Nylig innhold av Ingeniøren

  1. Ingeniøren

    Hurtigbrygging av lager

    Flere eksperimenterer med kortere gjæringstid på lagere, og en tommelfingerregel som jeg ofte hører og selv praktiserer er 10 dager - høyere enn 10 grader. Dette forutsetter selvfølgelig et vanlig gjæringsforløp med synlig gjæringsaktivitet etter 36-48 timer. Deretter er det, som forsåvidt...
  2. Ingeniøren

    Gjæringstemperaturer brulosophy eksperiment

    Tror det er sannsynlig av flere typer lagergjær ikke nødvendigvis må gjæres så kaldt som 10 grader for gode resultater. Vil nok ikke vurdere muligheten for å tøye temperaturen opp mot 16 grader, men har selv testet w-34/70 på mellom 10 - 13 grader uten noen merkbar forskjell på resultatet...
  3. Ingeniøren

    Kjøleboks

    Tappehull er på 45 L og større. Er vel ingen grunn til å kjøpe mindre;)
  4. Ingeniøren

    Kjøleboks

    Gå for en Igloo. Wærners båtbu har brukbare priser på disse boksene.
  5. Ingeniøren

    Oksygen i vørter for tørrgjær og fersk (flytende) gjær

    Donkey Kong har forstått at det tross alt er noen fordeler med å løfte gjæringskaret over huet.....
  6. Ingeniøren

    Oksygen i vørter for tørrgjær og fersk (flytende) gjær

    I følge produsentene av tørrgjær er det mindre behov for oksygen enn ved bruk av fersk gjær, vel og merke ved 1. pitch. Samme krav ved bruk av slurry. Hvorfor det er slik har jeg lest en gang, og mener å huske at det handler om hvordan gjæren er propagert, enten aerobt eller anaerobt. Det står...
  7. Ingeniøren

    Skumfasthet

    Min erfaring er at oppvaskmaskin fungerer vel så bra som noe annet dersom en vasker glassene alene på høy temperatur, og gjerne med enkelt oppvaskpulver uten glansemiddel som First Price e.l. Har prøvd manuelle metoder uten bedre resultat.
  8. Ingeniøren

    Infeksjon?

    Helt enig, men dette er kun 2. gangen på flere år med brygging så det må man nesten regne med. Tror jeg vet hva det skyldes, egentlig en idiotisk slurvefeil med nytt rengjøringsutstyr. Generelt er nok infeksjonsfrykten betydelig overdrevet.
  9. Ingeniøren

    Gjenbruk av gjær

    Det vil være mer enn nok til 50 liter, sannsynligvis nok til nærmere 100 liter. Har faktisk en følelse av at 100 liter også er konservativt såfremt gjæren er i topp kondisjon:D
  10. Ingeniøren

    Problemer med MM3

    Ser bra ut herfra, knuste kjerner og noen hele skall. Fint som snus det så lenge du klarer å meske uten at det stopper opp/stuck mash. Men det er heller ingen krise i et hjemmebryggeroppsett, bare å røre litt.
  11. Ingeniøren

    Infeksjon?

    Det merker du. Har akkurat helt ut en mislykket batch, og den luktet jeg ut fra gjæringskaret, smakte også selv om det strengt tatt ikke var nødvendig. Så lenge det smaker greit, så er det bare å konsumere.
  12. Ingeniøren

    Forbedring av prosess: Mesking/skylling i Igloo

    Vet ikke, jeg har valgt kjøleboksoppsett for å forenkle meskeprosessen uten unødvendige tekniske duppedingser. Kan være at du får klarere vørter og noe høyere utbytte, men vørteren er uansett klar etter en god kokeprosess og litt klarningsmiddel. Men helt sikkert andre som har erfaring med dette.
  13. Ingeniøren

    Hvor lenge kan Rehydrert tørrgjær stå før pitching?

    Da bør du absolutt tilsette gjæren i en liter eller to med vørter etter rehydreringen, og sett dette i samme temp som hovedbatch. Ikke la gjæren brenne næringsreservene i kun vann over så lang tid.
  14. Ingeniøren

    Infeksjon?

    OK, slik du beskriver det kan det skyldes noe annet, men jeg har ikke sett dette selv. Eneste infeksjonen jeg har erfaring med førte til champagne som nærmest tømte flaskene etter åpning.
  15. Ingeniøren

    Infeksjon?

    Ingen usmaker - kan nok være et resultat av kullsyre.:)
Tilbake
Topp