Det er jo et relevant spørsmål, for man lukter jo ikke basissmaker. Jeg kan nok ha skrevet noe slikt, selv om jeg vet at det egentlig ikke gir mening.
For meg betyr det "litt ubestemmelig aroma av frukt og bær som normalt forbindes med syrlighet, slik som sitrus, rips, stikkelsbær eller...
Jeg kjenner ikke dette tilfellet, men det vanlige er at øl sendes direkte til finale når Norbrygg (dommere, organisatorer osv) gjør noe feil etter at ølet er mottatt.
For eksempel:
Hvis du sender inn et øl som er dårlig pakket inn og det blir knust i Posten fra deg til mottaket, så blir ølet i...
Fasit på kommentarene ser forøvrig ut til å være
Denne har kraftig karamellpreg i retning av røstet sukker. Lite humle, men merkes bedre når ølet varmes opp.
Trekk: Karamellen er i grenselandet for å være brent.
Oppsummering: Fyldig og god karamellpreget, heller mot noe brent som ikke er...
Jeg dyttet et dommerskjema gjennom handwritingocr.com og kan nå røpe at 530789 har følgende aroma:
Denne har Kraftig Karamellyrpreg i retning rastet. Litt humle, men merkes bedre når ølet varmes opp.
Den fikk trekk fordi: Karamellen er "gruselandet" for brent.
Ganske god poengsum, og deltageren...
100% pilsnermalt. Edelhumle til passende bitterhet.
Pils er nesten bare prosess. For en hjemmebrygger er resepten på en pils bare et greit utgangspunkt, og du kan like gjerne finne ei generisk oppskrift på en pils som ligner på det du ønsker å brygge, som å hente inspirasjon fra et konkret øl.
For noen øltyper, for eksempel en del av de britiske, så kan man nok forvente at dommerne kjenner tradisjonen og omkringliggende øltyper godt nok til å kunne gi ei nogenlunde fornuftig dømming uten å ha smakt eksempler. Det er, rett og slett, noe som er såpass klassisk at det nesten må med, selv...
Etter å ha brukt kvelden til å tenke på tilbakemeldingene som kommer her: Jeg har bestemt meg for at jeg ikke kommer til å delta i dømming av årets NM.
Det ser ut til å være en underliggende forståelse hos flere at dersom en dommer har hatt mulighet til å se navnelister, så vil det kunne...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.