Tråden for dumme spørsmål.

Den var jo ganske flott, det var prisen også :p

Jeg hadde håpet at ball lock gjennomføringen hadde fungert av flere grunner. For det første hadde jeg sluppet å skru den fra hverandre, for det andre har jeg bucket blaster så jeg hadde håpet at jeg bare kunne koblet den til mens jeg vasker karet. Jeg regner jo med postene på fatene blir rene og håpte det ville være like enkelt om jeg har ball lock på karet.

At den går raskere tett tviler jeg ikke på, men når jeg gjør lukket overføring fra all rounderen til fat går jo ølet gjennom 2 ball locker og så lenge jeg ikke tørrhumler eller kaldkræsjer når jeg gjør det, så har det gått knirkefritt, så hadde et ønske om at det ville gå greit her også, selv om her er intaket til ball locken under væsken.

Er jeg helt på bærtur? Tenkte å sette den på en fermzilla flat bottom om det er av betydning :)
Er det du spør om hva annet du kan bruke enn en plastkran i ei plastbøtte for å tappe ut ferdig øl ned til flasker/fat
?
 
Er det du spør om hva annet du kan bruke enn en plastkran i ei plastbøtte for å tappe ut ferdig øl ned til flasker/fat
?
Nesten, jeg flasker ikke direkte fra gjæringskar så det er ikke en faktor. Jeg syns hele styret med å ta fra hverandre plastkraner vaske de, tørke de, smøre de og sette de sammen er tungvindt og tar tid.

Nå må jeg ha et nytt kar, tenkte en ny flat bottom, og dermed ser jeg etter en bedre og enklere løsning en plastkranene.

Jeg så på denne, det ser ut som den har gummipakning og lurte dermed på om den kan brukes som "kran", først og fremst fordi jeg har en bucket blaster og da blir det såre enkelt å vaske kar og kran samtidig i tillegg til å slippe å ta den fra hverandre, men også fordi ball lock er enkelt å ha med å gjøre.

Jeg er ikke så bekymret for at den går tett egentlig, men tenkte på ting som at flat bottom er myk og kanskje må det såpass med press til for å koble på en ball lock at karet bøyes og det lekker og om kanskje andre problemer jeg kan støte på som jeg ikke har tenkt på enda.

Og jeg er absolutt åpen for andre forslag, men kraner som må tas fra hverandre hver gang eller koster over 500,- var ikke helt det jeg så for meg selv om jeg setter pris på alle forslag :)
 
Nesten, jeg flasker ikke direkte fra gjæringskar så det er ikke en faktor. Jeg syns hele styret med å ta fra hverandre plastkraner vaske de, tørke de, smøre de og sette de sammen er tungvindt og tar tid.

Nå må jeg ha et nytt kar, tenkte en ny flat bottom, og dermed ser jeg etter en bedre og enklere løsning en plastkranene.

Jeg så på denne, det ser ut som den har gummipakning og lurte dermed på om den kan brukes som "kran", først og fremst fordi jeg har en bucket blaster og da blir det såre enkelt å vaske kar og kran samtidig i tillegg til å slippe å ta den fra hverandre, men også fordi ball lock er enkelt å ha med å gjøre.

Jeg er ikke så bekymret for at den går tett egentlig, men tenkte på ting som at flat bottom er myk og kanskje må det såpass med press til for å koble på en ball lock at karet bøyes og det lekker og om kanskje andre problemer jeg kan støte på som jeg ikke har tenkt på enda.

Og jeg er absolutt åpen for andre forslag, men kraner som må tas fra hverandre hver gang eller koster over 500,- var ikke helt det jeg så for meg selv om jeg setter pris på alle forslag :)

Du trenger ikke ta fra hverandre krana hver gang hvis du bruker den hyppig
Jeg tror kanskje du gjør det litt for komplisert for deg selv :oops:
 
Du trenger ikke ta fra hverandre krana hver gang hvis du bruker den hyppig
Jeg tror kanskje du gjør det litt for komplisert for deg selv :oops:
Jeg er god på det ass :p, men med det sagt så er det heller oftere jeg finner noe mellom krandelene enn jeg ikke gjør det, når jeg tar de fra hverandre.

Også er det den praktiske delen av det, enklere å vaske, enklere å koble, sikrere osv. Jeg sliter også tidvis med at plastkranene lekker noen dråper, det går jo greit, vørteren stivner og det stopper, men kjedelig uansett.
 
