Som alltid: Hvilke ølstiler skal ut?
En av de som er tatt ut er jo, for eksempel, moderne lys lager. Den var rett og slett komplett umulig å dømme. Det høres ut som en ølstil, for navnet er jo forlokkende lik navnet på andre ølstiler. Men så viser det seg at det jo bare er en samlebetegnelse...
Fasit på kommentarene ser forøvrig ut til å være
Denne har kraftig karamellpreg i retning av røstet sukker. Lite humle, men merkes bedre når ølet varmes opp.
Trekk: Karamellen er i grenselandet for å være brent.
Oppsummering: Fyldig og god karamellpreget, heller mot noe brent som ikke er...
Jeg dyttet et dommerskjema gjennom handwritingocr.com og kan nå røpe at 530789 har følgende aroma:
Denne har Kraftig Karamellyrpreg i retning rastet. Litt humle, men merkes bedre når ølet varmes opp.
Den fikk trekk fordi: Karamellen er "gruselandet" for brent.
Ganske god poengsum, og deltageren...
For noen øltyper, for eksempel en del av de britiske, så kan man nok forvente at dommerne kjenner tradisjonen og omkringliggende øltyper godt nok til å kunne gi ei nogenlunde fornuftig dømming uten å ha smakt eksempler. Det er, rett og slett, noe som er såpass klassisk at det nesten må med, selv...
Beklager, jeg hadde ikke lagt merke til at du hadde sagt det rett ut. Hvorfor gidder dere å delta i en konkurranse der dere tenker at dommerne er "gutteklubben grei"?
Og hvorfor skal jeg gidde å bruke tid å dømme ølene?
Og derfor er ølene anonyme for dommerne. Som de alltid har vært i Norbryggs konkurranser. Hvis du ikke stoler på at dommerne oppfører seg som de skal, så si det rett ut i stedet for å antyde at det er noe som ikke stemmer.
Som dommer synes jeg det er for mange øltyper og at det er en av de største utfordringene med å dømme. Øltyper som ligger tett på hverandre, med lite tilgjengelige eksempeløl og som ikke er spesielt utbredt, som det plutselig er forventet at jeg skal kjenne godt nok til å vite om et øl jeg...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.