

    Legger inn hva Gemini mener om oljeprofilen og forventet smak på disse. Jeg har ikke kvalitetssjekket her. I klassisk KI ånd forventer jeg flere feil. Så ta det for det er. Humlesort Myrcene (% av totalolje) Humulene (% av totalolje) Farnesene (% av totalolje) Primær Aroma/Smaksprofil...
  10. Kold Brygg

    Tysk humle

    Mitt inntrykk er at den ha mindre urter enn de andre. Mer sitrus og blomster. Jeg har aldri gjort en side ved side slik at mine inntrykk definitivt bør tar med et par solide skjeer Epsom Salt.
  11. Kold Brygg

    Tysk humle

    Saphir er veldig fin. Pilsemenigheten Saphir blir neste brygg. Har brygget 4 varianter av Pinsemenigheten. Opal, Aramis, Tettanger og Smaragd. Tettanger ble den beste av disse. Jeg synes det andre dominerte urter for mye av smaken. Har mere tro på Saphir. Tipper Tradition blir neste i serien...
  12. Kold Brygg

    Litt daff øl etter flasking

    Det enkleste er å bruke sukkerbiter. Dansukker sine veier 2g stk. Akkurat passe til det meste i 0.33 flasker, og ørlite for mye til det meste i 0.5 flasker, men på ingen måte noe problem.
  13. Kold Brygg

    To nye etiketter... :)

    Jeg har laget en mal hvor jeg ganske enkelt setter inn bildene jeg ønsker å bruke. Bruker selvfølgelig litt mer tid enn med ki. Men har kontroll hele veien. Tidligere brukte jeg bilder jeg fant eller laget de selv til illustrasjoner, nå er det omtrent utelukkende ki genererte bilder.
  14. Kold Brygg

    Gjærstarter

    Lager nå en starter av siste pakken med Brewly 34/70. Startet med 3,5 liter på 1.036-37 Nå har den gjæret ned til 1.015-16 Forventet å være ferdig på 1.006-8 Jeg håper å få brygget i helga, men det er jammen ikke sikkert jeg får det til. Utfra det du skriver er det kanskje like greit å...
Tilbake
Topp