Takk for at dere arrangerer dette . Jeg og kona hadde en skikkelig trivelig kveld. Mye godt øl ble servert av trivelige folk.
Champagne ølet var en verdig vinner . Gleder meg til at det kommer for salg.
Jeg har en Neipa som har stått til karbonering i ca 3 uker på 18 grader kanskje . Noen flasker helt full og noen med stort frirom. Karboneres med vørter.
De står nå i kjøleskapet og blir tatt ut en gang det passer seg.
Skal bli moro å se om det er forskjell.
Liker å bruke hjemmelagde dingser. Kjelen er bittelitt for liten til å meske uten skylling. Det mangler plass til 3 liter vann.
Men løses fint ved å tappe av litt en stund før utmesk.
Akkurat ja.
Nå skjønner jeg hvorfor kokingen var litt sånn støtvis.
Lønner seg å ta ut den hjemmelagde falskbunnen etter mesking.
Slik kan det bli når en brygget med oppsett som ikke har vært brukt på en stund.
Hva er A-xl ?
Spør fordi jeg fant en liten pose malt kjøpt hos brewshop som er merket med det.
Aner ikke hva det er. Men nå er det håp om å oppklare mysteriet. :cool:
Jeg bruker alltid en liten dæsj roasted barley for å få en litt tørr avslutning. Den bidrar vistnok også til å gi den fine rødfargen. Ikke sikker på det siste, men det har sneket seg inn i trua mi.
Black malt er ikke det samme som roasted barley da det er maltet bygg mens Roasted barley er...
Jeg gjorde meg noen tanker om de sterke ølene . Er det nødvendig med 0.5 flasker med Imperial stout og lignende sterke øl.
Men det er vel noe med å forenkle systemet slik at det blir håndterbart kanskje ?
Det blir nok bra og mye enklere.
Men det hadde vært morsomt å hadde et fat som kunne pasteurisert ølet.
Men kanskje et tørrelement montert på undersiden av fatet (uten gummien) hadde vært en enklere løsning. Da er det bare en termowell i øl ut som mangler.
Men nå har jeg sporet av denne tråden.
Neste brygg blir nr. 200.
Startet i 2016.
Har gått å tenkt lenge på hva jeg skal brygge.
Vært innom alt av øltyper og vinglet hit og dit til jeg kom på den ene typen som jeg egentlig har tenkt lenge på å brygge.
Nemlig.......(Trommevirvel)
Et alkoholfritt øl !
Jepp. Det blir det.
Skal prøve...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.