Hvis jeg ikke flasker direkte fra fat, så bruker jeg Allrounder (kan jeg blande inn speise hvis det er nødvendig) - bruker CO2 og har ikke noe kraner annet en de små fra kegland og noe ballocks.

Gjærer jeg i Allrounderen, da flasker jeg direkte fra Allrounderen / eller pumper over (med CO2) til fat hvis jeg ikke gidder å flaske eller må lagre over lang tid.

Du kan bruke en liten tvinge rett på slange for å regulere mengde. Dan slipper du å kaste bort 600 NOK på en fancy duppeditt.

1628327798193.png
 
Hvis jeg ikke flasker direkte fra fat, så bruker jeg Allrounder (kan jeg blande inn speise hvis det er nødvendig) - bruker CO2 og har ikke noe kraner annet en de små fra kegland og noe ballocks.

Gjærer jeg i Allrounderen, da flasker jeg direkte fra Allrounderen / eller pumper over (med CO2) til fat hvis jeg ikke gidder å flaske eller må lagre over lang tid.

Du kan bruke en liten tvinge rett på slange for å regulere mengde. Dan slipper du å kaste bort 600 NOK på en fancy duppeditt.

Vis vedlegget 53105
Ja det er uten tvil plan B, flere all roundere, jeg liker den jeg har, men de koster deretter og er litt mere knotete å vaske og overføre med når jeg ikke trenger lukket overføring. Får gruble litt på det, men kanskje flere all roundere blir det beste alternativet til slutt :)
 
Skal å brygge en surøl hvor jeg ønsker at det skal være et snev av mynte. Hvor mye mynte tilsettes? Kok eller "Tørrhumles"? Tilsettes sammen med frukten?

Eller bedre å bruke Polaris humle?
 
Leser litt om maltmøller, brygger BIAB og ser at mange da anbefaler egen mølle pga man kan kverne mye finere enn det bryggesjapper gidder å kverne.

hvilke møller er anbefalt? Hva bør jeg tenke på hvis jeg skal handle mølle? Og hva bør jeg styre unna? Litt usikker på om det faktisk er verdt kosten for meg, da jeg brygger en 4-5 ganger i året…

må isåfall bli hvis jeg får tak i en brukt med tiden
 
Leser litt om maltmøller, brygger BIAB og ser at mange da anbefaler egen mølle pga man kan kverne mye finere enn det bryggesjapper gidder å kverne.
Det er ikke slik at bryggevarehandlerne ikke gidder å kverne fint. Finkverning er sjelden målet. Grunnene til at man har egen mølle er flere:
  • Man kan kverne med samme kverningsgrad hver gang eller justere i forhold til tidligere brygg. Det gir bedre kontroll med prosessen.
  • Helt malt holder seg lenger, og med egen kvern kan man ha lager av malt og kverne når man trenger.
  • Det er rimeligere å kjøpe helt malt og også billigere om man kjøper i stor sekk (hvis man brygger så mye at maltet ikke rekker å bli gammelt). Det er likevel såpass dyrt med en mølle at man skal brygge en del for at det skal bli en økonomisk gevinst.
 
Har en Boston Lager jeg skal ha i CC og tenkte bruke Gelatin. Har gelatinen noe påvirkning på smak og eller karbonering på flasker som jeg bruker ?
Hvor mange plater skal jeg løse opp i hvor mye vann ?

På forhånd takk
 
Har en Boston Lager jeg skal ha i CC og tenkte bruke Gelatin. Har gelatinen noe påvirkning på smak og eller karbonering på flasker som jeg bruker ?
Hvor mange plater skal jeg løse opp i hvor mye vann ?

På forhånd takk
Usikker på om jeg forstår deg rett, men om du skal flaskekarbonere mener jeg CC har lite for seg. Da produseres det ny gjær i suspensjon.

Det påvirker ikke smak i merkbar grad er vel den gjengse oppfatning, og selv om du skulle bruke gelatin vil det mest sannsynlig fremdeles være nok gjær i suspensjon til at du får karbonert, men kanskje det tar litt lengre tid … Det holder med 2 plater i 1 dl vann. Pass på at ølet er skikkelig kaldt før du tilsetter.
 
Usikker på om jeg forstår deg rett, men om du skal flaskekarbonere mener jeg CC har lite for seg. Da produseres det ny gjær i suspensjon.

