Nylig innhold av Espen A.

  1. Espen A.

    Hva fikk du i posten i dag?

    Ikke helt, har ikke bestemt meg om det blir en mørk stout eller en rødlig Amber ale enda.
  2. Espen A.

    Hva fikk du i posten i dag?

    Håper det. Litt små kraner, men har egentlig ikke planer om å dumpe gjær uansett. Får gi den en test når hummerteinene er oppe av sjøen.
  3. Espen A.

    Hva fikk du i posten i dag?

    Kom over et rimelig gjæringskar i stål, gir det et forsøk! https://www.p-lindberg.no/gjaeringstank-for-oel-og-ciderproduksjon-30-liter-9072227/?queryId=26312bcc35c6fe57d0503a7ca005effb
  4. Espen A.

    Dyr i korn

    Jeg oppbevarer maltet i slike vanntette kasser: https://www.clasohlson.com/no/SmartStore-Dry-systemboks/p/34-1515-45 Finnes i en mindre variant også. Tror det fungerer bra.
  5. Espen A.

    Silkurv? Norske nettbutikker.

    @Tor Eivind jeg har en slik en liggende. Brukt svært lite, da jeg gikk over til bryggemaskin kort tid etter innkjøpet. Tror jeg kjøpte den på BryggSelv i sin tid. Det fulgte med en stålsak, som man kan legge mellom kjelen og kurven når den skal renne av seg, sånn at den står oppå kanten til...
  6. Espen A.

    Om øl i mediene

    Mulig de har justert prisene (ned) nå? Ser at de ligger 4 til 9 kroner lavere på de gjærene jeg tok en bråsjekk på, mot Strømmen sine (utenom W34/70). Mot Bryggselv ligger de 5 til 10 kroner billigere.
  7. Espen A.

    Er det innafor å vaske brygge maskinen med Zalo?

    Det glemte jeg å nevne ja, jeg brukte TSP på min første rengjøring. Fungerte bra.
  8. Espen A.

    Er det innafor å vaske brygge maskinen med Zalo?

    Selv om de bare sier at man skal skylle med varmt vann så ville jeg tatt en grundig vask før første brygg. Man lager jo tross alt noe som skal konsumeres, så det ville ihvertfall beroliget meg selv når jeg drikker det :)
  9. Espen A.

    Defekt varmeelement ?

    Finnes jo dyppvarmere ja, som Oddvar nevner. Kanskje billigere enn å reparere..
  10. Espen A.

    Første brygg!

    Nei, det finnes sikkert bedre metoder. For min del fungerte det bra, jeg var ferdig med å røre når jeg hadde behov for å sjekke antall liter. Enkelt og billig, jeg fikk svaret i liter med én gang. Sleiva hadde jeg jo fra før uansett.
  11. Espen A.

    Første brygg!

    Nå skal det sies at det var "bryggesleiva", så den var nå med på bryggedagen uansett :)
  12. Espen A.

    Første brygg!

    Litt sent til festen, men ang det å vite hvor mye vann som er i kjelen. Jeg hadde en lang tresleiv som jeg holdt opp ned i kjelen. Noterte punkter med 5 liter mellomrom ved å lage hakk i skaftet med en kniv. Lagde større hakk på hver 10 liter. Da var det bare å stikke sleiva opp ned i kjelen og...
  13. Espen A.

    Tråden for dumme spørsmål.

    Det kan vel være lekkasje ja, ølet burde ikke ta opp så mye mer etter 1 bar i en uke på 4c. Kan du spraye StarSan eller noe annet som skummer rundt lokket og ventilene etter at du har satt litt trykk på fatet?
  14. Espen A.

    Redusert kullsyrenivå ved nesten tomt fat

    Kan vel være manometeret som viser feil? Hva om du skrur opp trykket enda litt til og ser om det hjelper?
  15. Espen A.

    Fermzilla. Bruk, tips og triks

    Når man mottrykksfyller kan man gjøre det i romtemperatur. Har gjort det selv med alle komponentene i romtemperatur, null stress og null skum. Hvis man bruker beergun eller lignende må alt være kaldt, men da mottrykksfyller man jo heller ikke.
Tilbake
Topp