Nylig innhold av Eramik

  1. Eramik

    Kvalitetskriterier for øl?

    Jeg tror du har rett i at en dommere bør ha noe å forholde seg til. Hvorfor har du satt sammen ølet slik. Hva ønsket du å oppnå? Det gir dommeren i det minste en forestillingen om hva han skal bedømme utfra. Så får det være opp til dommeren om han synes dette fungerer og gir er godt øl.
  2. Eramik

    Kvalitetskriterier for øl?

    Det er ingen tvil at de fleste her skjønner din problemstilling. Samtidig har du og andre en åpen invitasjon til å lage en konkurranse hvor forhåpentligvis også du og andre finner mulighet til å konkurrere. Jeg synes det er dumt om gode kreative løsninger ikke kommer fram grunnet restriksjoner...
  3. Eramik

    Kvalitetskriterier for øl?

    Jeg har fortsatt ikke deltatt i noen Norbrygg-konkurranse, og tror jeg personlig ikke har problemer med å leve med eksisterende konkurranseregler. Foreløpig lykkes jeg best med enkle øl som antakelig kan passe i en eller annen kategori om ikke i Norbrygg, så i BJCP. Så dersom jeg lager øl jeg er...
  4. Eramik

    Saison ala Glazen Toren Saison d'Erpe-Mere

    Lentebier ligger på 9% Saison 7%. Min midt mellom. Velger selv å kalle den Saison ;)
  5. Eramik

    Hvordan utføre utmesk/skylling "riktig"

    De siste gangene har jeg rørt godt ved 60 min kjører vorlauf og brukt utmesk til å la mesken sette seg før skylling. Siden alt uansett skal varmes opp til kok så lar jeg temperaturen stige, men begynner som oftest skyllingen før 78°C er nådd. Er ikke så nøye på skyllevannet heller, det er mellom...
  6. Eramik

    Saison ala Glazen Toren Saison d'Erpe-Mere

    Plutselig fikk jeg høyere utbytte når jeg brygget denne, tilsatte en del ekstra vann og endte med en OG på 1.056, som var greit nok. FG gikk ned i 1.000. Hard karbonering med 11-12 g pr liter så beregnes abv til ca 8.0% som er litt i overkant. Sånn til neste gang, bør jeg vanne litt ut?
  7. Eramik

    Engelsk golden ale-erfaringer

    Og jeg som trodde Golden Ale var en forholdvis ny stil, neida. Den har røtter langt tilbake. Oppskrift på Golden Bitter Ale fra 1893.
  8. Eramik

    Den Store BrewFather Tråden

    Jeg justerer kun meskevann. Skyllevann blir kun varmet. Det omdiskutert hva som fungerer og er nødvendig. Da gjør jeg det som er enklest. Prøv å huke vekk skyllevann.
  9. Eramik

    Altbier

    Krysser meg inn i tråden fordi jeg nok på ett eller annet tidspunkt brygger en altbier. Selv noterte jeg meg denne oppskriften når jeg rota rundt på et tysk forum. Det var mange som var fornøyd med denne. Noe også kommentarene under oppskriften bekrefter. Skal være en klone av Hövel's som...
  10. Eramik

    Pasjonsfruktpure i Gose

    Hmm har et par kg i frysen allerede med utsikt til enda mer. Er jo mulig å kjøre en splitt batch. Mulig å kombinere med andre bær også. Blåbær, bringebær. Urter som mynte eller sitronmelisse. Får tenke på det. Regner med å få noen kg plommer som er naturlig å prøve. Får lese litt om kettle...
  11. Eramik

    Tråden for dumme spørsmål.

    Til flaskekonkurranser ser jeg at kun 0.5L er lov nå. Pleier å tappe på 0.33L, men ser at det kan være greit å ha noen flasker med 0.5L, om konkurranse skulle bli aktuelt. Til NM er det vel i første omgang 2 flasker som sendes inn. Hvor mange ekstra må jeg ha tilgjengelig? Ikke at jeg tror det...
  12. Eramik

    Kan vi snakke om Kölsch?

    Temperaturene er tatt fra målinger på karet. Har tapet på en svamp som jeg stikker sensoren under. Jeg håper ikke forskjellen er 2-3 grader, kanskje 1-2?. Derfor Kölsch skal brygges når det blir kaldere i været :) , altså til høsten, slik at jeg skal stille inn temperaturen til 14 grader og...
  13. Eramik

    Kan vi snakke om Kölsch?

    Brygger hos min far. Gjæringskar står på et bad. Hvor temperaturen nå ligger på 20 grader. I mai lå den på 16. Hvor lavt den går er jeg usikker på, han har også ei matbod uten sluk, hvor temperaturen er litt lavere. Her flaskemodnes ølet. Har ikke sjekket temperaturen i det siste men tipper...
  14. Eramik

    Pasjonsfruktpure i Gose

    Mye bra info her :) . Lager du puré av bær og plommer? Eller bare dumper du de hele oppi bare oppi i? Tallene du viser til over er det til 21L vørter? Jordbær, har du erfaring med det? Hvordan syrner du?
  15. Eramik

    Kan vi snakke om Kölsch?

    Ja jo, kanskje. Men så er jo dette "nobel" humler. Hadde jeg hatt utstyr til pils kunne jeg laget det. Jeg kan kanskje lage en Engelsk Pale Ale eller IPA. Men har ikke inntrykk av at det er her disse er best. Saphir https://learn.kegerator.com/saphir-hops/ Saphir is an aroma hop, having much...
Topp