Nylig innhold av Mc.

  1. Mc.

    Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

    Dette er til en 20 liters batch ?
  2. Mc.

    Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

    Takk. Hvor mye vørter starter du med etter opptining ?
  3. Mc.

    Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

    Er det de som kalles for dramsglass på 1.7 ml ?
  4. Mc.

    Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

    Glycerin ble tilsatt med en gang. Fryseren min har ikke automatisk avriming. Jeg kverka all gjær da jeg avrimet fryseren sist jeg hadde gjær i den. Tok ut gjæren og avrimet fryseren. La alt tilbake utenom gjærtubene. De så jeg først etter noen dager. Så gikk de i fryseren. Men senere forsøk på...
  5. Mc.

    Interesse for kurs/workshop i gjærfrysing?

    Hiver meg på frysing av gjær . Bestilte fra fybicon jeg også, men rørene var større enn jeg trodde. Samme størrelse som Håkon bruker tror jeg. Jeg bruker en isopor klump som jeg borer hull i med et trebor. Satser på at det fører til sakte nedfrysing. Men først er par dager i kjøleskapet. Skal...
  6. Mc.

    Dark ale - humling

    Tror jeg hadde gått for noe Porter aktig med engelske humler. Skjønt det å bruke sitrus humler i en mørk øl hadde jo vært interessant. Hjalp svaret mitt deg :-).
  7. Mc.

    Tråden for dumme spørsmål.

    Da lærte jeg noe nytt. Dette forumet er supert for en som bor på den (nesten) ytterste nøgne ø ute i havgapet.
  8. Mc.

    Om øl i mediene

    Da snurres det film !
  9. Mc.

    Tråden for dumme spørsmål.

    Jeg ble litt overrasket over at det går fint å steppe opp så mye mellom steg 1 og 2. Jeg har brukt 3 steg fordi jeg trodde at gjæren hadde begrenset antall ganger til å klone seg selv før den gikk i dvale. Men da vet jeg at det går fint med bare 2 steg.
  10. Mc.

    Tråden for dumme spørsmål.

    Drepe gjæren først og så tilsetter maltodextrin ? Det kan jo gå hvis du skal fate. Maltodextrin gir vel ikke mye sødme, men ølet blir tykkere .
  11. Mc.

    Juleølsmaking på Habitat i Trondheim 2025

    Skulle gjerne vært der , men 15 mil med bil tur retur pluss en natt på hotell gjør at ølet blir veldig dyrt.
  12. Mc.

    Tråden for dumme spørsmål.

    Enig at jeg pitcher alt. Tenkte egentlig å la gjæren ligge i appolloen til neste vørter kom oppi. Men klarte ikke å se på at gjæringskaret var skittent. Så jeg vasket det i går. Derfor gjæren fikk seg en liten vask. Gjæren hadde nok hatt det bedre med å få ligge i ro i gjæringskaret på 5 grader...
  13. Mc.

    Tråden for dumme spørsmål.

    Hvor mye av denne slurryen bør jeg bruke ? Det dere ser er nesten hele gjærkaken fra en 24 liters batch med pils. Jeg brygger en ny batch med pils nå. Gjæret på ca 10 grader. Den forrige batchen ble satt for en måned siden. Jeg fatet den i går og hellet slurryen i en høy glassbeholder med litt...
  14. Mc.

    Skallebank av WY3787

    Takk for svar. Da er det bare å vente et par dager til gjæren har gjort ferdig jobben sin før jeg flasker/fatet.
  15. Mc.

    Skallebank av WY3787

    Gammel post, men det var den jeg fant om belgisk dobbel. Tenker å flaskekarbonere en belgisk dobbel med 3 volum. Går det greit med vanlige ølflasker ?
Tilbake
Topp