Jeg er ingen erfaren brygger. Jeg har 11 brygg på samvittigheten, hvorav 10 har vært vellykket. Karboniseribg på flaske går alltid bra, klaringen er OK (når jeg husker klaringstabletten), men skummet i glasset varierer sterkt.
Hva er årsaken til dette - ligger det i maltet, i meskingen, i kokingen, eller i karboniseringen? Jeg brygget en Citrus Pale Ale for noen måneder siden, den har et nyyydelig og fast skum, og akkurat nå drikker jeg enSmåtøs fra 7 Fjell - smaker herlig, med frisk og fin kullsyre, men null skum. Hvorfor så store forskjeller??
Hva er årsaken til dette - ligger det i maltet, i meskingen, i kokingen, eller i karboniseringen? Jeg brygget en Citrus Pale Ale for noen måneder siden, den har et nyyydelig og fast skum, og akkurat nå drikker jeg enSmåtøs fra 7 Fjell - smaker herlig, med frisk og fin kullsyre, men null skum. Hvorfor så store forskjeller??