Usikker på om jeg forstår deg rett, men om du skal flaskekarbonere mener jeg CC har lite for seg. Da produseres det ny gjær i suspensjon.Har en Boston Lager jeg skal ha i CC og tenkte bruke Gelatin. Har gelatinen noe påvirkning på smak og eller karbonering på flasker som jeg bruker ?
Hvor mange plater skal jeg løse opp i hvor mye vann ?
På forhånd takk
Ja tenkte kjøle ned til 1,5 gr . Jeg har god tid på att det karbonerer. Er tross alt en LagerUsikker på om jeg forstår deg rett, men om du skal flaskekarbonere mener jeg CC har lite for seg. Da produseres det ny gjær i suspensjon.
Det påvirker ikke smak i merkbar grad er vel den gjengse oppfatning, og selv om du skulle bruke gelatin vil det mest sannsynlig fremdeles være nok gjær i suspensjon til at du får karbonert, men kanskje det tar litt lengre tid … Det holder med 2 plater i 1 dl vann. Pass på at ølet er skikkelig kaldt før du tilsetter.
Du må selvsagt prøve, men siden du flaskekarbonerer tror jeg gevinsten er ubetydelig. Selv brukte jeg gelatin når jeg begynte med fat og tvangskarbonering. Men etter at jeg fikk gjæringskar som tillot lukket overføring fra gjæringskar til fat har jeg sluttet pga oksideringsrisk. Men hadde ofte klarere øl før da …Ja tenkte kjøle ned til 1,5 gr . Jeg har god tid på att det karbonerer. Er tross alt en Lager
Har brukt endel Polaris, synes ikke den gir mye myntepreg.Skal å brygge en surøl hvor jeg ønsker at det skal være et snev av mynte. Hvor mye mynte tilsettes? Kok eller "Tørrhumles"? Tilsettes sammen med frukten?
Eller bedre å bruke Polaris humle?
Har brukt endel Polaris, synes ikke den gir mye myntepreg.
Tipper mynte er best fersk. Knuse den i litt sprit, «mojito»-style, og «tørrhumle»
Om du dropper pikninkkranen og bare har en åpen slange på ballock-koblingen da? Og bruker du øl (svart) ballock på ut ventil (uten hakk) og gass (grå) ballock på inn ventil (hakk på sekskant-del)? Med mine billige koblinger fra aliexpress går det om hverandre, men om det er byttet om kan det hende det ikke går med andre koblinger.Nybegynner på fat (her: Cornelius 12L) og piknikkran. Får ingen respons ved å trykke på krana i det hele tatt. Alt koblet sånn som det ser ut som det skal, riktig nok uten slangeklemmer. Legger merke til at sodastream-koblinga sitter hardere og mer stabilt, men får ikke dytta koblinga til krana hardere nedpå. Har fylt CO2 gjennom stigerøret og kan bekrefte at det går gass gjennom desinfeksjonssåpa og får CO2 inn gjennom begge koblinger. Er på stadiet før pilsen skal tappes; desinfeksjon - og begynner å rive ut det lille håret jeg har igjen for å forstå hva det er som skal til for at piknikkrana skal gjøre det det ser ut som at den skal gjøre. Hva er det som gjør at det ikke kommer såpevann ut av krana?
Du har trykk på, ikke sant?Det skjer ikke noe om jeg tar av krana og har åpen slange. Har svart på ut og gass på inn (har prøvd andre retninga også).
Bilder er gull verdt i slike situasjonerNå hadde jeg på trykk mens du svarte, men opplever at regulatoren står stille mens trykket øker. Ingenting ut av krana. Bytter inn/ut og ser regulatoren går opp til 4 bar. Tapper ut og ser den går ned til 2. Nå er det nær en veiledningstur på den lokale butikken...
Veldig dumt spørsmål sikkert. Men du kobler gass på der det er merket inn og ikke ut?Nybegynner på fat (her: Cornelius 12L) og piknikkran. Får ingen respons ved å trykke på krana i det hele tatt. Alt koblet sånn som det ser ut som det skal, riktig nok uten slangeklemmer. Legger merke til at sodastream-koblinga sitter hardere og mer stabilt, men får ikke dytta koblinga til krana hardere nedpå. Har fylt CO2 gjennom stigerøret og kan bekrefte at det går gass gjennom desinfeksjonssåpa og får CO2 inn gjennom begge koblinger. Er på stadiet før pilsen skal tappes; desinfeksjon - og begynner å rive ut det lille håret jeg har igjen for å forstå hva det er som skal til for at piknikkrana skal gjøre det det ser ut som at den skal gjøre. Hva er det som gjør at det ikke kommer såpevann ut av krana?
Bruk litt fett på gummipakningen dersom det går trått. En slik tube bør vare i generasjoner: https://www.bryggselv.no/tilbehør/400673/cip-film-pakningsmiddel-113gDet funker! Hadde ikke fått ballocken nedpå ordentlig (synes folk fortjener en bedre manual, måtte gjette meg fram til halvparten av dette kitet fra BryggSelv...). Takk for idémyldringaNå er det valgpils i kjøleskapet.
Gjort det. Står bom fast på 2,5 bar. Kan kjøre trykk inn og tappe ut, men ingen bevegelse på pila. Jeg har fucka med den for å forstå den, skrudde ut den ene overgangen og ødela gjengene, fikk satt på ny, har røkka rundt på umbracoen før jeg skjønte hvordan man får koblet til fatet osv.For å senke trykket må du skru ut rattet på regulatoren og tappe av, feks med sikkerhetsventilen på fatet. Tapp til du er under trykket du vil ha, og åpne regulatoren forsiktig til du har ønsket trykk, litt under 1 bar er ett greit utgangspunkt.
Har ikke brukt sanitærsilikon da kanskje?"Slimet" var helt fargeløst så vidt jeg kan huske