Nylig innhold av LarsBjørnstad

  1. LarsBjørnstad

    Solgt/Kjøpt Tomme ølflasker

    Sorry sent svar.. Ble solgt litt tidligere idag..
  2. LarsBjørnstad

    Solgt/Kjøpt Tomme ølflasker

    Hei Jeg må frigjøre plass i kjelleren, og må kvitte meg med ca 130-140 flasker. De aller fleste er 0,5l. Noen med, og noen uten etikett. Byttes mot noen flasker hjemmebrygg. Befinner seg på Jakobsli, Trondheim Hilsen Lars
  3. LarsBjørnstad

    Problemer med knapper og temp på nye Speidel

    Jeg låner denne tråden litt, da problemet mitt ser ut til å falle litt inn under samme kategori. Jeg lurer på om termostaten/temperaturkontrollen på min speidel 20l kan være defekt. Jeg når kokepunktet ved 100 grader, men temperaturen viser 101 grader. Det virker ikke som om varmeelementet slår...
  4. LarsBjørnstad

    Humle med hint av lakris/anis?

    Da må jeg prøve meg på en Ringnes Polaris! Den øla jeg drakk mener jeg var en pale ale eller en ipa!
  5. LarsBjørnstad

    5 liter trub i gjæringskaret

    Ordner seg nok.. Er det mye humle så blir det en god del i karet. Komprimeres etterhvert, som Håvard sier! Har selv opplevd mye trub i karet. Men hadde mindre vørter totalt i bøtta. Ble bare 14 liter til flasking
  6. LarsBjørnstad

    Humle med hint av lakris/anis?

    Det må prøves! Har du testet selv?
  7. LarsBjørnstad

    Humle med hint av lakris/anis?

    Så den kan ha blitt karbonert med muscavadosukker?
  8. LarsBjørnstad

    Humle med hint av lakris/anis?

    Ser man det... Hvilket malt bærer preg av lakris?
  9. LarsBjørnstad

    5 liter trub i gjæringskaret

    Hva har du brygget, og hvor mye har du i bøtta totalt?
  10. LarsBjørnstad

    Humle med hint av lakris/anis?

    Smakte en øl her for noen uker siden. Jaggu litt usikker på hvilken øl jeg drakk. Men for å komme til poenget: finnes det en humletype som kan gi et hint av anis/lakris? Dette var ikke en øl som ble brygget med hverken anis eller lakrisrot så vidt jeg kunne lese. Kan det være gjæra som setter...
  11. LarsBjørnstad

    Gjæringskar

    Har samme kar selv. Har enda ikke brukt det. Synes det er litt muggent at det ikke er mulig å lese av antall liter i karet. Sånn btw..
  12. LarsBjørnstad

    Spør Bryggselv

    Litt off topic: Takk til Lasse på kundeservice på bryggselv, som var meget hjelpsom med å besvare mine spørsmål. Tommel opp!
  13. LarsBjørnstad

    Det spruter under meskingen..

    Fant litt info.. I tilfelle du skulle trenge den: Gahr mener at på 20-25 liters batch skal man bruke ca et halvt kilo. På bryggeland står det 5 % av øvrig malt. Testet 5 % risskall idag - på en kölsch - og det gikk veldig fint. flott sirkulasjon. Skumdemperen fungerte forøvrig også utmerket!
  14. LarsBjørnstad

    Det spruter under meskingen..

    Suverent.. Du har ingen erfaring med risskall?
  15. LarsBjørnstad

    Det spruter under meskingen..

    Takker! Og dette er effektivt? Vil det påvirke skummet på ølet til slutt?
Tilbake
Topp