Den har nå stått i kjøleskap på flasker i 4 uker nå og jeg synes at fruktigheten er i ferd med å avta sammenlignet med hvordan den opplevdes for 2 uker siden.
Finner ikke noen tråd om "Hvilket øl endte jeg opp med",så jeg prøver her :
Planen var at det skulle bli en pils,men under meskingen så oppdaget jeg til min forferdelse at jeg ikke hadde noen bitterhumle igjen.
I ren desperasjon så brukte jeg Hallertauer i 60 minutters kok og Tettnang i...
https://www.clasohlson.com/no/Smart-Microfiber,-flaskebørster-3-stk-pk/p/Pr443819000
Denne er helt kurant.Finnes sikkert både bedre og sikkert også verre flaskebørster en disse,men jeg er fornøyd.
Bra å se ditt tilsvar med en annen vinkling på denne historien.Og ja...............Jeg synes også at Cornell kan være litt bastant i mange av sine påstander.
Ble forsinket i bryggingen av denne https://www.olbrygging.no/ølbrygging-as/104027/finca-la-bella-coffee-stout-med-kaffe-fra-sørlandets-kaffebrenneri og må plutselig tilbake jobb før jeg får tappet den så jeg har dermed et par spørsmål.
Denne blir stående litt kjølig(rundt 10 grader) i 2 uker...
Etter et par utmesk på mine første brygg har jeg også sluttet med det etter opplysninger bl.a på dette forumet og mange utenlandske forum/podcaster.
Men hvorfor blir utmesk fortsatt nevnt i de fleste oppskrifter ?
Yupp.Mack hadde enerett til ølsalg til butikk og serveringssteder i Troms,Finnmark og et par kommuner i nordre Nordland til et godt stykke opp på 80-tallet.
Fascinerende å tenke på den dag i dag.
Jeg håper en dag å sende noen av mine brygg til konkurranse,men den omstendelige prosedyren med å pakke flaskene inn og skrekken for at de blir ødelagt under forsendelse har foreløpig holdt meg tilbake.
Er evt da ikke med for å vinne,men for å få et ærlig svar om hvordan jeg ligger i...
Jeg har nettopp laget en IPA som ble fruktig og god,men for bitter.Kan noen her se hvor det evt ble for mye humle i bryggingen?
27 liter før kok,koketid 60 min :
40 g Simcoe 60 min.
40 g Rakau...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.