Nylig innhold av Hallstein

  1. Hallstein

    Speider 20L Plus model - ulike generasjoner?

    Den til venstre har jeg sett nede i 8-9000. Er bare veldig få ute akkurat nå. Jeg betalte 15210 for min, helt ny i 2017, så det har skjedd ting med nyprisene, ja... Speidel har ikke vært en så ille investering for oss som kjøpte for mange år siden, i alle fall :D
  2. Hallstein

    Speider 20L Plus model - ulike generasjoner?

    Den med "gammel" kontroller har ikke mulighet for å justere pumpa i alle fall. Den er enten av eller på. Det går an å justere hastigheten på den gamle med et potensiometer på selve pumpa (ikke alle har pumpa med potensiometer...), men det er ikke noe du gjør under brygging, det er heller et...
  3. Hallstein

    Brewtools FCS (Fluid Control System)

    Brewtools har nettopp lansert tetthetssensoren til FCS systemet! Etter min mening er det først nå FCS systemet virkelig kan komme til sin rett. Nå går det an å begynne å programmere inn endringer i gjæringsforløpet, som endre temp, trykk osv. avhengig av SG i stedet for tid. For min egen del...
  4. Hallstein

    Deilige bilder!!!

    Måler ikke tilten temperatur også? Går an å kompensere for temperatur.
  5. Hallstein

    Kjølekappe istedet for kjølespiral?

    Går fint å kjøre vanlig krantrykk på kjølekappen til speidel. Hadde en Speidel 20 Plus mens jeg bodde i leilighet. Bytta den ut med B80Pro når jeg flytta i enebolig. Fordelen med kjølekappa er at det er enda en ting som gjør at speidelen tar usedvanlig lite plass. Finnes ikke hjemmebryggeri som...
  6. Hallstein

    "Smak av hjemmebrygg" fra Fresh woth kit

    Du har nok rett i mye her. De kitsa jeg har merka det i har vært lyse, svake ølsorter. Ønsker ikke å henge ut produsent eller liknende, men for en som er vant med å lage vørteren selv, er det en tydelig forskjell på hva vørteren smaker når den går rett i gjæringskaret fra nedkjøling i egen...
  7. Hallstein

    "Smak av hjemmebrygg" fra Fresh woth kit

    Prøver meg på en løsning ingen har nevnt... Hva var utløpsdato på kittet? Har prøvd et par-tre fresh wort kits, og to av dem har vært "nærme" utløpsdato (hhv. 1 uke og 3 uker før utløpsdato) og begge har hatt tydelig, men samtidig mild aroma av oksidasjon når jeg tappet de på gjæringskaret før...
  8. Hallstein

    Meksikansk lagergjær, Imperial L09 og wlp 940

    Ja se der. Har vært på tanken med å lage meg en tri-clamp kobberdel jeg kan sette på unitanken for å se om kobber i gjæringstanken kan bidra til å redusere svovel, men mulig metallisk kobber har oksidbelegg osv. som gjør det vanskelig...
  9. Hallstein

    Meksikansk lagergjær, Imperial L09 og wlp 940

    Jeg får alltid litt sulfidaromaer med meksikanske lagerøl. Uansett om jeg bruker 34/70 eller om jeg bruker Fermolager W eller andre gjærsorter. De gir seg alltid med alderen, dog. Meksikaneren jeg brygga 29. Mars begynner å være ganske sulfidfri nå.
  10. Hallstein

    "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

    NZ Pils - Liker det ganske hoppy. Hva tenker du om denne? Flytte noe fra tørrhumle til whirlpool kanskje? totalt 2g/L i whirlpool og 4g/L tørrhumle. Her er oppskrifta: https://share.brewfather.app/6TrCDjmm4uZHxb
  11. Hallstein

    Deilige bilder!!!

    Takk for tips. Sendte inn et par bokser dit. Har ikke vært med noe særlig i konkurranser siden juleølkonkurransen på tautra i 2014 når John Palmer besøkte oss...
  12. Hallstein

    Deilige bilder!!!

    Boksing av 80L Mexican Cerveza. Dette begynner vel å bli ølet jeg har brygget mest av. På fjerde batchen allerede. Drikker ikke så fryktelig mye av det selv, men blir ofte en høydare blant venner og kjente. Noen putter til og med lime oppi ølet (!!!) Ble omtrent 160-170 0,44 bokser av en full...
  13. Hallstein

    Noen spørsmål rundt brygging av pils

    Jeg har aldri brydd meg særlig om at ølet skal være krystallklart, men siden du spør... Jeg kjører ølet over til fat eller boks via et grovt filter (brewtools filter kit m/ 300 mikron filter). Dette er mest for å ta eventuelle humlepartikler eller trub. Cold crashen i seg selv gjør ølet mer enn...
  14. Hallstein

    Noen spørsmål rundt brygging av pils

    Anbefaler å starte gjæringen under atmosfærisk trykk med riktig temperatur for gjæra. For lagerøl bruker jeg å kjøre noe sånt: Primærgjæring - 12C - atmosfærisk trykk - 3 dager (72 timer) Trykksetting - 18C - 10 PSI - 11 dager (her lar jeg temperatur og trykk øke naturlig) Cold crash - Sett på...
  15. Hallstein

    Hvilken maltmølle?

    Den polske mølla har begynt å fått noen batcher bak seg nå, og jeg har ingenting annet enn lovord å komme med. Maltet blir jevnt knust, mindre mel enn med barleycrusher mølla mi, og effektiviteten er tilbake der den skal være. Usedvanlig lett å justere er den også. Man har ingen visuell...
Tilbake
Topp