Jeg brygga en stund med BM20 og hadde samme utfordring som deg. Jeg endte opp med å løse problemet på 2 forskjellige måter avhengig av øltype:
1. Dobbeltmesking. Mesk med halvparten av maltet først. Skyll første mask med skyllevann over en bøtte og saml opp vørteren der. Deretter Mesker du med...
11-12C, atmosfærisk trykk med gjærlås til det er igjen 5-10 gravitypoeng. Da setter jeg spundingventilen til 10 PSI og øker tempen til 20-22C(romtemperatur, glykolsirkulering slås av.). Trykket øker av seg selv.
Når ølet smaker ferdig uten usmaker, som bruker å ta noen dager, kjører jeg soft...
Jeg har tidligere brukt 6x 11g pakker i 60L lager. Har nå gått over til å bruke 83 gram (500g pakke delt opp i 6 vaakumpakker)
Resultatet ble umiddelbart mye bedre.
Er veldig lett å ta litt lett på alt som har med gjær og gjærhelse å gjøre.
Veldig ofte lett å hive i en pose US-05 og tenke at "det ordner seg".
Jeg brygger 60-80L batcher og for noen år siden gikk jeg gjennom hele prosessen min for å lete etter gamle uvaner som muligens hadde fått lov å feste...
Hvis du setter 20 batcher med pils i løpet av en vinter, skjønner jeg ikke hvorfor du ikke kjører større batcher enn 20L :rolleyes:
Gikk selv opp til 70-80L batcher med lager/pils pga. tørste venner... Skal sies det går litt i bryggeren også, men...
Er litt interessant det du sier om resirkulering der, for når jeg brygga på speidel, sirkulerer mesken motsatt vei mot alle andre maskiner.
Pumpe-pausene som er innlagt i speidel vil da sannsynligvis ha en lett rørende effekt, da maltsenga faller ned til bunn før den blir pressa oppover igjen...
For å forbedre "brewhouse efficiency" justerer jeg på ventilene og bytter ut skyllevannsinnløpet på høyre side av maskinen med en CO2-til-34mmTC adapter og setter litt trykk på etter jeg er ferdig med å overføre vørter fra selve karet. Er fort en del vørter i slanger og sånt man får over med...
Jeg har i årevis ønsket å lage nitroøl hjemme. Men det drøyer.
Orker ikke styret med nitrogentanker, blandere osv.
Spørs om jeg ender opp med å gå for håndpumpe i stedet :rolleyes:
Du mister litt kullsyre ved overføring til boks/flaske med duofiller, beergun e.l.
Bruker alltid å overkarbonere bittelitt når jeg skal ha ølet på boks eller flaske etterpå.
Når det er sagt, synes jeg trykkene du oppgir skal gi ganske bra med kullsyre. Ifl. tabell skal disse trykkene og...
Et kjapt googlesøk sier at det trengs minst 25% propylenglykol for at det skal ha en "biostatisk" effekt, altså for at det ikke skal vokse noe der.
https://www.hydratechfluids.com/us/technical-blog/propylene-glycol/59
Godt mulig du har gjort et kupp med kjøleren, men propylenglykol er ikke bare...
Tror det var @E.Brekke som tipsa meg om noe liknende for et par år siden.
Gikk for en 100% Jula-løsning jeg også. Skyveportskinne og 2 stk hengerull med elektrisk vinsj fra jula. Har en lastestropp jeg henger fast på en av beina på maltkurven, så tipper maltkurven seg fint over til siden på vei...
"sukkervannet" jeg testa med var målt opp med svært nøyaktig vekt. 1.034 var det jeg siktet for.
Easydens bruker samme måleteknikk som på DMA 35 som er markedsledende på tetthetsmåling. Tror ikke den tar feil for å være ærlig :)
Viser seg at hydrometerne mine ikke er så pålitelige likevel... Jeg visste at hydrometerne mine var litt off, men ikke så ille.
Ett hydrometer målte her 1.029 og det andre målte 1.031. Jeg trodde begge var sånn høvelig riktige og at OG var 1.030 kanskje, men så feil kan man ta.
Er litt skuffa...
Man slipper å dra inn oksygen (med mindre man bruker noen form for slangeloop fra et fat e.l.)
Man slipper å løfte opp tanken. For oss som brygger større batcher er det uaktuelt å løfte opp tanken. En del store tanker er heller ikke nødvendigvis konstruert for å løftes når de er fulle.
Man kan...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.