Hei
Jeg må frigjøre plass i kjelleren, og må kvitte meg med ca 130-140 flasker. De aller fleste er 0,5l. Noen med, og noen uten etikett.
Byttes mot noen flasker hjemmebrygg.
Befinner seg på Jakobsli, Trondheim
Hilsen Lars
Jeg låner denne tråden litt, da problemet mitt ser ut til å falle litt inn under samme kategori.
Jeg lurer på om termostaten/temperaturkontrollen på min speidel 20l kan være defekt. Jeg når kokepunktet ved 100 grader, men temperaturen viser 101 grader. Det virker ikke som om varmeelementet slår...
Ordner seg nok.. Er det mye humle så blir det en god del i karet. Komprimeres etterhvert, som Håvard sier!
Har selv opplevd mye trub i karet. Men hadde mindre vørter totalt i bøtta. Ble bare 14 liter til flasking
Smakte en øl her for noen uker siden. Jaggu litt usikker på hvilken øl jeg drakk. Men for å komme til poenget: finnes det en humletype som kan gi et hint av anis/lakris? Dette var ikke en øl som ble brygget med hverken anis eller lakrisrot så vidt jeg kunne lese.
Kan det være gjæra som setter...
Fant litt info.. I tilfelle du skulle trenge den: Gahr mener at på 20-25 liters batch skal man bruke ca et halvt kilo. På bryggeland står det 5 % av øvrig malt. Testet 5 % risskall idag - på en kölsch - og det gikk veldig fint. flott sirkulasjon. Skumdemperen fungerte forøvrig også utmerket!
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.