Nylig innhold av Ølsaker

  1. Ølsaker

    Tour de Ølbrygg

    hehehe...fantastisk bra :-)
  2. Ølsaker

    Karbonering

    Når man har tappet ølet over til karet med sukkerlaken, er det bare å tappe i flasker på direkten eller bør det stå litt før man tapper det på flasker? Evt hvor lenge bør det stå før man tapper på flasker?
  3. Ølsaker

    Din favorittgjær?

    Altså under 1 dl?
  4. Ølsaker

    Hvordan følger du med på fatbeholdningen?

    ;D Hehehe...har samme tilnærming til utfordringen  ;D
  5. Ølsaker

    Kan vi snakke om Kölsch?

    Jeg gjæret på 16 til 17 grader. Jeg har dessverre ikke muligheter til å styre temperaturen under gjæring, så jeg må ta det som er tilgjengelig. Men den tåler fint å bli gjæret kaldere, og går nok også fint på 18 til 20 grader også. US-05 er i utgangspunktet en relativt nøytral gjær som lar...
  6. Ølsaker

    Kan vi snakke om Kölsch?

    Det blir en kjempegod lys og fin øl. Har gjort noe tilsvarende selv for ikke lenge siden da jeg også var tom for Koelsch-gjær. Eneste var at jeg humlet med Halertau Hersbrucker.... Har ca 7 liter igjen av denne ølen. Jeg skal brygge nå i påsken, og ønsket å brygge en til av denne varianten, men...
  7. Ølsaker

    Kölsh med feil basemalt..

    Du kan kalle den Kölsh  ;D
  8. Ølsaker

    Kan vi snakke om Kölsch?

    Går fint å brygge Kolsch på pils- og palemalt som du beskriver. Om man velger å ta med hvete er det litt delte meninger om, men det ene er mindre riktig eller galt enn det andre. Jeg har selv laget Kolsch på kun palemalt, og det ble veldig godt :-) Palemalt var det eneste jeg hadde for hånden...
  9. Ølsaker

    Wyeast 2565 - Kölsch gjær

    Har opplevd en gang at denne gjæren tok helt av. Da brygget vi og gjæret i et bakeri. Var mye "interesant" i luften der. Vørter tøt ut gjærlås og det som verre var :-)  Virket som den var ferdig gjæret på 2 dager. Ølet kom aldri lenger ned enn FG 1020. Ølet var hyperinfisert.... Eneste råd jeg...
  10. Ølsaker

    Wyeast 2565 - Kölsch gjær

    Hmmm.... Har erfaring på at denne gjærer egentlig rolig ut. Kølsch er min personlige favoritt. Hvor mye har du til gjæring i bøtten? God margin før du når toppen?
  11. Ølsaker

    Wyeast gjær

    :fyflate: hahaha...en fantastisk bra historie... Men du skal se at hveteølgjæren vil lage et godt øl for deg til slutt. Blir nok bra.
  12. Ølsaker

    Ølet "alle" liker

    Helt enig  :skitbra:
  13. Ølsaker

    Info om første treff Stavanger Bryggerlaug

    "Aen plass" på hva? Har dere hatt en fin kveld der nede? Mye bra øl?
  14. Ølsaker

    Oslo Mikrobryggeri søker brygger!

    Gratulerer med bryggerjobben.  :clap: Ser frem til å smake ølet på Oslo Mikrobryggeri i fremtiden. Får du mulighet til å utfolde deg med kunstneriske friheter, eller er det faste oppsatte øltyper du må brygge?
  15. Ølsaker

    Lagring av malt

    Har lagret knust malt i et år, og det ble godt øl av det.  :skaal: Malten ble lagret kjølig og tørt, noe som er helt vesentlig. Det samme resultatet fikk jeg også på uknust malt som var lagret 2 år. I prinsippet sier man 6 mnd lagringstid pga fare for harskning. Malten MÅ smakes på for å ha...
Tilbake
Topp