Hei. Jeg gir bort følgende:
Seks fulle kasser med bjørnunger pluss én nesten full kasse og to tomme kasser. Til sammen ni kasser og 162 flasker. Alle flaskene er som minimum grundig skylt, noen har også ligget i bad med PBW (og så blitt grundig skylt igjen), noen er til slutt desinfisert i...
Det stemmer at du får lysere øl hvis du tilsetter det meste av ekstrakten ved slutten av koketiden. Hvis du bruker flytende ekstrakt, kan det også hjelpe å gå over til spraymalt. I flytende ekstrakt foregår det maillard-reaksjoner under lagring, slik at fargen vil bli mørkere med tiden. (Jeg vet...
Jeg har en slik kjøler. Jeg bestilte den sammen med et Sink Faucet Adapter, som passer på en vanlig norsk kjøkkenkran.
Selve koblingen har jeg ikke hatt noen lekkasje fra, men det drypper litt der slangen er festet til kjøleren med en slangeklemme. Imidlertid drypper vannet utenfor kjelen, så...
I mitt foreløpig siste forsøk på cider tilsatte jeg 200 gram sorbitol til 23 liter. Det gir såpass lite sødme at cideren fremdeles er tørr, men nok til å fungere som smaksforsterker og tilføre en viss fylde.
Ifølge min favorittinformasjonskilde Riksmålsordboken har "sanere" tre betydninger:
1 gjøre sund (sanitær); skape sunde (sanitære) forhold i.
2 bringe (et større økonomisk foretagende, private ell. offentlige økonomiske forhold) tilbake på en sund og solid økonomisk basis, særl. ved å...
Det ser bra ut, rent bortsett fra at det er utsolgt for både gjæren og humlen. Men det ser ut til at bryggselv.no har begge deler på lager:
http://www.bryggselv.no/ds_product_info.php/products_id/280
http://www.bryggselv.no/ds_product_info.php/products_id/208
Det kan du, selv om du nok ikke kan forvente spektakulære resultater med et slikt ølsett. Det kan dog være lurt å bytte ut deler av maltekstraktet (omtrent halvparten?) med sukker, det vil resultere i bedre utgjæring (lavere FG) og dermed et litt mindre søtt øl. La det gjære i to uker. Det er en...
Det går nok helt fint, selv om du ender med en ale og ikke en lager. Om det står "ale" eller "lager" på ølsettet, har egentlig ingenting å si det er gjæren du bruker, og temperaturen du gjærer ved, som er avgjørende. Og Windsor er en ale-gjær som trives best ved tilnærmet romtemperatur. Mitt...
Jeg vil anbefale en titt på denne tråden på homebretalk.com: http://www.homebrewtalk.com/f39/easy-partial-mash-brewing-pics-75231/
Her får du hele prosessen veldig grundig og tydelig forklart med bilder. Og i den lange diskusjonen som følger, tror jeg man finner svar på det meste.
Når det...
Nå kjenner jeg ikke til noen av de kjelene det er snakk om her, men generelt er vel den viktigste forskjellen på billige og dyre kjeler hvor tykk bunnen er, og hvor godt den fordeler varmen. I billige (og altså gjerne tynnbunnede) kjeler har innholdet lett for å svi seg fast. Jeg vil tippe den...
Gjæringskaret burde vel funke, hvis det da tåler varmen, og hvis du får det skikkelig rent etterpå. Jeg sliter også med plassproblemer, men har forsvart innkjøp av to kjeler (overfor både meg selv og min bedre halvdel) ved å definere 14-literen som en fårikålkjele som tilfeldigvis også kan...
Jeg pleier å delmeske i kjele med utbytte som ligger ganske stabilt på 75 %. Fremgangsmåten min er helt identisk med den du beskriver frem til skyllingen. Antagelig har du rett i at det er den delen som er problemet.
Jeg har to kjeler, en på 14 liter og en på 20. Meskingen gjør jeg i den...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.