Nylig innhold av Nattis_fana

  1. N

    Bresjnev

    Hei, er det noen som har oppskriften til Bresjnev fra Kinn ?
  2. N

    Imperial Stout

    Smaken var overraskende god, men litt for søt
  3. N

    Imperial Stout

    Takk for mange nyttige innspill, tror nok at jeg har brukt for mye spesialmalt, slik at stouten blir søtere enn beregnet, men alt går i grisen sies det. Målte på nytt i går, samme F.G som for en uke siden.
  4. N

    Imperial Stout

    Meget interessant med oksygering etter 12 timer, har brygget et par relativt sterke øl, men alltid oksygert med en gang
  5. N

    Imperial Stout

    Ikke mer Starsan-skum enn vanlig. Mesker på 66 - 67 grader og mesket i underkant av to timer. Ikke peiling på hva pH-verdien var. Har aldri målt den, tror vannkvaliteten er relativt bra. Litt usikker på nok diastatisk kraft i mesken, kjøpte malten ferdig kvernet på Vestbrygg og den lå omtrent 1...
  6. N

    Imperial Stout

    Tømte gjæren i gjæringskaret før jeg stakk om fra BB30, slik at gjæren lå i 5-7 minutter før ristingen av karet.
  7. N

    Imperial Stout

    Rehydrerte ikke, drysset gjæren direkte ned i gjæringskaret. Tilsatte ikke O2 utover å riste gjærkaret som bare f. Har brygget ganske mange batcher der jeg kun har ristet karene. Det har inntil fungert fint.
  8. N

    Imperial Stout

    Hei, satte en imperial stout som har gjæret i 30 dager. Brukte 17,3 kilo malt der 10 kilo var basemalt. 25 liter i gjæringskaret. Brukte fire pakker US 05 gjær. O.G etter kok var 1,111 mens F.G nå etter 30 dager gjæring er 1,046. Har gjæret på cirka 19 grader. Burde ikke F.G kommet lengre ned...
  9. N

    Trøbbel med overkarbonerig

    Har cold crashet et par av batchene og tror ikke at det utgjorde noen forskjell. Hadde ganske mye notater, men de gikk ad skogen når harddisken krasjet. Men med 100 gram sukker på 25 liter bruker du betraktelig mindre sukker enn jeg gjør, jeg bruker 6 -7 gram sukker per liter avhengig av type...
  10. N

    Trøbbel med overkarbonerig

    Noen av flaskene står i kjølerommet, det holder en snitt temperatur på 4 grader. Resten av flaskene står i en uisolert garasje der temperaturen varierer litt, opp mot 12 - 15 grader på de varmeste dagene. Bor i Bergensområdet slik at ikke er noe stort problem med at det blir for varmt. Om...
  11. N

    Trøbbel med overkarbonerig

    Takk for svar, svarer litt sent da tiden noen ganger går fortere enn planlagt. Fremgangsmåten var grei forklart. Terskelen for å bruke sprøyte på hver enkel flaske har vært høy til nå, har vært litt bekymret for økt infeksjonsfare.
  12. N

    Trøbbel med overkarbonerig

    Hei, jeg har satt mange batcher med ulike typer brygg der noen av batchene er blitt overkarbonert uten jeg skjønner hvorfor. Lager sukkerlake ved å koke opp cirka 2 dl vann med ønsket sukkermengde. Kjøler ned sukkerlaken til rom-temperartur før den helles over i det "nye" gjæringskaret før...
  13. N

    Oppskrifter fra 7Fjell

    Hei, her var det mye grei info. Takker !
  14. N

    Oppskrifter fra 7Fjell

    Hei, dette var en genial formel. Takker så mye.
  15. N

    Oppskrifter fra 7Fjell

    Hei, har nettopp begynt å bruke Beersmith og føler at det litt for mange parametre som jeg ikke har kontroll på. Har lagt inn data fra ferdige sett og opplever sjelden at jeg får identiske verdier på IBU, ABV osv. Antar at det er en bratt lærekurve.
Topp