Nylig innhold av Morten Alver

  1. Morten Alver

    Humle i (Sør-)Trøndelag

    Jeg tror de er modne. Er det mulig å tørke dem i stekeovn hvis jeg setter den på lav varme og har god tid? Har ikke planer om å lagre dem så lenge, men har skjønt at de bør tørkes.
  2. Morten Alver

    Humle i (Sør-)Trøndelag

    Testet nå. Begynner å bli litt god lukt i dem, så tror det er verd et forsøk!
  3. Morten Alver

    Humle i (Sør-)Trøndelag

    Takk for tips! Får håpe den har noe god aroma å bidra med; blir litt usikkert å bruke den som bitterhumle :)
  4. Morten Alver

    Humle i (Sør-)Trøndelag

    Jeg har kjøpt hytte, og fått en humleplante med på kjøpet. Den ser ut til å få noen fine blomster (bilde fra ca. en uke siden), men jeg vet ikke noe om bakgrunnen for at den vokser der. Kan det være håp om at denne er brukbar til brygging? Mener å ha hørt noen antyde at humle som klarer seg...
  5. Morten Alver

    Old ale gjæret på 29 grader

    Jeg har testet denne et par ganger nå, siste gang etter kanskje 6 uker på flaske. Den smakte ikke så ulikt det jeg forventet før uhellet, altså ganske likt forrige batch på samme oppskrift. Kanskje litt mer esterpreg, men det hadde jeg forsåvidt ønsket meg.
  6. Morten Alver

    Old ale gjæret på 29 grader

    Det taler kanskje til min fordel at jeg knapt har smakt en ordentlig old ale, så jeg må nøye meg med å vurdere den som den er :)
  7. Morten Alver

    Old ale gjæret på 29 grader

    Jeg har skrevet om dette på tråden om bryggertabber, men tenkte å kommentere den videre utviklingen, derfor en egen tråd. Brygget er en old ale med OG 1.070 og WLP002. Som sagt falt temperaturproben av fra denne på dag 1 etter brygging. Gjæringen var allerede i gang, og temperaturen steg så til...
  8. Morten Alver

    Bryggertabber

    Slik det skjedde denne gangen virker det heller som jeg bør slutte å gå på jobb. Må sjekke hva NAV har å tilby innenfor stormgjæringspermisjon.
  9. Morten Alver

    Bryggertabber

    Mitt uhell skjedde dagen etter brygging, så det kom i verste stormgjæringen. Ikke helt ideelt...
  10. Morten Alver

    Bryggertabber

    Old ale med WLP002 ble brygget etter alle kunstens regler, og termostaten ble satt på 19 grader. Så ramlet føleren av dagen etter, og varmeplata kjørte på full pinne i en del timer. 29-30 grader inne i tanken ble resultatet. Tipper denne må bygges på nytt. Er det noe håp?
  11. Morten Alver

    Emmen smak på en del batcher

    Hvis vi ser bort fra skyllingen, mener du at 14 liter på 6.5 kg malt er problematisk og at det krever vannjustering? Er litt overrasket over det, jeg har brukt noe vannjustering, men egentlig ikke påvist noen stor forskjell i resultat. Dette vann-maltforholdet er vel ikke så unormalt?
  12. Morten Alver

    Er dette "overpitcing"

    Tørrgjær er jo billig, så det er vel knapt verd risikoen...
  13. Morten Alver

    Er dette "overpitcing"

    mrmalty.com sier at du trenger 3 gram tørrgjær. En vanlig pakke er 11.5 gram hvis jeg husker riktig, så det er sikkert en grei plan å bruke halvparten. Vet ikke om det er bra å fryse tørrgjær, men skulle ikke forundre meg om det gikk greit.
  14. Morten Alver

    English mild

    Haha, den oppskriften har jeg greid å mislykkes totalt med to ganger (det siste året), men jeg tror det skyldtes baselusker. Tredje forsøk står og gjærer nå, fortsatt optimist! Jeg tror selve oppskriften er prima.
  15. Morten Alver

    Karbonering

    Jeg liker å beregne mengden ut fra ønsket CO2-nivå, og da blir det veldig upraktisk med drops.
Tilbake
Topp