Får vente litt . Nå har jeg WLP 530 i kjøleskapet. Får bruke den først.
Men takk for tips. Jeg må bare ha den gjæra i hus. Det blir nok en runde med nedfrysing igjenn.
Jeg laget et øl med Abbaye for et par år siden som ble bra . Samtidig laget jeg 3 andre øl . Et med 3787 og 2 øl med annen tørrgjær.
3787 synes jeg ble best med Abbaye på andre plass.
Prøvde et glass øl gjæret på Abbaye i går kveld . Brygget for et par-tre mndr. siden.
Det minner mer om en...
Jeg har meldt interesse så jeg får nok varsel om det kommer inn.
Ble så jeg bestilte WLP 530 fra Brewshop.
Abbaye har stått på snurring siden i går kveld.
Det er litt stikkende lukt fra den som jeg ikke liker. Fenolsk ?
Får vente på at 530 ankommer før jeg fyrer opp kjelen igjenn.
Er denne på vei ut av sortimanget ?
Bortsett fra Litebrygg som har den på siden sin som utsolgt er det ingen norske bryggeforretninger som har den inne.
Humlegården har den inne, men frakt på 3-400 gjør det uaktuelt å handle der.
Håper jeg tar feil. Dette er favorittgjæren min. Bruker Abbaye som...
Noen beersmith brukere som kan fortelle meg hvordan jeg får fordelt mineraltilsetningene mellom meskevann og skyllevann.
Alt av tilsetninger havner i skyllevannet.
Ikke de som er med i vannet, men alt som blir tilsatt av meg.
Suger inn luft .
Jeg lar den stå ca 12 timer før jeg slår av røreren.
Hvis jeg ikke ser aktivitet etter stund så kjører jeg røreren til jeg ser aktivitet.
Bruker du carapils til vanlig?
Synes du det hjelper på skumfastheten?
Interresant forsøk.
Hadde jeg hatt mulighet så hadde jeg splittet batchen og gjæret den ene slik og den andre kaldt. Med samme gjær.
Lagret begge noen uker og sjekket om det var en forskjell.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.