Nylig innhold av Espen A.

  1. Espen A.

    Brewtools bryggemaskin

    Du får god whirlpool selv om det går gjennom kjøleren (ihvertfall i BT sin kjøler). Selv har jeg tre ventiler, en på hver port i kjelen.
  2. Espen A.

    Kvalitetskriterier for øl?

    Jeg har aldri sendt inn øl til bedømming (enda), så jeg vet ikke helt hvordan det forgår i detalj. Men, kan man gjøre noe med vektingen av poengene? Feks at ølen må være i en kategori, og kan få litt færre poeng for typeriktighet men "ta det igjen" (og kanskje vel så det) på det totale...
  3. Espen A.

    Brewtools bryggemaskin

    Rør/slanger og treveis-ventiler sånn at du kan koble om flyten av vørter/øl til der det trengs, uten at man må fysisk koble av slangene. Hvis det ga mening.. Feks at man sender fra kjøling og ned i gjæringskaret direkte, uten å måtte koble av/om på slangene
  4. Espen A.

    Montasje av tappekrane på fat

    Lekte litt med kalkulatoren der, og hvis du har 9 grader og 1,5 bar (ca. 21,7 PSI) så ender du opp med 2,9 volumer CO2, noe som er litt mye egentlig. Hadde jeg vært deg så hadde jeg skrudd ned til 1 bar. Det er uansett lett å justere trykket opp om du ønsker mer karbonering, og la det stå i noen...
  5. Espen A.

    Montasje av tappekrane på fat

    Nå vet jeg ikke hva slags øl du brygger, men hvis du har 9 grader og skal ha en øl med 2,4 volumer CO2 (ganske vanlig vil jeg si), så trenger du i følge Brewfather bare å ha på ca. 1 bar trykk
  6. Espen A.

    Brygging - hvor?

    Jeg digger å brygge ute. Hvis man skal stå inne så må man enten stå rett under kjøkkenviften eller ha et lokk med rør ut e.l. Nå skal det jo sies at jeg ikke har sett en kjøkkenvifte som har klart å ta unna all dampen/lukten enda, og jeg tviler på at den finnes, så en kombo med vifte og lufting...
  7. Espen A.

    Lagring av fat i rom temperatur

    Vanskelig å svare nøyaktig på. Prosessene som fører til dårligere øl går raskere i varmen, så det er nok litt avhengig av utgangspunktet til ølet. Når det er sagt, så har jeg mine fat i romtemperatur, og oppbevarer de slik i månedsvis. Det fungerer fint for meg.
  8. Espen A.

    Brygging av NM-vinner-øl hos Haandbryggeriet

    Av ren nysgjerrighet, er det noe forskjell på det som ble brygget hjemme og det som selges på polet i smak?
  9. Espen A.

    Prosjekt barrique

    Jeg kunne godt tenke meg å fylle et fat, hvis det blir til det. Skal inn til Oslo de to siste ukene i juli, så hvis det er mulighet da så slår jeg gjerne til
  10. Espen A.

    Rensing av glassflasker

    Joda, men hvor mye innsats skal man egentlig legge i det? Han har prøvd med PBW i flere dager, og flere flaskebørster. Da tenker ihvertfall jeg at man kan kaste inn håndkleet med god samvittighet..
  11. Espen A.

    Rensing av glassflasker

    Kast og skaff nye :)
  12. Espen A.

    Vanntilsetninger og "Best før"

    Så lenge det ligger tørt har det ikke noe å si. En uåpnet pakning må vel kunne sies å være et tørt miljø.
  13. Espen A.

    Knusing hvetemalt

    Du kan vel gjøre en test? Kverne hvete separat, og se hvordan det blir på innstillingen din? Jeg kjører ca. 1,2mm til min Brewtools, men har ikke hatt kvernen så lenge, så jeg har ikke fått testet så mye enda. Hvis du gjør en slik test, så kan det være lurt å merke seg ca. hvor fort du...
  14. Espen A.

    Vannjustering gone bad

    Er ikke litt av poenget med den artikkelen (og de andre) at den bare skal være tilgjengelig for medlemmer, og derfor være et (av mange) insentiv til å bli medlem?
  15. Espen A.

    Tråden for dumme spørsmål.

    Når den er ferdig karbonert kan du koble fra gass ja. Du kan også sette den i boden, men ølet skal som hovedregel oppbevares kaldt for å beholde de gode smakene.
Topp