Det påvirker ikke smak i merkbar grad er vel den gjengse oppfatning, og selv om du skulle bruke gelatin vil det mest sannsynlig fremdeles være nok gjær i suspensjon til at du får karbonert, men kanskje det tar litt lengre tid … Det holder med 2 plater i 1 dl vann. Pass på at ølet er skikkelig kaldt før du tilsetter.
Ja tenkte kjøle ned til 1,5 gr . Jeg har god tid på att det karbonerer. Er tross alt en Lager
 
Ja tenkte kjøle ned til 1,5 gr . Jeg har god tid på att det karbonerer. Er tross alt en Lager
Du må selvsagt prøve, men siden du flaskekarbonerer tror jeg gevinsten er ubetydelig. Selv brukte jeg gelatin når jeg begynte med fat og tvangskarbonering. Men etter at jeg fikk gjæringskar som tillot lukket overføring fra gjæringskar til fat har jeg sluttet pga oksideringsrisk. Men hadde ofte klarere øl før da … :cool:
 
Skal å brygge en surøl hvor jeg ønsker at det skal være et snev av mynte. Hvor mye mynte tilsettes? Kok eller "Tørrhumles"? Tilsettes sammen med frukten?

Eller bedre å bruke Polaris humle?
Har brukt endel Polaris, synes ikke den gir mye myntepreg.
Tipper mynte er best fersk. Knuse den i litt sprit, «mojito»-style, og «tørrhumle»?
 
Sist redigert:
Har brukt endel Polaris, synes ikke den gir mye myntepreg.
Tipper mynte er best fersk. Knuse den i litt sprit, «mojito»-style, og «tørrhumle»

Kommer til å lage humle te og tilsette, etter jeg er fornøyd med ph. Kan vel like greit bruke Polaris siden jeg nå har fått tak i noen få gram, og jeg plukker opp litt mynte fra den som bitterhumle. Opprinnelig plan, var å tilsette fersk hakket mynte i humle-te når den skal kjøles ned. Får høre med min far om han har sprit.
 
Nybegynner på fat (her: Cornelius 12L) og piknikkran. Får ingen respons ved å trykke på krana i det hele tatt. Alt koblet sånn som det ser ut som det skal, riktig nok uten slangeklemmer. Legger merke til at sodastream-koblinga sitter hardere og mer stabilt, men får ikke dytta koblinga til krana hardere nedpå. Har fylt CO2 gjennom stigerøret og kan bekrefte at det går gass gjennom desinfeksjonssåpa og får CO2 inn gjennom begge koblinger. Er på stadiet før pilsen skal tappes; desinfeksjon - og begynner å rive ut det lille håret jeg har igjen for å forstå hva det er som skal til for at piknikkrana skal gjøre det det ser ut som at den skal gjøre. Hva er det som gjør at det ikke kommer såpevann ut av krana?
 
Nybegynner på fat (her: Cornelius 12L) og piknikkran. Får ingen respons ved å trykke på krana i det hele tatt. Alt koblet sånn som det ser ut som det skal, riktig nok uten slangeklemmer. Legger merke til at sodastream-koblinga sitter hardere og mer stabilt, men får ikke dytta koblinga til krana hardere nedpå. Har fylt CO2 gjennom stigerøret og kan bekrefte at det går gass gjennom desinfeksjonssåpa og får CO2 inn gjennom begge koblinger. Er på stadiet før pilsen skal tappes; desinfeksjon - og begynner å rive ut det lille håret jeg har igjen for å forstå hva det er som skal til for at piknikkrana skal gjøre det det ser ut som at den skal gjøre. Hva er det som gjør at det ikke kommer såpevann ut av krana?
Om du dropper pikninkkranen og bare har en åpen slange på ballock-koblingen da? Og bruker du øl (svart) ballock på ut ventil (uten hakk) og gass (grå) ballock på inn ventil (hakk på sekskant-del)? Med mine billige koblinger fra aliexpress går det om hverandre, men om det er byttet om kan det hende det ikke går med andre koblinger.
 
Det skjer ikke noe om jeg tar av krana og har åpen slange. Har svart på ut og gass på inn (har prøvd andre retninga også).
 
Nå hadde jeg på trykk mens du svarte, men opplever at regulatoren står stille mens trykket øker. Ingenting ut av krana. Bytter inn/ut og ser regulatoren går opp til 4 bar. Tapper ut og ser den går ned til 2. Nå er det nær en veiledningstur på den lokale butikken...
 
Tilbake
Topp