Tråden for dumme spørsmål.

Nå hadde jeg på trykk mens du svarte, men opplever at regulatoren står stille mens trykket øker. Ingenting ut av krana. Bytter inn/ut og ser regulatoren går opp til 4 bar. Tapper ut og ser den går ned til 2. Nå er det nær en veiledningstur på den lokale butikken...
Bilder er gull verdt i slike situasjoner :)
 
Det funker! Hadde ikke fått ballocken nedpå ordentlig (synes folk fortjener en bedre manual, måtte gjette meg fram til halvparten av dette kitet fra BryggSelv...). Takk for idémyldringa :) Nå er det valgpils i kjøleskapet.
 
Nybegynner på fat (her: Cornelius 12L) og piknikkran. Får ingen respons ved å trykke på krana i det hele tatt. Alt koblet sånn som det ser ut som det skal, riktig nok uten slangeklemmer. Legger merke til at sodastream-koblinga sitter hardere og mer stabilt, men får ikke dytta koblinga til krana hardere nedpå. Har fylt CO2 gjennom stigerøret og kan bekrefte at det går gass gjennom desinfeksjonssåpa og får CO2 inn gjennom begge koblinger. Er på stadiet før pilsen skal tappes; desinfeksjon - og begynner å rive ut det lille håret jeg har igjen for å forstå hva det er som skal til for at piknikkrana skal gjøre det det ser ut som at den skal gjøre. Hva er det som gjør at det ikke kommer såpevann ut av krana?
Veldig dumt spørsmål sikkert. Men du kobler gass på der det er merket inn og ikke ut?
Altså gass inn på den koblingen med det lille røret på innsiden av fatet.....
Edit. Så nå at det ordnet seg.
 
Ja, Jørgen, den bør nok være i hus, ja. Flere tips her som har ledet meg videre. Et problem gjenstår. CO2-regulatoren sier nå at det er 2,5 bar uansett hva jeg gjør. Skruen på topp til å åpne/lukke trykket er litt skjev.

IMG_20210818_111426.jpg
 
For å senke trykket må du skru ut rattet på regulatoren og tappe av, feks med sikkerhetsventilen på fatet. Tapp til du er under trykket du vil ha, og åpne regulatoren forsiktig til du har ønsket trykk, litt under 1 bar er ett greit utgangspunkt.
 
For å senke trykket må du skru ut rattet på regulatoren og tappe av, feks med sikkerhetsventilen på fatet. Tapp til du er under trykket du vil ha, og åpne regulatoren forsiktig til du har ønsket trykk, litt under 1 bar er ett greit utgangspunkt.
Gjort det. Står bom fast på 2,5 bar. Kan kjøre trykk inn og tappe ut, men ingen bevegelse på pila. Jeg har fucka med den for å forstå den, skrudde ut den ene overgangen og ødela gjengene, fikk satt på ny, har røkka rundt på umbracoen før jeg skjønte hvordan man får koblet til fatet osv.
 
Noe som har gått å plaget meg i det siste er at jeg fant litt "slim" inne i ball locken et par dager etter at jeg hadde brukt den til å fylle et fat tripel
Hadde riktignok kjørt i gjennom et par liter starsan først, men hva tror dere det er var og hvor ille?
Får ikke smakt fatet på en liten stund, men skal kanskje teste en flaske i kveld (uten at det har noen betydning)
"Slimet" var helt fargeløst så vidt jeg kan huske
 
Gjort det. Står bom fast på 2,5 bar. Kan kjøre trykk inn og tappe ut, men ingen bevegelse på pila. Jeg har fucka med den for å forstå den, skrudde ut den ene overgangen og ødela gjengene, fikk satt på ny, har røkka rundt på umbracoen før jeg skjønte hvordan man får koblet til fatet osv.
Om du kobler slangen fra regulatoren også?

Sikkert lurt å skru regulatoren av flasken først...

Det hender manometer blir stuck på ett trykk.
 
Hei har lyst til å prøve biab eller all grain. Burde jeg kjøpe brewzilla 35l eller digiboil 60l?
Brewzilla koster 7k og digiboil koster 4.6k
Også lurer jeg på om det er lurt å kjøpe med gjær i de all grain setta? Bruker bare tørr gjær
 
Sist redigert:
Hei har lyst til å prøve biab eller all grain. Burde jeg kjøpe brewzilla 35l eller digiboil 60l?
Brewzilla koster 7k og digiboil koster 4.6k
Også lurer jeg på om det er lurt å kjøpe med gjær i de all grain setta? Bruker bare tørr gjær
Jeg har kun 6-7 batcher bak meg, og kjenner ingen av de maskinene. Jeg brygger på en BB30A. Brewzilla er en litt påkostet versjon av basismodellen som de fleste rimelige kinabryggere er bygget rundt. Personlig hadde jeg utfra den lille erfaringen jeg har gått for en 50L netthandelbrygger til ca 5000,-, dersom jeg ikke gikk opp til Grainfather eller Brewtools.

Du skal få med tørrgjær i de fleste settene. Pleier å være kurrrant. Men må neste vite hvilket for å si noe konkret.

Holmentoppen.no selger fine sett.
 
Brewzilla koster 7k og digiboil koster 4.6k
Sjekk hva som følger med. Brewzilla kommer vel med både maltrør, spiralkjøler og lokk, mens Digiboil må du kjøpe det i tillegg. Rart at ikke lokket er standard.. Er så vidt jeg ser ikke pumpe i digiboil kjelen heller. Til under 10k hadde jeg kjøpt Brewzilla 65L. Skal du over, så er det Grainfather G70 eller BrewTools B80pro.
 
Hei har lyst til å prøve biab eller all grain. Burde jeg kjøpe brewzilla 35l eller digiboil 60l?
Brewzilla koster 7k og digiboil koster 4.6k
Også lurer jeg på om det er lurt å kjøpe med gjær i de all grain setta? Bruker bare tørr gjær
Om du kun skal prøve deg og ikke vil gå all in med en gang syns jeg Digiboil 35L er et greit alternativ. Da trenger du en silbunn/falskbunn og en spiralkjøler utenom.

Handler du på olbrygging.no så havner du på 3350,- da trenger du bare en meskepose så kan du kjøre EBIAB.

Og skulle du oppgradere til noe med maltrør og pumpe ja så har du en veldig grei vannkoker til skyllevannet :)
 
Om du kun skal prøve deg og ikke vil gå all in med en gang syns jeg Digiboil 35L er et greit alternativ. Da trenger du en silbunn/falskbunn og en spiralkjøler utenom.

Handler du på olbrygging.no så havner du på 3350,- da trenger du bare en meskepose så kan du kjøre EBIAB.

Og skulle du oppgradere til noe med maltrør og pumpe ja så har du en veldig grei vannkoker til skyllevannet :)
Ølbrygging.no har digiboil 35l pakke til 3k
 
Ølbrygging.no har digiboil 35l pakke til 3k
Jeg bruker fortsatt min Dgiboil m biab i ca 1/2 av bryggene mine, selv etter å ha investert ca 30.000 i en Brewtools. Jeg har bygd den ut med resirkulasjon, (billig pumpe fra eBay), men det er strengt tatt ikke nødvendig.
Kjør biab i starten.
Spiralkjøleren i settet et helt grei.
 
Tilbake
Topp