Nylig innhold av Hallstein

  1. Hallstein

    Beer Faucet Lever

    I følge krome dispense selv, er det humlegården i sverige som er deres kontakt i nærheten. https://global.kromedispense.com/distribution-partner-krome-dispense-global/ Du kan prøve å ta kontakt med dem og høre om de har noen reservedeler.
  2. Hallstein

    Allgrain Tradisjonell Norsk Juleøl nybegynnerproblemer

    Riktig, svovel kjenner man godt aromaen av. Litt sånn fyrstikk du nettopp har tent på, råttent egg eller vulkansk, avhengig av hvilke referanser du har for lukt. Svovel kommer heldigvis bort av seg selv, bare du gir ølet nok tid.
  3. Hallstein

    Bør jeg bytte ut Speidel med Bewtools?

    Mulig jeg bare brygger for sjelden, men opplever at det kan være vanskelig å få rørene til å tørke etter brygging om man ikke tar ting fra hverandre. Om det ikke får tørke, vil man nesten uansett få vekst av ulumskheter her og der. Har begynt å kjøre det meste av utstyret i oppvaskmaskin med PBW...
  4. Hallstein

    Bør jeg bytte ut Speidel med Bewtools?

    Det der er omtrent det samme som å veive en enarmet banditt foran en kronisk gamblingavhengig :D På kanten til ugreit :p
  5. Hallstein

    Bør jeg bytte ut Speidel med Bewtools?

    Jeg gikk fra Speidel + plastbøtter, flasking og kegging over til B80pro + unitank, boksing og kegging, her er noen av mine refleksjoner: + Morsommere å brygge med. Gir følelsen av å brygge med "proft" bryggeutstyr. Resultatet ser veldig proft ut med bokser. Boksing er morsomt, i motsetning til...
  6. Hallstein

    Karbonering av West coast amber ale.

    Amber ale? Vil vel ligge på omtrent standardkarbonering vil jeg tro. 6g/L. Evt. småjustering derifra om du liker mer eller mindre karbonering.
  7. Hallstein

    Papir til etiketter

    Etikettskriver til 20k, det var ikke småtteri o_O Har du regnet noe på pris pr etikett? Har vurdert en liknende sak selv, men om prisen på blekk og etiketter er skyhøy, og printeren er dyr i tillegg, blir det ikke veldig aktuelt :P
  8. Hallstein

    Samletråd for internettvarp av bryggerinteresse

    Det er omtrent der vi er med prisene på speidel om dagen. De som er dyrere blir ikke solgt, eller det tar laaaaang tid. Mange som har gitt seg med ølbrygginga de siste årene + en brygger som var kjempepopulær og det sannsynligvis finnes tusenvis av her på berget = lave bruktpriser.
  9. Hallstein

    Fresh wort kit creative

    For å få noe på omtrent 5-6% ser det ut til at du bør tilsette 3-5 liter vann, da havner du et sted mellom 5,3 og 6%. Philly sour gjærer ut omtrent like bra som US-05. Når du tilsetter mangopurè må du la ølet få stå en stund til for å gjære ut skikkelig. Vet ikke helt om jeg ville tatt meg...
  10. Hallstein

    Starsan i fat over tid?

    Kan hende du har lest det hos nettbutikker som selger fat i plast eller liknende? Corneliusfat ble originalt brukt til å oppbevare bruskonsentrat (tenk cola osv.) i restauranter. Coca-cola/pepsi osv. bruker fosforsyre for å gjøre brusen sur. Det gjør star san også + noe ekstra greier. Utvannet...
  11. Hallstein

    Bryggertabber

    Om man kjøper Brewtools FCS kan man legge til en "Density sensor" som er en stemmegaffel-basert tetthetssensor. De er ganske nøyaktige, men må kalibreres for hver gang du monterer den på tanken. Fungerer altså best i kombinasjon med f.eks en Anton Paar Easydens, så vi snakker ganske kostbart...
  12. Hallstein

    Samletråd for internettvarp av bryggerinteresse

    Var en kjapp tur innom finn.no i dag. Lenge siden jeg har søkt opp ølbryggingsutstyr der, men jeg ble ærlig talt sjokkert! Speidel Braumeister med nest nyeste elektronikkboks til 6000.... Brewtools B80 til 15k med en bra mengde ekstrautstyr. Tydelig at ølbrygging som hobby har hatt en betydelig...
  13. Hallstein

    Tysk lagerøl - Prosess eller ingredienser?

    Hmm. Det med å gjøre mesken sur med syrnet vørter i stedet for melkesyre var interessant.... Jeg har mye av det som trengs for å prøve en batch med LODO-øl. Mulig det blir et vinterprosjekt?.... hehe
  14. Hallstein

    Tysk lagerøl - Prosess eller ingredienser?

    Mye av det mest high-tech hjemmebryggerutstyret er ganske nærme hva man har på industriell skala. Da sier min begrensede kunnskap at det må være noe tyskerne gjør annerledes som vi ikke gjør. Det skal også sies at jeg ikke har kjent den smaken jeg snakker om i verken norske mikro- eller...
  15. Hallstein

    Tysk lagerøl - Prosess eller ingredienser?

    Føler jeg har begynt å bli ganske god på å brygge lagerøl med mitt utstyr. Ølet er stort sett alltid veldig godt og jeg føler jeg stort sett greier å lage det jeg ønsker å lage... (siste New Zealand pils ble usedvanlig bra!) Men jeg føler jeg kommer til kort, spesifikt med tyske lagerøl. Jeg...
Tilbake
Topp