Nylig innhold av Kjaped

  1. K

    Oppdatert versjon av Bratberg v2 f.o.m. 15/6-2015 [Lanseringstilbud]

    Pass på at enden av slangen som går ned i maltrøret løftes opp over overflata på maltsenga hvis man stopper pumpa under sirkulering. Det er slik at nivået på vørteren i maltrøret er høyere enn overflata utenfor maltrøret under sirkulasjon. Hvis pumpa stoppes under sirkulering og slangeenden er...
  2. K

    Lav OG

    Er enig i at det bare er å justere seg inn med maltmengden, men så er det jo artig å eksperimentere. Man lærer så lenge man brygger :).
  3. K

    Lav OG

    Jeg rører ikke så kraftig om, men drar igjennom noen runder. Jeg har montert en talje i taket slik at jeg kan foreta en gradvis heving av maltrøret. Bratbergen har et system for trinnløs heving, men jeg benytter talje. Det er vanskelig å holde maltsenga dekket med vann, men jeg har noen ganger...
  4. K

    Lav OG

    Har en brattberg gen2, og fikk heller ikke opp OG til ønskelig verdi. Er heller ingen ekspert på dette. Leste meg litt opp her på forumet og fant ut at jeg måtte røre i mesken etter en tid. Siste brygg, en pale ale, skulle mesketemperaturen være 66 grader, traff den fint. Rørte godt ut og lot...
  5. K

    Spyttende bratberg

    Bruker kun pumpa under meskinga for å sirkulere. Pumpa tåler ikke kokende vørter eller forurensninger. Å koke med silkaret i går bare ikke. Man må bli kjent med brattbergen, ta det bare rolig, etter hvert så har man lært å kjenne den, og da går det greit.
  6. K

    Håndtakene, tåler de å brukes?

    Har gen 2 av Bratberg, og løfter den full av vørter uten antydning til svikt i håndtakene.
  7. K

    Når går en øltype over i en annen?

    Som nybegynner tar jeg utgangspunkt i enkle grunnoppskrifter. Målet mitt er å lage et øl jeg liker, da er resultatet av enkle oppskrifter at jeg kan prøve meg frem med å gjøre enkelte endringer i oppskriften for å fremme det jeg mener vil føre til et bedre resultat med utgangspunkt i hva jeg...
  8. K

    Utfasing av 0,33 l returflakser (Bjørnunger)

    Er heldig med arbeidsplassen min her i Tromsø sentrum. I samme bygget som jeg har kontoret mitt i ligger tre serveringssteder. Har tilgang til bakgården der det står fire store søppeldunker beregnet for glass, og jeg tar meg en tur innom disse dunkene nu og da for å plukke med meg engangsflasker...
  9. K

    Lang gjæringstid på brown ale

    Skal overse ploppinga, setter det kaldt nå og tapper om et par dager. Blir nok bra dette også.
  10. K

    Lang gjæringstid på brown ale

    Skal følge med om FG forandrer seg. Ser at aktiviteten har avtatt noe fra i morges, så det ordner seg nok.
  11. K

    Lang gjæringstid på brown ale

    Har en dunk med brown ale som i morgen har stått til gjæring i tre uker og fremdeles er aktiv, noe jeg synes er lang tid. Oppskriften jeg brukte inneholdt 400 gr lys sirup, og gjæren jeg brukte var en pose nottingham tørrgjær. Brygget har stått i en temperatur mellom 18 og 19 grader i rommet...
Tilbake
Topp