Nylig innhold av Janea

 1. Janea

  Hvordan utføre utmesk/skylling "riktig"

  Etter et par utmesk på mine første brygg har jeg også sluttet med det etter opplysninger bl.a på dette forumet og mange utenlandske forum/podcaster. Men hvorfor blir utmesk fortsatt nevnt i de fleste oppskrifter ?
 2. Janea

  Spørsmål om ølhistorie.

  Yupp.Mack hadde enerett til ølsalg til butikk og serveringssteder i Troms,Finnmark og et par kommuner i nordre Nordland til et godt stykke opp på 80-tallet. Fascinerende å tenke på den dag i dag.
 3. Janea

  "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

  Ølet har ABV 7,5 % og IBU : 82 :oops: .
 4. Janea

  "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

  OG : 1.070 FG : 1.014 Jeg smaker fra flasker.
 5. Janea

  Brygger du for å delta i konkurranser?

  Jeg håper en dag å sende noen av mine brygg til konkurranse,men den omstendelige prosedyren med å pakke flaskene inn og skrekken for at de blir ødelagt under forsendelse har foreløpig holdt meg tilbake. Er evt da ikke med for å vinne,men for å få et ærlig svar om hvordan jeg ligger i...
 6. Janea

  "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

  Jeg har nettopp laget en IPA som ble fruktig og god,men for bitter.Kan noen her se hvor det evt ble for mye humle i bryggingen? 27 liter før kok,koketid 60 min : 40 g Simcoe 60 min. 40 g Rakau...
 7. Janea

  Tråden for dumme spørsmål.

  Edelhumler,ja.Begynner vel å miste tellingen av hvor mange av mine brygg der disse mangler på tross av at jeg har saumfart hundrevis av oppskrifter,artikler,podcaster og YouTube innslag som lover dette bare man følger oppskriften :rolleyes:..............................................
 8. Janea

  Tråden for dumme spørsmål.

  Foreløpig har jeg ikke merket noe til usmaker,men jeg skal følge med hvordan denne oppfører seg videre da jeg fortsatt har mange flasker igjen :) . Brygget ble forsåvidt bra,men det minner meg dessverre mer om Pale ale(som jeg kan styre min begeistring for) enn pils.
 9. Janea

  Tråden for dumme spørsmål.

  Påvirker spesialmalt smak/lukt når det gjelder IBU? Grunnen til at jeg spør er at jeg brygget en pils med forholdsvis høy IBU (40) .Det ble brukt pilsnermalt og en liten mengde Victory og denne ble helt utmerket når det kom til bitterhet,både smak og lukt. Prøvde så å tilsette litt annen type...
 10. Janea

  Brygging av NM-vinner-øl hos Haandbryggeriet

  Typisk.Fikk beskjed om at min bestilling er ventet levert 14.5 ,men nå er jeg blitt tilbakekalt på jobb. Noen som vet hvor lenge butikkene "holder" på varene du har fått levert dit ?
 11. Janea

  "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

  Takker og bukker,Finn.........da kjører jeg på :) .
 12. Janea

  "Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

  Er i tenkeboksen når det gjelder årets første IPA.Maltsammensetningen er tenkt med 80% Maris Otter og 20% Vienna. Gjær har jeg ikke bestemt meg for(bruker tørrgjær),men som humle i hopstand og til tørrhumling har jeg vurdert New Zealandske humler (Wai-Iti,Rakau,Motueka). Ser dette greit ut ?
 13. Janea

  Tråden for dumme spørsmål.

  Takk for svaret Finn.Da prøver jeg lagring i glass og så får jeg se hvor mye effekt det er i denne i mai :) . Og da bør det være sterilisert vann og ikke vørter i glasset ?
 14. Janea

  Tråden for dumme spørsmål.

  Har et hurtigsørsmål angående gjærhøsting.Har flasket pils i dag og fikk plutselig lyst til å prøve å gjenbruke gjæren som er igjen.Kan den stå kaldt i gjæringskaret dekket med en cm vørter i 4 uker eller bør jeg jeg oppbevare den kaldt i et rent sterilisert glass istedenfor ?
 15. Janea

  Tråden for dumme spørsmål.

  Takk for at du minnet meg på det.Bruker bestandig og gjøre det når jeg lager pils,men denne påsken så har jeg tydeligvis jernteppe :D !
Topp