Tråden for dumme spørsmål.

Jeg skjønner ikke hva folk mener når de snakker om nellik i øl. Jeg merker ingenting i f.eks hefe, men godt kan det være
 
Jeg skjønner ikke hva folk mener når de snakker om nellik i øl. Jeg merker ingenting i f.eks hefe, men godt kan det være
Paulaner, "ordentlig", er iallefall passe grei på "nellik" i min gane iallefall. Men, det som er kjedelig er at jo mer jeg har drukket av det, jo mindre av det har jeg lagt merke til. Første gangen smakte det som Hubba Bubba, da var ølet rimelig ferskt fra bryggeriet.
 
Paulaner, ordentlig, er iallefall passe grei på "nellik" i min gane iallefall. Men, det som er kjedelig er at jo mer jeg har drukket av det, jo mindre av det har jeg lagt merke til.

Paulaner er i hvertfall den for meg med mest banan
Det merker jeg og liker,
men nellik, nop
 
Dere som brygger biab, hvordan varmer dere opp skyllevannet? Jeg flytter bryggekjelen av platen og setter på en ny gryte med skyllevann - litt klønete og det tar mye tid med at jeg må varme opp skyllevannet fra tappetemperatur til 79 grader. Har dere en ekstra plate? Bruker dere vannkoker, eller er det bare noe her jeg ikke har forstått?
 
Dere som brygger biab, hvordan varmer dere opp skyllevannet? Jeg flytter bryggekjelen av platen og setter på en ny gryte med skyllevann - litt klønete og det tar mye tid med at jeg må varme opp skyllevannet fra tappetemperatur til 79 grader. Har dere en ekstra plate? Bruker dere vannkoker, eller er det bare noe her jeg ikke har forstått?
Jeg ha en av disse og starter oppvarming av skyllevann rett etter innmesk, det tar jo tid å få 15+ liter vann fra 5-6 grader til 78, men det skjer jo mens jeg mesker så ingen tid går egentlig tapt :)
 
Nå brygger ikke jeg Biab, men skyllevann er skyllevann. Ekstra kokeplate og gryte koster jo omtrent samme som en elektrisk vannvarmer...komplett med termostat og det hele. Sjøl bruker jeg en gammel netthandelenbrygger til vannvarming.
 
Ble forsinket i bryggingen av denne https://www.olbrygging.no/ølbrygging-as/104027/finca-la-bella-coffee-stout-med-kaffe-fra-sørlandets-kaffebrenneri og må plutselig tilbake jobb før jeg får tappet den så jeg har dermed et par spørsmål.

Denne blir stående litt kjølig(rundt 10 grader) i 2 uker etter at den er ferdig gjæret noe jeg vet KAN gå bra.I oppskriften så skal det tilsettes kvernet kaffe i denne 2 dager før den tappes.
Vil det være et problem at denne kaffeblandingen tilsettes 2 dager før tapping når brygget da har stått i nesten 4 uker ?
 
Kanskje ikke så dum spørsmål her. Bestilte en del spesial malt (Cara Blond, Clair, Gold, Special B, Crystal osv) og sjekka sertifikatene hos produsenten....det er jo malt fra 2018, 2019 og 2020. Ikke akkurat ferske greie dette her. Hva mener dere?
 
Kanskje ikke så dum spørsmål her. Bestilte en del spesial malt (Cara Blond, Clair, Gold, Special B, Crystal osv) og sjekka sertifikatene hos produsenten....det er jo malt fra 2018, 2019 og 2020. Ikke akkurat ferske greie dette her. Hva mener dere?
Malt fra 2020 er jo innafor (siste avling) – og kanskje også 2019. Men 2018 høres for gammelt ut. De sekkene jeg har på lager går ut i 2022 og 2023.
 
Planlegger en ordinary bitter, OG 1.036, 2,6 kg malt, 22l meskevann nosparge. Ca 67-68% effektivitet.Har mesket slik tidligere, men jeg undrer meg: Vil effektiviteten øke dersom jeg mesker med feks 12 l og tilsetter de siste 10 l mot slutten av meskinga? Eller vil dette spille liten rolle? Noen som har erfaringer på området?
 
Tilbake
Topp