Kom over et rimelig gjæringskar i stål, gir det et forsøk!
https://www.p-lindberg.no/gjaeringstank-for-oel-og-ciderproduksjon-30-liter-9072227/?queryId=26312bcc35c6fe57d0503a7ca005effb
Jeg oppbevarer maltet i slike vanntette kasser:
https://www.clasohlson.com/no/SmartStore-Dry-systemboks/p/34-1515-45
Finnes i en mindre variant også. Tror det fungerer bra.
@Tor Eivind jeg har en slik en liggende. Brukt svært lite, da jeg gikk over til bryggemaskin kort tid etter innkjøpet. Tror jeg kjøpte den på BryggSelv i sin tid. Det fulgte med en stålsak, som man kan legge mellom kjelen og kurven når den skal renne av seg, sånn at den står oppå kanten til...
Mulig de har justert prisene (ned) nå?
Ser at de ligger 4 til 9 kroner lavere på de gjærene jeg tok en bråsjekk på, mot Strømmen sine (utenom W34/70).
Mot Bryggselv ligger de 5 til 10 kroner billigere.
Selv om de bare sier at man skal skylle med varmt vann så ville jeg tatt en grundig vask før første brygg. Man lager jo tross alt noe som skal konsumeres, så det ville ihvertfall beroliget meg selv når jeg drikker det :)
Nei, det finnes sikkert bedre metoder. For min del fungerte det bra, jeg var ferdig med å røre når jeg hadde behov for å sjekke antall liter. Enkelt og billig, jeg fikk svaret i liter med én gang. Sleiva hadde jeg jo fra før uansett.
Litt sent til festen, men ang det å vite hvor mye vann som er i kjelen. Jeg hadde en lang tresleiv som jeg holdt opp ned i kjelen. Noterte punkter med 5 liter mellomrom ved å lage hakk i skaftet med en kniv. Lagde større hakk på hver 10 liter. Da var det bare å stikke sleiva opp ned i kjelen og...
Det kan vel være lekkasje ja, ølet burde ikke ta opp så mye mer etter 1 bar i en uke på 4c. Kan du spraye StarSan eller noe annet som skummer rundt lokket og ventilene etter at du har satt litt trykk på fatet?
Når man mottrykksfyller kan man gjøre det i romtemperatur. Har gjort det selv med alle komponentene i romtemperatur, null stress og null skum.
Hvis man bruker beergun eller lignende må alt være kaldt, men da mottrykksfyller man jo heller ikke.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.