Glycerin ble tilsatt med en gang.
Fryseren min har ikke automatisk avriming.
Jeg kverka all gjær da jeg avrimet fryseren sist jeg hadde gjær i den. Tok ut gjæren og avrimet fryseren. La alt tilbake utenom gjærtubene. De så jeg først etter noen dager. Så gikk de i fryseren.
Men senere forsøk på...
Hiver meg på frysing av gjær .
Bestilte fra fybicon jeg også, men rørene var større enn jeg trodde. Samme størrelse som Håkon bruker tror jeg.
Jeg bruker en isopor klump som jeg borer hull i med et trebor. Satser på at det fører til sakte nedfrysing.
Men først er par dager i kjøleskapet.
Skal...
Tror jeg hadde gått for noe Porter aktig med engelske humler.
Skjønt det å bruke sitrus humler i en mørk øl hadde jo vært interessant.
Hjalp svaret mitt deg :-).
Jeg ble litt overrasket over at det går fint å steppe opp så mye mellom steg 1 og 2.
Jeg har brukt 3 steg fordi jeg trodde at gjæren hadde begrenset antall ganger til å klone seg selv før den gikk i dvale.
Men da vet jeg at det går fint med bare 2 steg.
Enig at jeg pitcher alt. Tenkte egentlig å la gjæren ligge i appolloen til neste vørter kom oppi.
Men klarte ikke å se på at gjæringskaret var skittent. Så jeg vasket det i går. Derfor gjæren fikk seg en liten vask.
Gjæren hadde nok hatt det bedre med å få ligge i ro i gjæringskaret på 5 grader...
Hvor mye av denne slurryen bør jeg bruke ?
Det dere ser er nesten hele gjærkaken fra en 24 liters batch med pils.
Jeg brygger en ny batch med pils nå. Gjæret på ca 10 grader.
Den forrige batchen ble satt for en måned siden.
Jeg fatet den i går og hellet slurryen i en høy glassbeholder med litt...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.