Morten Alver
Norbrygg-medlem
Jeg har skrevet om dette på tråden om bryggertabber, men tenkte å kommentere den videre utviklingen, derfor en egen tråd.
Brygget er en old ale med OG 1.070 og WLP002. Som sagt falt temperaturproben av fra denne på dag 1 etter brygging. Gjæringen var allerede i gang, og temperaturen steg så til over 29 grader før jeg oppdaget problemet. Den kjølte seg ned til omkring 20 grader i løpet av resten av dag 1 og mye av dag 2.
Nå er det dag 4, og det ser ikke ut til å være særlig gjæringsaktivitet lenger. Jeg tok ut en SG-prøve, og den har kommet ned fra 1.070 til 1.010. Forrige batch med samme oppskrift gikk fra 1.075 til 1.014, så det er vel noe høyere utgjæringsgrad allerede enn forventet.
Jeg vet ikke om evt. fusel og estere og annen galskap bør være merkbart allerede nå, men smaken på prøven var i grunnen som jeg ville forventet med normalt temperaturforløp. Ganske god, muligens en anelse skarp undertone, men det kan være en placeboeffekt. Ser ingen grunn til å dumpe denne ennå.
Brygget er en old ale med OG 1.070 og WLP002. Som sagt falt temperaturproben av fra denne på dag 1 etter brygging. Gjæringen var allerede i gang, og temperaturen steg så til over 29 grader før jeg oppdaget problemet. Den kjølte seg ned til omkring 20 grader i løpet av resten av dag 1 og mye av dag 2.
Nå er det dag 4, og det ser ikke ut til å være særlig gjæringsaktivitet lenger. Jeg tok ut en SG-prøve, og den har kommet ned fra 1.070 til 1.010. Forrige batch med samme oppskrift gikk fra 1.075 til 1.014, så det er vel noe høyere utgjæringsgrad allerede enn forventet.
Jeg vet ikke om evt. fusel og estere og annen galskap bør være merkbart allerede nå, men smaken på prøven var i grunnen som jeg ville forventet med normalt temperaturforløp. Ganske god, muligens en anelse skarp undertone, men det kan være en placeboeffekt. Ser ingen grunn til å dumpe denne ennå.