Nylig innhold av Espen A.

  1. Espen A.

    Om øl i mediene

    Mulig de har justert prisene (ned) nå? Ser at de ligger 4 til 9 kroner lavere på de gjærene jeg tok en bråsjekk på, mot Strømmen sine (utenom W34/70). Mot Bryggselv ligger de 5 til 10 kroner billigere.
  2. Espen A.

    Er det innafor å vaske brygge maskinen med Zalo?

    Det glemte jeg å nevne ja, jeg brukte TSP på min første rengjøring. Fungerte bra.
  3. Espen A.

    Er det innafor å vaske brygge maskinen med Zalo?

    Selv om de bare sier at man skal skylle med varmt vann så ville jeg tatt en grundig vask før første brygg. Man lager jo tross alt noe som skal konsumeres, så det ville ihvertfall beroliget meg selv når jeg drikker det :)
  4. Espen A.

    Defekt varmeelement ?

    Finnes jo dyppvarmere ja, som Oddvar nevner. Kanskje billigere enn å reparere..
  5. Espen A.

    Første brygg!

    Nei, det finnes sikkert bedre metoder. For min del fungerte det bra, jeg var ferdig med å røre når jeg hadde behov for å sjekke antall liter. Enkelt og billig, jeg fikk svaret i liter med én gang. Sleiva hadde jeg jo fra før uansett.
  6. Espen A.

    Første brygg!

    Nå skal det sies at det var "bryggesleiva", så den var nå med på bryggedagen uansett :)
  7. Espen A.

    Første brygg!

    Litt sent til festen, men ang det å vite hvor mye vann som er i kjelen. Jeg hadde en lang tresleiv som jeg holdt opp ned i kjelen. Noterte punkter med 5 liter mellomrom ved å lage hakk i skaftet med en kniv. Lagde større hakk på hver 10 liter. Da var det bare å stikke sleiva opp ned i kjelen og...
  8. Espen A.

    Tråden for dumme spørsmål.

    Det kan vel være lekkasje ja, ølet burde ikke ta opp så mye mer etter 1 bar i en uke på 4c. Kan du spraye StarSan eller noe annet som skummer rundt lokket og ventilene etter at du har satt litt trykk på fatet?
  9. Espen A.

    Redusert kullsyrenivå ved nesten tomt fat

    Kan vel være manometeret som viser feil? Hva om du skrur opp trykket enda litt til og ser om det hjelper?
  10. Espen A.

    Fermzilla. Bruk, tips og triks

    Når man mottrykksfyller kan man gjøre det i romtemperatur. Har gjort det selv med alle komponentene i romtemperatur, null stress og null skum. Hvis man bruker beergun eller lignende må alt være kaldt, men da mottrykksfyller man jo heller ikke.
  11. Espen A.

    Fersk brygger, tabber og spørsmål

    Forresten, det er lett å måle feil OG. Mulig du er klar over det, men nevner det uansett. Jeg tar gjerne to-tre målinger, og deretter ca snittet av de. Selv om man rører godt kan det være vanskelig å få sukkeret jevnt fordelt i vørteren.
  12. Espen A.

    Fersk brygger, tabber og spørsmål

    Jeg vil si at det nesten alltid er lurt å gi den et par uker til før man dumper, av og til tar prosessene litt lengre tid enn vanlig. Selv har jeg kjøpt en sånn flyteball, men har ikke fått prøvd den enda. Men, jeg har troa på konseptet! Jeg har aldri opplevd det oksygenet på toppen av karet...
  13. Espen A.

    Tråden for dumme spørsmål.

    Enig med Holmentoppen, vent og se hva som skjer. Du kan vel uansett ikke gjøre noe for å redde de nå. Sånn umiddelbart tenker jeg begynnende oksidering eller infeksjon, men det finner du ut av etter hvert (om de overlever så lenge da :))
  14. Espen A.

    Carbonering av øl gjæret under trykk.

    Hjelper dette deg noe? Ligger noen tidligere poster også, jeg skummet bare gjennom et par innlegg der. https://forum.norbrygg.no/threads/traden-for-dumme-sporsmal.23452/post-559527
  15. Espen A.

    Carbonering av øl gjæret under trykk.

    Åja, jeg leste visst litt fort!
Tilbake
Topp