Nylig innhold av Kold Brygg

  1. Kold Brygg

    Brygging av Kuyt/ Koyt/ Kuit med havre som hovedmalt

    @Gustav J smaker på Kuit https://www.facebook.com/share/v/17AmXqGFwy/
  2. Kold Brygg

    Sukker roer?

    Det finnes noen varianter https://drikkelig.no/2017/05/stjordalsbryggeriet-agurken-special-edition-55/ Les om Mikeli her o_O https://www.brewolution.no/2018/01/21/mer-goy-pa-landet-norbrygg-besoker-jatta-gardsbryggeri/
  3. Kold Brygg

    To KEG or not to KEG?

    Stemmer det og det var slik jeg fant ut at tilbakeslagsventiler er smart ;)
  4. Kold Brygg

    Noen som har bryggselv sin Nøgne Ø Juggernaut imperial rye porter oppskrift?

    https://web.brewfather.app/share/VKZ7dHEJ8ktiYO16dljURjiddGE4K4
  5. Kold Brygg

    Tråden for dumme spørsmål.

    Flere gode forslag er nevnt vil legge til et par. Voss Oregonian er et veldig godt utgangspunkt. Jeg hadde nok lagt OG 10p lavere. https://forum.norbrygg.no/threads/voss-bryggeri-oregonian.23938/ Jeg har nylig brygget denne, jeg skal ikke konkludere enda, men den virker meget lovende...
  6. Kold Brygg

    Rent nok?

    Tror vi setter strek her.
  7. Kold Brygg

    Tråden for dumme spørsmål.

    Enig. Har flere flyteballer, synes ikke de fungerte så bra. Ofte endte det med å suge inn co2 framfor øl. Har avinstallerert alle. Kanskje jeg skal legge de ut på Finn.
  8. Kold Brygg

    North German altbier, Greg Hughes!

    Trygt er det, men jeg spår rimelig mye estere. Jeg brukte K-97 i vår. Startet på 15° steg til 17° til et par poeng før FG. Hevet til 18°. Det gav en del estere. Synes 18° virker høyt, jeg hadde startet på 15° for å se om det får i gang gjæring.
  9. Kold Brygg

    american amber ale

    NM 2017 2. plass https://konkurranse.norbrygg.no/recipe/002526 NM 2010 Norgesmester https://forum.norbrygg.no/threads/nm-10-ma1-american-west-coast-amber-ale-jan-halvor-fjeld-skien.3587/ Bør være dugelige begge disse.
  10. Kold Brygg

    Samletråd for internettvarp av bryggerinteresse

    https://brewshop.no/products/best-a-xl-malt-25kg-2-8-4-0-ebc-bestmalz?variant=41922426667106
  11. Kold Brygg

    Holdbarhet på hel malt?

    Ølet jeg vant med hos bjorleik var brygget med årgangshumle (2020), utgått gjær og wienermalt og melano malten er av ukjent årgang. Eneste som er noenlunde fersk var basismalten. Smaker malt ok, humla lukter friskt og ølet smaker godt ser jeg ingen grunn til bekymring. Dersom du leser i ASBC...
  12. Kold Brygg

    Samletråd for internettvarp av bryggerinteresse

    Og ølbrygging har tilbud på Cashmere og Huell Melon pluss en del andre, om noen skulle være fristet til å brygge. https://www.olbrygging.no/ol/ingredienser/humle
  13. Kold Brygg

    Holdbarhet på hel malt?

    Smaker det greit, kjør på. Malteriene gir en holdbarhet på et par år men skriver stort sett at holdbarheten er bedre så lenge det har blitt lagret tørt. Ha du lyst kan du kjøre en sensorisk test.
  14. Kold Brygg

    Hva fikk du i posten i dag?

    Jeg synes metoden til @Steinar Huneide med en liten kjele i fryseren minst en times tid fungerer supert. Dersom jeg lar en knapp dl prøve få ett minutt og to i en dypfryst kjele har jeg 25°C vørter til test.
  15. Kold Brygg

    Flaskekonkurranse: Bjorleik 2025 – White IPA

    Jeg brygget egentlig en Hopfenweizen, men synes jeg fikk litt mye fenoler. Det passer jo bedre i White IPA enn Hopfenweizen. Selv om forskjellene mellom disse stilene ikke er veldig store. Min vurdering av ølet var mye mer kritisk enn dommernes :p...
Tilbake
Topp