Nylig innhold av Hans Christian Eide

  1. Hans Christian Eide

    Trykk CO2 / regulator

    Takk for svar. Ser den står på 50 bar ja, uansett hva jeg gjør :)
  2. Hans Christian Eide

    Trykk CO2 / regulator

    Hei allvitende bryggevenner. Jeg har en CO2-regulator med to utganger med individuell justering av trykket. MEN, spørsmålet er, hva gjør dere med selve CO2-tanken? Åpner dere opp på full guffe, eller bare litt til noen bar, eksempelvis?
  3. Hans Christian Eide

    Hvordan få opp FG?

    Takk for svar, @Holmentoppen. Kan jeg styre utgjæringen til en viss grad ved å holde høyere temperatur noe lenger mot slutten? Har forøvrig skrevet ut den eminente lagerguiden du har laget. Skal prøve å øke OG'n litt og heller ikke tenke så mye FG'n som Brewfather beregner for meg.
  4. Hans Christian Eide

    Hvordan få opp FG?

    Allvitende bryggere. Jeg tenkte å forsøke meg på en tsjekkisk pilsner, men beregningene viser at jeg får lavere FG enn ønsket. Jeg bruker Brewfather og har lagt inn 4,5 kg. malt, 90% gulvmaltet bohemian pilsner, til 20L. Meskes på 68 grader i 60 min, og utmesk på 78 grader i 10 min. Tenkte å...
  5. Hans Christian Eide

    Kegmenter eller Brewtech

    Takk for svar. Skepsisen ligger i mulighet for riper og skader i plasten som potensielt kan ødelegge. Jeg vil ha det enklest mulig. Derfor jeg tenkte ståltank. Skal sjekke ut alternativene du nevner. Thanks.
  6. Hans Christian Eide

    Kegmenter eller Brewtech

    Jeg ønsker å begynne å gjære i ståltank. Enklere å renholde og jeg er litt skeptisk til plastbøttene. Så spørsmålet er; Kegmenter eller SS Brewtech Brewbucket? Hadde i utgangspunktet ikke tenkt å trykksette gjæringstanken. Noen erfaringer? Kommentarer? Hva er viktig å tenke på? Thanks.
  7. Hans Christian Eide

    Kontroll på temperatur

    Takk for kjapt svar. Leste bruksanvisningen nå (noe man alltid gjør sist) og Clas-dingsen har også et program for å styre et kjøleelement/vifte, om det er for varmt i rommet. MEN, ser poenget med at det er romtemperatur som måles og ikke vørteren.
  8. Hans Christian Eide

    Kontroll på temperatur

    Vet det allerede eksisterer en rekke tråder om temperaturkontroll her. Likevel starter jeg en ny for å stille et enkelt spørsmål - for oss som sliter med litt varme boder. Hvilken forskjell er det på UT-300 og en klassisk termostat fra Clas? Vil de gjøre den samme jobben? Noen som har erfaring...
  9. Hans Christian Eide

    Hva med bunnfallet i gjæringsdunken?

    Jeg har for så vidt forsøkt begge deler, men tror jeg dropper å stikke om halvveis i gjæringa. Tar det bare når det skal flaskes....uten å ta med bunnfallet, skjønner jeg nå :)
  10. Hans Christian Eide

    Hva med bunnfallet i gjæringsdunken?

    Jeg tenkte det er best å få det klare ølet over en ny dunk før jeg flasker...men det er kanskje bare ekstra jobb?
  11. Hans Christian Eide

    Hva med bunnfallet i gjæringsdunken?

    Supert. Takk for raskt svar :)
  12. Hans Christian Eide

    Hva med bunnfallet i gjæringsdunken?

    Kjære bryggevenner. Jeg er ganske ny i dette faget. Har satt noen batcher med ekstrakt med varierende resultat. På grunn av plassmangel så lager jeg små batcher - 10 liter. I bunnen av gjæringsdunken ligger det jo mye grums. Hvor mye av dette skal være med over i ny dunk når jeg stikker om? Jeg...
Tilbake
Topp